Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Din veterinär i Kungälv

Inför besöket på Djurkliniken Kungälv

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Evidensia Djurkliniken Kungälv.

Ta gärna med följande när du ska besöka oss:

Läkemedelsuppgifter. Vi behöver veta om ditt husdjur står på några mediciner, både vilken typ av medicin och vilken dos. Ta gärna med förpackningen. Om din hund har en stamtavla ser vi gärna att du har med den till oss. Vid vissa undersökningar och åtgärder är stamtavlan nödvändig (t.ex. vid en höftledsröntgen). Vid andra undersökningar är stamtavlan en god hjälp för oss (t.ex vid vaccinationer och besiktning)

Försäkringsbrev. Om vi har ditt husdjurs försäkringsuppgifter kan vi reglera kostnaden för besöket direkt med försäkringsbolaget. Du kan därmed undvika att ligga ute med pengar i onödan.

Vaccinationsintyg. Ditt husdjurs vaccinationsintyg bör tas med om du besöker oss för revaccination. Vi rekommenderar dock att du alltid tar med intyget eftersom ditt djurs vaccinationsstatus är viktig att känna till vid olika sjukdomstillstånd.

Sällskapsdjurspass/EU-pass. Innehåller bl.a. identitets-, vaccinations- och avmaskningsuppgifter.

Blodprovstagning i avelssyfte
Tänker du avla på din katt (eller hund) och vill kontrollera rasspecifika sjukdomar? Om du vill ha blodprover tagna för PK, PRA, eller annat rasspecifik undersökning måste du själv ha med de dokument som krävs. I förekommande fall också instruktioner för provtagning och dylikt. Analys avseende FIV, FeLV och blodgruppering utförs direkt i våra laboratorier. Inga särskilda dokument behövs för dessa analyser.

Allmänna rekommendationer och önskemål:
Anmäl alltid din ankomst i receptionen. Om det är ditt första besök hos oss ber vi att du fyller i dina uppgifter på den blankett som finns på receptionsdisken. Lämna den sedan till en av våra receptionister. Detta underlättar vår registrering och journalföring av ditt husdjur vilket i sin tur gör att vi kan hjälpa dig snabbare.

Misstänkt sjukdom
Om du misstänker att din hund eller katt är sjuk är kroppstemperaturen viktig att känna till. Temperaturen tas alltid rektalt, dvs. i stjärten, med en digital rektaltermometer. Nosens temperatur och fuktighet ger inte någon information om eventuell feber eller ej. Kontrollera om ditt djur äter och dricker mer eller mindre än vanligt. Notera även avföringens och urinens mängd, utseende och frekvens.

Remiss
Om din hund eller katt tidigare har utretts på en annan klinik, eller om du har remitterats till oss, behöver vi en del uppgifter. Om ditt husdjur har undersökts av en annan veterinär som har hänvisat dig till oss, bör denne ha skrivit en remiss/journal. Genom att ta del av remissen/journalen får vi information om vad som tidigare har utretts och vilka åtgärder vi ska vidta. Därmed undviker vi dubbelarbete och kan ta hand om dig och ditt djur både snabbare och billigare. Röntgenbilder, blodanalyser och dylik information som är relevant för ditt husdjurs problem bör också skickas till oss innan ditt besök.

Inför en operation »

Våra recensioner

Sandra Rikardsen

5

Ett snabbt spontant besök för att väga vår Morris som har haft långdraget magproblem som äntligen stabiliserat sig något. Personalen tog sig tid och samtalade kring detta och gav råd trots att vi ej bokat någon tid. Jag passade på att fråga om fler funderingar jag hade och fick även svar på detta. Tusen tack för bra mottagande⚘️⚘️

Yvonne Pettersson

5

Jag, Måns hade skadat svansen och fick amputera bort en bit. De tog mycket väl hand om mig även om jag försökte bita dem vid återbesöket. Matte kände sig mycket nöjd med omhändertagandet och informationen hur hon skulle sköta om mig hemma. Hit åker jag igen om olyckan skulle vara framme 🐈‍⬛🥰

Hanna Helldén

5

Kom akut tidig morgon för en vecka sedan och blev uppmött av sjukvårdare och veterinär som lugnt och fint tog hand om vår hund. Helt otroligt fina i sitt bemötande mot oss tvåbenta, och de räddade livet på vår hund. Är otroligt tacksam och kan varmt rekommendera det här djursjukhuset!

Dorte Rathcke

5

Har alltid fått så fint bemötande, proffsigt och vänligt. Så fint ordnat när vi tog farväl av vår lilla älskade Roffe ❤

Baserat på recensioner från Google

Klinikens öppettider

 • Måndag
  07:00 - 18:00
 • Tisdag
  07:00 - 18:00
 • Onsdag
  07:00 - 18:00
 • Torsdag
  07:00 - 18:00
 • Fredag
  07:00 - 18:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Maria Nilsson

  Maria N

  Klinikchef / Leg. Veterinär

  Helle Elmerkjaer

  GPCert Kirurgi, Internmedicin

  Helle

  Chefsveterinär / Leg. Veterinär

  Anna Ström

  GPCert Kirurgi

  Anna S

  Leg. Veterinär

  Anna Wildensjö

  Anna W

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg