Din veterinär i Sävedalen

Inför besöket på Sävedalens Veterinärklinik

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Sävedalens Veterinärklinik Evidensia.

Viktigt att tänka på inför ditt besök

  • Ta med djurets försäkringsbevis (eller information om försäkringsbolag/försäkringsnummer) och ha koll på ditt försäkringsskydd
  • Vaccinationsintyg
  • Sällskapsdjurspass/EU-pass
  • Om ditt djur äter några mediciner, gör gärna en lista med dos/styra och ta med till besöket
  • All betalning sker med bank – eller kreditkort. Faktura via Klarna finns även som alternativ. Vi tar inte emot kontanter hos oss. Ta gärna med dig legitimation!
  • Remiss. Om ditt husdjur har undersökts av en annan veterinär som har hänvisat dig till oss, bör denne ha skrivit en remiss/journal. Genom att ta del av remissen/journalen får vi information om vad som tidigare har utretts och vilka åtgärder vi ska vidta. Röntgenbilder, blodanalyser och dylik information som är relevant för ditt husdjurs problem bör också skickas till oss innan ditt besök.
  • Om ditt djur har symtom på ökad törst eller urinering – rasta det inte i direkt anslutning till besöket. Ibland vill vi ta ett ultraljudsguidat urinprov direkt ur urinblåsan och det är därför bra om blåsan är välfylld. Bäst är om ditt djur inte har kissat på 3-4 timmar innan besöket. Mät gärna vattenintaget under 3 dagar inför ert besök så veterinären får kännedom om hur mycket ditt djur dricker under 24 h.
  • Om inget annat angetts bör ditt din hund vara fastande från 12 timmar innan besöket. Vatten ges som vanligt. För katter gäller i de flesta fall fasta i 6-8 timmar innan besöket. I de fall särskilda blodprover (t ex gallsyror) ska tas kan fasta i 12 timmar behövas.

HD-röntgen

Inför operation gäller följande:

Många operationer kan göras som så kallade dagkirurgiska ingrepp, till exempel kastration. Vid dagkirurgi kommer du och ditt djur till oss på morgonen och du hämtar ditt djur senare samma dag. Veterinär eller operationssköterska tar emot och svarar på frågor.

Förbered hemma

Som djurägare är det en del saker du kan hjälpa oss med för att förbereda ditt djur inför en operation.

  • 8 timmars fasta för vuxna djur över 6 månader, 3 timmar fasta för avvända djur under 6 månader samt djur med kroppsvikt under 2 kg. Diande djur och djur som väger mindre än 2 kg bör inte fastas alls. Vatten kan stå framme.
  • Om ditt djur äter mediciner ska dessa ges som vanligt även på operationsdagen om du inte fått andra instruktioner.
  • För att undvika infektioner sker alla operationer i steril miljö. Tvätta ditt djur dagen före operation, gärna med klorhexidinschampo.
  • Det kan vara bra att kontrollera med ditt försäkringsbolag att försäkringen gäller för aktuell operation.

Vid symtom som kan vara orsakade av en smittsam sjukdom t.ex. klåda, diarré, hosta – låt ditt djur sitta kvar i bilen och gå själv in i receptionen och anmäl ditt djur. 

Våra recensioner

5

Vi är otroligt tacksamma för den fantastiska hjälp vi fick, särskilt av veterinär Bert Jan och djursköterska Jenny Deras stora medicinska kunskap och förmåga att hantera känsliga situationer på absolut toppnivå gjorde verkligen skillnad för oss när vi behövde det som mest. De var inte bara professionella, utan visade också en genuin omtanke och ett engagemang som var ovärderligt.Idag är vår älskade hund Milou i himlen, men sorgen blev lite lättare att bära tack vare den trygghet och tillit de skapade hos oss. Ett stort tack från hjärtat!

5

Vill verkligen ge det här gänget och stället ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ i massor♥️jag har flertalet gånger varit där med olika av mina katter. Sista gången i sorgen över att Diesel fick somna in😢i den stunden gav personalen stöd och hopp. Jag gick därifrån ledsen men också nöjd. ♥️♥️♥️

5

Jättefint bemötande och omhändertagande av vår katt i samband med vaccination och kastrering. Personalen tog sig också tid och svarade på alla våra frågor!

5

Väldigt professionellt bemötande. Känner mig trygg när jag lämnar mina katter i deras vård.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

  • Måndag
    08:00 ­- 17:00
  • Tisdag
    08:00 ­- 17:00
  • Onsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Torsdag
    08:00 ­- 17:00
  • 08:00 - 16:00
  • Lördag
    Stängt
  • Söndag
    Stängt

Medarbetare

Pernille

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Pernille

Klinikchef

Pernille tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2010. Hon har tidigare arbetat på Södra Djursjukhuset i Stockholm, på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg och på Norra Djurakuten. Hon är extra intresserad av medicinska utredningar, intensivvård och behandling av hundar och katter med diabetes.
Läs mer om Pernille
Annika

Annika

Leg. Veterinär

Annika tog sin veterinärexamen vid det Colombianska universitet CES University 2017 och därefter kompletterade hon sin utbildning vid SLU i Uppsala. Hon har tidigare arbetat på Göteborgs Djursjukhus Evidensia och Evidensia Djursjukhuset Malmö. Annika är särskilt intresserad av det polikliniska arbetet och dermatologi. 
Läs mer om Annika
Bert-Jan

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Bert-Jan

Leg. Veterinär

Bert Jan tog veterinärexamen vid Utrecht University 1997. Han arbetade på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 2003-2021. Han arbetar nu på Sävedalens Veterinärklinik, på Göteborgs Djursjukhus i Mölnlycke samt centralt för Evidensia Djursjukvård. Han besitter djupa kunskaper inom invärtesmedicin, akut- och intensivvård samt ultraljudsdiagnostik.
Läs mer om Bert-Jan
Louise Björnhede

Louise

Leg. Veterinär

Louise tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2011. Hon har tidigare arbetat på Smådjurskliniken, Aleveterinären och på Västra Djursjukhuset. Hon har ett extra intresse för kirurgi och odontologi. 
Läs mer om Louise
Våra medarbetare

Facebook inlägg