Fästingrecept 95 kr direkt i mobilen, ladda ner Evidensia-appen.

Tand

Tandavdelning

Hos oss erbjuds våra kunder Evidensias tandvårdspaket. I paketet ingår PTR (professionell tandrengöring) under full narkos med avancerad övervakning av patienten. PTR innebär rengöring av samtliga tänder med ultraljudsscaler och poleringsverktyg. Vi röntgar samtliga tänder i patientens mun och undersöker hela munhålan och fynd journalförs noggrant. Om vi finner sjukdom eller skada utformar vi en behandlingsplan som kan inkludera extraktioner (dra eller operera ut tänder), andra typer av behandlingar och hemvård. Vanligtvis innebär detta att patienten i nästa steg behöver fortsatt behandling och bokas in för ytterligare ett vårdtillfälle. Detta ingår inte i priset för tandvårdspaketet. Hemvård betyder oftast att du som djurägare jobbar med daglig plackreducering, i de allra flesta fall betyder detta tandborstning. När det kommer till bekämpningen av tandlossning är detta den enskilt viktigaste insatsen!

Vår tandmottagning är utrustad med avancerad utrustning för de flest typer av behandling, från rengöring till rotfyllning och enklare bettregleringar. Exempel på sjukdomar vi behandlar är tandlossning, frakturer av tänder, kvarsittande mjölktänder, TR (tandresorption) och även tumörer och annan kirurgi.

Rotfyllning

Orsak

Om en hund eller katt har skadat en tand så att pulpan skadats kan rotfyllning vara ett bra alternativ till tandextraktion, framförallt för de funktionella tänderna (hörntänderna och de större kindtänderna). För att kunna utföra rotfyllningar behöver veterinären specifik utrustning och vidareutbildning. Rotfyllningar görs därför på ett fåtal Evidensiaenheter och kostar vanligen något mer än en tandextraktion. Vi på Sävedalens veterinärklinik kan hjälpa ditt djur med rotfyllning.

Behandling

Vid en rotfyllning rensas all pulpa bort. Därefter fylls utrymmet med ett sterilt och antiseptiskt material. Rotfyllningar måste alltid följas upp med tandröntgen efter sex månader för att säkerställa att djuret ej fått bekymmer med exempelvis rotspetsabcesser, det vill säga inflammation eller infektion kring roten.

Våra recensioner

Anneli Selander

5

Fräscha och fina lokaler men framförallt den mest kunniga, underbara och omtänksamma personal man kan tänka sig - både mot hund och ägare.

Gullvi Andersson

5

Världens bästa veterinärmottagning. Man känner sig välkommen och dom bryr sig verkligen om sina patienter. Super

Charlotta Lillkaas

5

Fantastiskt fint bemötande och ödmjuk personal. Vovven Jagger er patient den 220427 hälsar att han mår prima efter operationen och vill tacka för fin omvårdnad hos er. Många kramar till er alla och vi vill särskilt tacka veterinär Louise och Stefan. Nöjd Jagger, husse och matte.

Bänt Larsson

4

Fint och trevligt bemötande både av oss och hunden o bra information om vad dom ska göra med hunden Elsa

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Pernille

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar

  Pernille

  Klinikchef

  Pernille tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2010. Hon har tidigare arbetat på Södra Djursjukhuset i Stockholm, på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg och på Norra Djurakuten. Hon är extra intresserad av medicinska utredningar, intensivvård och behandling av hundar och katter med diabetes.
  Läs mer om Pernille
  Bert-Jan

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar

  Bert-Jan

  Leg. Veterinär

  Bert Jan tog veterinärexamen vid Utrecht University 1997. Han arbetade på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 2003-2021. Han arbetar nu på Sävedalens Veterinärklinik, på Göteborgs Djursjukhus i Mölnlycke samt centralt för Evidensia Djursjukvård. Han besitter djupa kunskaper inom invärtesmedicin, akut- och intensivvård samt ultraljudsdiagnostik.
  Läs mer om Bert-Jan
  Emelie Haglund

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar

  Emelie

  Leg. Veterinär

  Lisa

  Lisa

  Leg. Veterinär

  Lisa tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2008. Hon har tidigare arbetat på Blå Stjärnans djursjukhus Göteborg, Evidensia Djursjukhuset Göteborg och Djursjukhuset Strömsholm. Lisa är särskilt intresserad av mjukdelskirurgi samt internmedicin
  Läs mer om Lisa
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg