Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Din veterinär i Sävedalen

Sävedalens Veterinärklinik Evidensia

Din veterinär i Sävedalen

Tand

Tandavdelning

Hos oss erbjuds våra kunder Evidensias tandvårdspaket. I paketet ingår PTR (professionell tandrengöring) under full narkos med avancerad övervakning av patienten. PTR innebär rengöring av samtliga tänder med ultraljudsscaler och poleringsverktyg. Vi röntgar samtliga tänder i patientens mun och undersöker hela munhålan och fynd journalförs noggrant. Om vi finner sjukdom eller skada utformar vi en behandlingsplan som kan inkludera extraktioner (dra eller operera ut tänder), andra typer av behandlingar och hemvård. Vanligtvis innebär detta att patienten i nästa steg behöver fortsatt behandling och bokas in för ytterligare ett vårdtillfälle. Detta ingår inte i priset för tandvårdspaketet. Hemvård betyder oftast att du som djurägare jobbar med daglig plackreducering, i de allra flesta fall betyder detta tandborstning. När det kommer till bekämpningen av tandlossning är detta den enskilt viktigaste insatsen!

Vår tandmottagning är utrustad med avancerad utrustning för de flest typer av behandling, från rengöring till rotfyllning och enklare bettregleringar. Exempel på sjukdomar vi behandlar är tandlossning, frakturer av tänder, kvarsittande mjölktänder, TR (tandresorption) och även tumörer och annan kirurgi.

Rotfyllning

Orsak

Om en hund eller katt har skadat en tand så att pulpan skadats kan rotfyllning vara ett bra alternativ till tandextraktion, framförallt för de funktionella tänderna (hörntänderna och de större kindtänderna). För att kunna utföra rotfyllningar behöver veterinären specifik utrustning och vidareutbildning. Rotfyllningar görs därför på ett fåtal Evidensiaenheter och kostar vanligen något mer än en tandextraktion. Vi på Sävedalens veterinärklinik kan hjälpa ditt djur med rotfyllning.

Behandling

Vid en rotfyllning rensas all pulpa bort. Därefter fylls utrymmet med ett sterilt och antiseptiskt material. Rotfyllningar måste alltid följas upp med tandröntgen efter sex månader för att säkerställa att djuret ej fått bekymmer med exempelvis rotspetsabcesser, det vill säga inflammation eller infektion kring roten.

Våra recensioner

Gullvi Andersson

5

Världens bästa veterinärmottagning. Man känner sig välkommen och dom bryr sig verkligen om sina patienter. Super

Charlotta Lillkaas

5

Fantastiskt fint bemötande och ödmjuk personal. Vovven Jagger er patient den 220427 hälsar att han mår prima efter operationen och vill tacka för fin omvårdnad hos er. Många kramar till er alla och vi vill särskilt tacka veterinär Louise och Stefan. Nöjd Jagger, husse och matte.

Bänt Larsson

4

Fint och trevligt bemötande både av oss och hunden o bra information om vad dom ska göra med hunden Elsa

Kent Norberg

5

Vad där för en tandundersökning på min nya hund som jag tog över när hon var 6 månader. Fick ett trevligt bemötande goda råd och tips. Fantastisk personal 👍👍👍

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Bert-Jan

  Klinikveterinär

  Bert-Jan

  Specialist i hundens och kattens sjukdomar

  Bert Jan tog veterinärexamen vid Utrecht University 1997. Han arbetade på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 2003-2021. Han arbetar nu på Sävedalens Veterinärklinik, på Göteborgs Djursjukhus i Mölnlycke samt centralt för Evidensia Djursjukvård. Han besitter djupa kunskaper inom invärtesmedicin, akut- och intensivvård samt ultraljudsdiagnostik.
  Läs mer om Bert-Jan
  Jenny

  Legitimerad djursjukskötare

  Jenny

  Jenny jobbar som legitimerad djursjukskötare sedan 2008 och hon tog sin examen vid SLU i Skara. Jenny har under 14 år jobbat på Blå Stjärnans djursjukhus på akut/IVA. Jenny har de senaste åren även arbetat på Veterinärstugan i Alingsås och Norra Djurakuten. Extra intresse finns för akutsjukvård. Ett stort engagemang finns också för att djuren skall ha en lugn och trygg miljö inne på kliniken. Hundavel är också något som Jenny tycker är roligt
  Läs mer om Jenny
  Josefin

  Leg. djursjukskötare

  Josefin

  Josefin är legitimerad djursjukskötare och tog examen vid SLU i Skara 2012. Josefin har tidigare arbetat i nio år på Blå Stjärnans djursjukhus och då främst som narkossköterska på operationsavdelningen. 
  Läs mer om Josefin
  Linda

  Reception/butik

  Linda

  Linda har tidigare arbetat som djurvårdare i nio år på AKUT/IVA på Blå Stjärnans djursjukhus och är även utbildad hundmassör. Linda brinner lite extra för kundservice
  Läs mer om Linda
  Våra medarbetare

  Facebook inlägg