Tand

Tandavdelning

Hos oss erbjuds våra kunder Evidensias tandvårdspaket. I paketet ingår PTR (professionell tandrengöring) under full narkos med avancerad övervakning av patienten. PTR innebär rengöring av samtliga tänder med ultraljudsscaler och poleringsverktyg. Vi röntgar samtliga tänder i patientens mun och undersöker hela munhålan och fynd journalförs noggrant. Om vi finner sjukdom eller skada utformar vi en behandlingsplan som kan inkludera extraktioner (dra eller operera ut tänder), andra typer av behandlingar och hemvård. Vanligtvis innebär detta att patienten i nästa steg behöver fortsatt behandling och bokas in för ytterligare ett vårdtillfälle. Detta ingår inte i priset för tandvårdspaketet. Hemvård betyder oftast att du som djurägare jobbar med daglig plackreducering, i de allra flesta fall betyder detta tandborstning. När det kommer till bekämpningen av tandlossning är detta den enskilt viktigaste insatsen!

Vår tandmottagning är utrustad med avancerad utrustning för de flest typer av behandling, från rengöring till rotfyllning och enklare bettregleringar. Exempel på sjukdomar vi behandlar är tandlossning, frakturer av tänder, kvarsittande mjölktänder, TR (tandresorption) och även tumörer och annan kirurgi.

Rotfyllning

Orsak

Om en hund eller katt har skadat en tand så att pulpan skadats kan rotfyllning vara ett bra alternativ till tandextraktion, framförallt för de funktionella tänderna (hörntänderna och de större kindtänderna). För att kunna utföra rotfyllningar behöver veterinären specifik utrustning och vidareutbildning. Rotfyllningar görs därför på ett fåtal Evidensiaenheter och kostar vanligen något mer än en tandextraktion. Vi på Sävedalens veterinärklinik kan hjälpa ditt djur med rotfyllning.

Behandling

Vid en rotfyllning rensas all pulpa bort. Därefter fylls utrymmet med ett sterilt och antiseptiskt material. Rotfyllningar måste alltid följas upp med tandröntgen efter sex månader för att säkerställa att djuret ej fått bekymmer med exempelvis rotspetsabcesser, det vill säga inflammation eller infektion kring roten.

Våra recensioner

5

Fin klinik.Fantastisk personal med fint bemötande. Tog väl hand om katterna och visade fin omtanke! Tack!

5

Ni är bäst !

5

Nöjd katt - nöjd matte. Mycket trevlig personal och fin klinik.

4

Fint och trevligt bemötande både av oss och hunden o bra information om vad dom ska göra med hunden Elsa

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08.00 ­- 17.00
 • Tisdag
  08.00 ­- 17.00
 • Onsdag
  08.00 ­- 17.00
 • Torsdag
  08.00 ­- 17.00
 • Fredag
  08.00 ­- 17.00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Pernille

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Pernille

Klinikchef

Pernille tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2010. Hon har tidigare arbetat på Södra Djursjukhuset i Stockholm, på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg och på Norra Djurakuten. Hon är extra intresserad av medicinska utredningar, intensivvård och behandling av hundar och katter med diabetes.
Läs mer om Pernille
Bert-Jan

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Bert-Jan

Leg. Veterinär

Bert Jan tog veterinärexamen vid Utrecht University 1997. Han arbetade på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 2003-2021. Han arbetar nu på Sävedalens Veterinärklinik, på Göteborgs Djursjukhus i Mölnlycke samt centralt för Evidensia Djursjukvård. Han besitter djupa kunskaper inom invärtesmedicin, akut- och intensivvård samt ultraljudsdiagnostik.
Läs mer om Bert-Jan
Louise Björnhede

Louise

Leg. Veterinär

Louise tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2011. Hon har tidigare arbetat på Smådjurskliniken, Aleveterinären och på Västra Djursjukhuset. Hon har ett extra intresse för kirurgi och odontologi. 
Läs mer om Louise
Lovisa

Lovisa

Leg. Veterinär

Lovisa tog examen 2013 vid University of Veterinary Medicine i Budapest, Ungern. Hon har tidigare arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus Göteborg, Norra Djurakuten och Evidensia Djursjukhuset Göteborg. Lovisa är särskilt intresserad av odontologi, dermatologi och polikliniskt arbete
Läs mer om Lovisa
Våra medarbetare

Facebook inlägg