Onkologi Cancer Sävedalens Veterinärklinik

Onkologi Sävedalens Veterinärklinik

Cancer

Onkologimottagning

Vår veterinär Bert-Jan har lång erfarenhet inom ämnet onkologi och kan hjälpa med avancerad diagnostik och behandling av tumörsjukdomar hos hund och katt. Du är välkommen oavsett om du kommer för en första bedömning eller på remiss från din egne veterinär.

Inom veterinärmedicinen behandlas tumörer med de metoder som används på människor. Syftet med behandlingen och vilka förväntningar djurägaren har diskuteras innan eventuell behandling startas. När man har fått en diagnos är det viktig att fundera över målet med behandlingen. Är det möjligt att helt bota djuret med den tänkta behandlingen, vilka är riskerna och nyttan för djuret, finns det andra alternativ och vilka kostnader kan man räkna med.

Tumörer kan avlägsnas med kirurgi eller behandlas medicinskt med kemoterapi (cytostatika/cellgift). Strålbehandling är även ett alternativ (remiss). Samtliga behandlingar används vanligtvis var och en för sig, men det förekommer också att man kombinerar olika behandlingar för att få en optimal effekt. Vilken behandlingsmetod som är aktuell i det enskilda fallet beror på flera faktorer som typ av tumör, tidpunkt för diagnos samt ålder och allmäntillstånd hos patienten.

Cancer går inte alltid att bota, men i många fall kan man ge djuret ett längre liv med bättre livskvalitet. Målet med all cancerbehandling är att hunden eller katten ska må bättre under och efter behandlingen än vad den gjorde före. Dessutom ska djuret kunna leva sitt vanliga liv tillsammans med sin familj under behandlingen. I vissa fall går det inte att behandla tumören utan att djuret far illa. Då rekommenderas naturligtvis ingen behandling.

Våra recensioner

5

Jättefint bemötande och omhändertagande av vår katt i samband med vaccination och kastrering. Personalen tog sig också tid och svarade på alla våra frågor!

5

Väldigt professionellt bemötande. Känner mig trygg när jag lämnar mina katter i deras vård.

5

Fin klinik.Fantastisk personal med fint bemötande. Tog väl hand om katterna och visade fin omtanke! Tack!

5

Ni är bäst !

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

  • Måndag
    08:00 ­- 17:00
  • Tisdag
    08:00 ­- 17:00
  • Onsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Torsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Fredag
    08:00 ­- 17:00
  • Lördag
    Stängt
  • Söndag
    Stängt

Medarbetare

Pernille

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Pernille

Klinikchef

Pernille tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2010. Hon har tidigare arbetat på Södra Djursjukhuset i Stockholm, på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg och på Norra Djurakuten. Hon är extra intresserad av medicinska utredningar, intensivvård och behandling av hundar och katter med diabetes.
Läs mer om Pernille
Annika

Annika

Leg. Veterinär

Annika tog sin veterinärexamen vid det Colombianska universitet CES University 2017 och därefter kompletterade hon sin utbildning vid SLU i Uppsala. Hon har tidigare arbetat på Göteborgs Djursjukhus Evidensia och Evidensia Djursjukhuset Malmö. Annika är särskilt intresserad av det polikliniska arbetet och dermatologi. 
Läs mer om Annika
Bert-Jan

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Bert-Jan

Leg. Veterinär

Bert Jan tog veterinärexamen vid Utrecht University 1997. Han arbetade på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 2003-2021. Han arbetar nu på Sävedalens Veterinärklinik, på Göteborgs Djursjukhus i Mölnlycke samt centralt för Evidensia Djursjukvård. Han besitter djupa kunskaper inom invärtesmedicin, akut- och intensivvård samt ultraljudsdiagnostik.
Läs mer om Bert-Jan
Louise Björnhede

Louise

Leg. Veterinär

Louise tog veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2011. Hon har tidigare arbetat på Smådjurskliniken, Aleveterinären och på Västra Djursjukhuset. Hon har ett extra intresse för kirurgi och odontologi. 
Läs mer om Louise
Våra medarbetare

Facebook inlägg