Rehab och friskvård på Östersunds Djursjukhus

Rehab och friskvård på Östersunds Djursjukhus

Välkommen till rehabavdelningen på Östersunds Djursjukhus Evidensia. Här ger våra legitimerade fysioterapeuter ditt djur rehabilitering efter operation, sjukdom eller skada – men även förebyggande friskvårdsträning.

Vad är rehabilitering?

Rehabilitering innebär att hjälpa patienten bevara, återställa eller få tillbaka högsta möjliga funktion i kroppens rörelseapparat. Det stödet kan behövas då djuret gått igenom ett kirurgiskt ingrepp, skadat sig eller efter vissa sjukdomar. Efter vissa operationer är rätt sjukgymnastik hos en sjukgymnast minst lika viktig som själva operationen.

En fysioterapeut arbetar hälsofrämjande vid exempelvis stelhet och smärta som ofta uppstår vid högre ålder eller efter led- och skelettoperationer. Här kan fysioterapins lekfulla träning, massage och stretching få stor effekt. 

Hur går arbetet på rehabavdelningen till?

På Evidensia Djursjukhus Gammelstads rehabavdelning har vi ett nära samarbete med våra veterinärer, men hit remitteras även patienter från andra djurkliniker. När djuret kommer hit utförs en klinisk undersökning och därefter läggs en individanpassad behandlingsplan upp utifrån patientens behov och skada, inklusive hemövningar och kontinuerlig uppföljning. 

Det går att kontakta oss utan att ha träffat veterinär innan, men efter bedömning kan vi ändå behöva hänvisa till veterinär. Det sker om de besvär djuret har kräver vidare undersökning, eventuell medicinering eller för att få en diagnos. 

Vi erbjuder många olika behandlingar och träningar, bland annat

 • löpband i vatten
 • medicinsk laser
 • ledmobilisering
 • vibrationsträning
 • massage
 • stretching

Förutom rehabilitering tillhandahåller avdelningen också förebyggande friskvårdsträning. Det kan vara ett sätt att upptäcka fysiska problem i tid och därmed kunna hjälpa ditt djur med bibehållen hög livskvalitet, även när det blir äldre. 

Inför ditt djurs rehabilitering

Om ditt djur har varit hos annan veterinär innan du kommer till oss, be hen att sända en remiss eller journalkopia till oss då det underlättar mycket för behandlingen.

I många husdjursförsäkringar ingår ersättning för rehabilitering, vänd dig till ditt försäkringsbolag och se vad din försäkring innefattar.

Vi som jobbar på rehabavdelningen

Teamet på rehabavdelningen består av legitimerade fysioterapeuter och certifierade hundfysioterapeuter med flera års erfarenhet. Vi arbetar i direkt samarbete med våra ortopeder och veterinärer.

Boka en tid

Ring oss för att boka tid eller boka tid online

063-13 40 00

Våra recensioner

5

Tack för proffsigt bemötande under alla år som ni hjälpt mina hundar. Särskilt tack för er värme när de fick somna in.

5

Jag vill först säga att vi har haft jätte bra veterinärer djurskötare under tiden Ella var hos er och vi har blivit bra bemött. Efter 1 månads behandling och utredningar vad lilla Ella blivit sjuk i så fick vi ta beslut att låta hon somna in 30/ 4. En lång process och inget igentligen svar på varför hennes matstrupe blev så inflammerad så det inte gick att åtgärda. Hade hon ätit I sig något giftigt eller var det under narkosen hos er det gick fel. Vi får leva med att inte få svar och inte ha vår lilla valp Ella kvar. Men vi är tacksamma för det jobb ni gjorde för att Ella skulle bli frisk ändå.

4

Sehr nette Mitarbeiter, kompetente Ärzte. Preise sind leider extrem teuer, für Schweden aber normal.

5

Fantastisk vård för min sjuka valp som ätit giftsvamp

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Medarbetare

Mirja Karlsson

Djursjukhuschef

Mirja

Leg. Djursjukskötare

Anna Martinsson

Veterinärchef

Anna

Leg. Veterinär

Anniko Nydal

Anniko

Leg. Veterinär

Anna Snell

Anna

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg