Göteborgs Djursjukhus Evidensia

förtroende, kompetens och kvalitet

Idag: 07:00 - 00:00

Mån-fre 07:00-00:00, lör-sön 09:00-00:00

Vård

Ibland kan ditt djur behöva ytterligare vård som sträcker sig utöver ett poliklinikbesök, och kan då komma att behöva skrivas in för sjukhusvård. På vår vårdavdelning arbetar veterinärer, legitimerade djursjuksköterskor och djurvårdare dygnet runt för att alla patienter skall få den vård de behöver. De kan vara allt ifrån lite magont till livsavgörande behandlingar på intensivvårdsavdelningen.

Vår intensivvårdsavdelning är utrustad med övervakningsmöjligheter som gör det möjligt att konstant observera kritiskt dåliga patienter från flera håll i sjukhuset. Detta gör att du som djurägare kan känna dig lugn och veta att flera avdelningar har tillsyn över ditt djur samtidigt. Eftersom intensivvårdsavdelningen är lokaliserad i mitten av sjukhuset, har vi stora möjligheter att följa alla kliniska parametrar noga och agera snabbt vid behov.

För patienter med misstänkt smittosamma sjukdomar har vi en infektionsavdelning som är isolerad från resten av sjukhuset. Där finns samma möjligheter till vård som på den icke-smittosamma vårdavdelningen, och patienterna huseras där i helt separata rum. Detta gör det möjligt för personalen att bibehålla en hög hygienstandard och eliminerar risken för korskontaminering mellan patienter. Har du ett djur där du eller vi misstänker en smittosam sjukdom eller virusinfektion, kan du komma att bli hänvisad till vårt besöksrum på infektionsavdelningen, då detta ej är i kontakt med övriga patienter.

Alla patienter diskuteras noga av flera veterinärer och sköterskor dagligen i så kallade patientronder. Då är det ett större team som alla använder just sin specialistkunskap för att komma fram till den bästa möjliga planen för alla individuella patienter.

Både vårdavdelningen, infektionsavdelningen och intensivvårdsavdelningen är uppdelade i katt-och hundavdelningar. Detta är i enhet med vårt arbete i att bli en ”fear free” och ”feline friendly” klinik (FFC). Katter och hundar huseras på bra avstånd ifrån varann, så att katterna varken kan höra eller känna doften av hundarna. Vi använder oss utav kattvänliga arbetssätt i all hantering av katter, samt feromonbehandling vid stress och oro. Vi har även helt egendesignade kattslott som är specialbyggda endast för vårt sjukhus. Där kan katterna både sitta på en höjd och se ut, samt gömma sig i ett litet krypin. För närvarande har vi en veterinär med specialintresse utav ”Fear Free Practice”, och en legitimerad djursjuksköterska som läser till att bli specialiserad kattsköterska. En rädslofri upplevelse är självklart lika viktigt för alla katter och hundar som besöker oss.

 

Our reviews

Emilia Aldona

5

Trevligt bemötande. Tack till veterinären Mikael. Min hund Molly och jag är så tacksamma. Stark rekommenderar.

Åsa Sandberg

5

Tack för snabb och skicklig insats för vår fina labrador Janni, som blev akut opererad för livmoderinflammation. Kändes tryggt!

Conny Schilhaneck

5

Jätte bra vi är så nöjda och lilla Morris är trots allt trygg underbar personal 👍

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Mån-fre 07:00-00:00, lör-sön 09:00-00:00
Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 - 00:00
 • Tisdag
  07:00 - 00:00
 • Onsdag
  07:00 - 00:00
 • Torsdag
  07:00 - 00:00
 • Fredag
  07:00 - 00:00
 • Lördag
  09:00 - 00:00
 • Söndag
  09:00 - 00:00
 • Butiken

 • Måndag
  07:00 - 21:00
 • Tisdag
  07:00 - 21:00
 • Onsdag
  07:00 - 21:00
 • Torsdag
  07:00 - 21:00
 • Fredag
  07:00 - 21:00
 • Lördag
  09:00 - 17:00
 • Söndag
  09:00 - 17:00
 • Medarbetare

  Anders J Göteborg

  Djursjukhuschef

  Anders

  Ylva

  Leg veterinär, Specialist i hundens och kattens sjukdomar, Specialist i Dermatologi hos hund och katt, Chefsveterinär

  Ylva

  Camilla James Göteborg

  Leg veterinär, Specialist i hundens och kattens sjukdomar, Avd chef veterinärer

  Camilla

  Eline

  Leg veterinär, Specialist i hundens och kattens sjukdomar, Auktoriserad ögonlysare

  Eline

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg