Operationsavdelningen på Göteborgs Djursjukhus

Operationsavdelningen på Göteborgs Djursjukhus

Operationsavdelningen består av ett team av veterinärer och operationssköterskor. Vi utför de flesta kirurgiska ingrepp, från de enklare till mer avancerade. Verksamheten består av erfarna kirurger och rutinerade djursjukskötare och djurvårdare med speciell utbildning för hantering av den kirurgiska patienten innan, under och efter operationen. Våra lokaler är utformade så att katter och hundar sitter i separata stall i en lugn miljö.

Idag: 07:00 ­- 00:00

Butiken vardagar 07:00-21:00
Butiken helger 09:00-17:00

Kirurgi Göteborgs Djursjukhus

Vi tar emot patienter för operation från remittenter och från vår egen mottagning. Kirurgen samarbetar med den veterinär som diagnosticerat djuret och rekommenderat operation.

Vid bokade operationer så får du vid lämning av djuret alltid träffa den kirurg som ska operera ditt djur. Då får du också information om ungefär när hemgång planeras. Vid större ingrepp stannar djuren över natten för eftervård och smärtlindring. Kirurgen ringer sedan efter ingreppet för att informera om operationsförloppet och bestämma tid för hämtning. Eventuella recept skickas elektroniskt så att du kan hämta ut medicin på apoteket innan du hämtar djuret. När du hämtar så får du skriftliga och muntliga hemgångsråd anpassade för ditt djur.

Vi strävar efter att vara tillgängliga och har bokningsbara operationstider varje dag samt akuta tider för patienter som kräver omgående operation.

Anestesi och smärtlindring

Vi har speciellt utbildad och erfaren narkospersonal som tar hand om ditt djur under operationen. Vi har tillgång till och kunskap om moderna metoder och övervakningsutrustning för att göra anestesin så säker och trygg som möjligt. Stor vikt läggs vid individuellt utformad narkos, övervakning och smärtlindring med mycket hög säkerhet för patienten.

Vi arbetar med smärtbehandling utifrån djurets behov, och beroende på typ av ingrepp anpassas valet av läkemedel innan, under och efter operationen. Utöver medicinsk behandling arbetar vi också med tekniker som kylbehandling efter ortopediska ingrepp och tidig rehabilitering för att minska smärta och obehag och öka känslan av välbefinnande.

Kirurgiska ingrepp

 • Akuta ingrepp som kejsarsnitt, magomvridning, gallgångsobstruktion, akuta inre blödningar och livmoderinflammation.
 • Laserkirurgi med en modern koldioxidlaser, exempelvis av tassar med kronisk furunkulos.
 • Tumörkirurgi: här görs en plan av onkologen för ingreppets omfattning. Tumörvävnad analyseras efter ingreppet och därefter rekommenderas eventuellt vidare behandling.
 • Kameraundersökningar och provtagningar av öron, mage-tarm, övre- och nedre luftvägar och urinvägar.
 • ”Titthålskirurgi”, det vill säga laparoskopiska ingrepp i bukhåla. Många väljer idag att kastrera sin tik laparoskopiskt vilket ger mindre smärta och snabbare återhämtning. Även hanhundar med testiklar som ligger kvar i buken kan kastreras laparoskopiskt och slippa en buköppning. Biopsier av vissa inre organ kan utföras laparoskopiskt.
 • Öron/näsa/hals-kirurgi är vi särskilt utbildade inom, detta kan gälla vid svampinfektioner eller kroniska öroninflammationer, främmande kroppar, tumörer, polyper, trachealkollaps eller plastik på hundar och katter med trånga luftvägar.
 • Bråckkirurgi som diafragmabråck, perinelbråck, navelbråck eller ljumskbråck.
 • Kirurgi i brösthålan som borttagning eller provtagning av lunglob.
 • Ortopedi: våra ortopeder utför de vanligast förekommande ortopediska ingreppen. Bland annat kirurgi för skadade korsband, patellaluxation och frakturer samt artroskopier, det vill säga titthålskirurgi i leder. För eftervård har vi ett nära samarbete med vår fysioterapeut.

 

Våra recensioner

Charlotte Nilsson

5

Kommer in med min katt med återkommande magproblem. Yandira mendosa tar emot oss med otrolig empati (mot både mig och min katt) på jourtid söndag kväll. Försöker rädda situationen utefter mitt oförsäkrade tillstånd. Det har funkat förr, men det var dags att gå till botten, dan efter. Trevlig empatisk personal. Fint bemötande rakt igenom, skratt, lättsamt, fint. Har sökt många gånger men nu äntligen fick jag gå till botten med min katts magproblem, som varken är cancer eller njurar (som tidigare föreslagits), utan nån form av katt-ibs som kan medicineras. Tack ❤️

Susanne Rudberg

5

Vilken fantastisk personal med proffsigt bemötande från första samtalet till utskrivningen. Akut tarmoperation, ingen veterinär som hade öppet i Värmland. Är så tacksam att ni tog emot oss. Sally (drever) mår alldeles utmärkt ,ärret ser snyggt ut. Veterinär Jakob gjorde ett suveränt jobb. Bugar och bockar av tacksamhet Sally hälsar till er alla. Familjen Rudberg Säffle.

ronald kuhse

5

Vi var där idag med våran hund blue vi och han tyckte det var jätte bra och underbar bemötande tack från oss

Anki Rydholm

5

Vår lilla dvärgschnauzer fick akut pyometra med vätska i buken, låga vita blodkroppar och dåligt allmäntillstånd. Fantastisk veterinär som, trots inga akuta operationstid, ordnade så hon kunde opereras snabbt. Med detta fantastiska bemötande både vi och hunden fick så släppte den värsta stressen, man kände att hon skulle få bra vård. Vi är så tacksamma för all hjälp och väntar nu på att lilla Agnes ska bli pigg igen.

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Butiken vardagar 07:00-21:00
Butiken helger 09:00-17:00
Helgdagar och andra öppettider

Djursjukhuset

 • Måndag
  07:00 ­- 00:00
 • Tisdag
  07:00 ­- 00:00
 • Onsdag
  07:00 ­- 00:00
 • Torsdag
  07:00 ­- 00:00
 • Fredag
  07:00 ­- 00:00
 • Lördag
  09:00 ­- 00:00
 • Söndag
  09:00 ­- 00:00

Butiken

 • Måndag
  07:00 - 21:00
 • Tisdag
  07:00 - 21:00
 • Onsdag
  07:00 - 21:00
 • Torsdag
  07:00 - 21:00
 • Fredag
  07:00 - 21:00
 • Lördag
  09:00 - 17:00
 • Söndag
  09:00 - 17:00

Facebook inlägg