Specialisthästsjukhuset Strömsholm
Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till Strömsholm

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Specialisthästsjukhuset Strömsholm är ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar.

Vi är också ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus.

Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

25 % rabatt på friröntgen av unghästar!

Har din unghäst blivit gallig i en hasled? Då kan det bero på en så kallad lös benbit. Detta kan orsaka inflammation i leden och leda till besvär för din häst. Diagnosen ställs genom kliniska symptom och friröntgen. Eventuell operation åtgärdas med modern titthålskirurgi.

Just nu erbjuder vi 25% rabatt på friröntgen för unghästar (ord. pris 2 500 kr). Skulle det bli aktuellt med operation så drar vi självklart av kostanden för friröntgen från operationskostnaden (ord. pris på operation från 13 500 kr) om du bokar operationstid hos oss innan den 30 november 2018.

Du betalar alltså 1 875 kr för friröntgen och endast från 11 625 kr för eventuell operation t o m 30/11.

Varmt välkommen att boka tid för undersökning på 0220-452 00.

Vi välkomnar Laura Hirvinen, specialist inom kirurgi, till vårt team!

Laura har arbetat som kirurg i många år, och hon har stor erfarenhet från bl.a. kolikoperationer, titthålskirurgi och fraktur-operationer.

Laura har tidigare arbetat hos oss här på ESHS och vi är mycket glada att ha henne tillbaka som konsult. Varannan måndag kommer Laura att finnas tillgänglig på sjukhuset.

Du kan enkelt boka tid för operation genom att kontakta vår reception på 0220-45200.
Välkomna!

Möt våran nya hovslagare!

Vi är otroligt stolta över fantastiska Hovslagarmäster Rickard Svärd som arbetar hos oss sedan några månader.

Rickard har många års erfarenhet av yrket, han är en del av det svenska landslaget i hovslageri sedan flera år och dessutom är han en välrenommerad domare i internationella tävlingar. Rickard brinner verkligen för hantverket och han är en mycket engagerad mentor för de lärlingar han tar under sina vingar.

Hos oss arbetar han med korrigeringar, sjukbeslag, specialskor, prestationshöjande skoningar, hovsjukdomar och rehabilitering. Tillsammans med vår ortoped Ulrika Norell Lundén och hästfysioterapeut Caroline Stenman ingår Rickard i ett team som dagligen hjälper hästar att både må och prestera bättre.

”Det roligaste med det här jobbet är att faktiskt kunna sko bort en
hälta eller en rörelsestörning hos en häst”
Rickard Svärd

Jura JAZ opererade bort njuren och överlevde!

En CT-scanning av fölet Jura JAZ visade att hans njure behövde opereras bort annars riskerade han att förblöda. Det är ett mycket ovanligt och svårt ingrepp på en häst med stor risk för komplikationer.

Läs hela historien här!

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt, året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer

Bli medlem i kundklubben!

Som kund i Evidensias kundklubb får du exklusiva erbjudanden! Välkommen att registrera dig!

Till kundklubben

Oktober kommer med nya erbjudanden!

Som kund hos Evidensia får du nya fina erbjudanden varje månad. 

Och om du är medlem i kundklubben Evidensia Plus så får du dessutom ett exklusivt klubberbjudande. 

Att bli medlem är såklart gratis.

Till alla erbjudanden