Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Välkommen till Strömsholm

Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Specialisthästsjukhuset i Strömsholm är ett toppmodernt centrum för avancerad medicinsk, ortopedisk och kirurgisk behandling av hästar.

Vi är också ett av Sveriges få dygnet-runt-öppna hästsjukhus.

Hit kommer hästar från hela Sverige för att få specialistvård. Du är välkommen till oss med eller utan remiss!

Hur får du din häst rörligare?

Torsdagen den 3 maj mellan kl. 18.00-20.00 har du chansen att lära dig just detta.

Tillsammans med Boehringer Ingelheim bjuder vi in till clinic i Specialistsjukhusets Ridhus, med fokus på hästens rörlighet, hållbarhet och brukbarhet. Hästortoped Ulrika Norell Lundén, hästfysioterapeut Caroline Stenman och hovslagarmäster Rickard Svärd har samlat på sig mycket kunskap genom åren.
Den kan du ta del av!

Anmäl dig senast 28 april till hast.stromsholm@evidensia.se. Ange ”Clinic” i ämnesraden. Föreläsningen är kostnadsfri för dig som är medlem i Evidensias Kundklubb.
För övriga är kostnaden 100 kronor. Det går bra att registrera medlemskap i Kundklubben på plats.

Vi bjuder på fika förstås.

Anmälan

Föreläsning: Friska föl från dag ett

Den första tiden i ett föls liv är kritisk och det är viktigt att vara uppmärksam på eventuella sjukdomar. Därför bjuder vi in till föreläsning onsdagen den 18 april kl. 18-20 på Knytpunkten på Strömsholms Ridskola.

Veterinär Karin Kruger föreläser om det nyfödda fölet och vad man behöver vara uppmärksam på. Karin är specialist inom internmedicin och har lång erfarenhet av både intensivvård och vård av nyfödda föl. Kvällen inleds med mingel och kaffe och smörgås.

Anmäl dig senast 15 april till hast.stromsholm@evidensia.se Ange ref. ”Föl1804” i ämnesraden.
Föreläsningen är gratis för kundklubbsmedlemmar, övriga betalar 150 kronor. Den som vill kan bli medlem på plats. Föreläsningen hålls på engelska.

Välkommen!

Välkommen på föreläsning: Det nyfödda fölet

Som veterinär kan du vara avgörande för ett föls hälsa under dess första tid i livet. Onsdagen den 19 april kl. 18-20 bjuder vi in till föreläsning på Knytpunkten i Strömsholm.

Veterinär Karin Kruger berättar om det nyfödda fölet, fölsjuka, vikten av snabb vård och vad man kan göra i fält. Karin Kruger är dipl ACVIM och har lång erfarenhet av både intensivvård och neonatalvård. Sedan november 2017 ingår hon i teamet vid Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Kvällen inleds med kaffe och smörgås.

Anmälan senast 15 april till hast.stromsholm@evidensia.se Ange ref. ”Föl1904” i ämnesraden. Föreläsningen hålls på engelska.

30 % rabatt på operation av lösa benbitar

Om din unghäst blir gallig i en hasled kan det bero på en så kallad lös benbit. Detta kan orsaka inflammation i leden och leda till besvär för din häst. Diagnosen ställs genom kliniska symptom och röntgen.

Besvär med lösa benbitar behandlas genom titthålskirurgi. Fram till sista april erbjuder vi operation för 9 450 kronor per led. Ordinarie pris för en hasled eller kotled är 13 500 (inklusive moms). Hör av dig för prisuppgift gällande fler bitar eller andra leder.

Välkommen att boka tid för undersökning på 0220-452 00.

Välkommen Karin Kruger!

Ett nytt ansikte hos oss är Karin Kruger, Karin Kruger, Leg. veterinär Diplomate ACVIM.

Hennes arbete omfattar alla typer av medicinska fall, men hon har ett speciellt intresse för intensivvård, kardiologi, endokrinologi, klinisk farmakologi och neonatologi.

Läs mer om Karin här!

Vi välkomnar Laura Hirvinen, specialist inom kirurgi, till vårt team!

Laura har arbetat som kirurg i många år, och hon har stor erfarenhet från bl.a. kolikoperationer, titthålskirurgi och fraktur-operationer.

Laura har tidigare arbetat hos oss här på ESHS och vi är mycket glada att ha henne tillbaka som konsult. Varannan måndag kommer Laura att finnas tillgänglig på sjukhuset.

Du kan enkelt boka tid för operation genom att kontakta vår reception på 0220-45200.
Välkomna!

Möt våran nya hovslagare!

Vi är otroligt stolta över fantastiska Hovslagarmäster Rickard Svärd som arbetar hos oss sedan några månader.

Rickard har många års erfarenhet av yrket, han är en del av det svenska landslaget i hovslageri sedan flera år och dessutom är han en välrenommerad domare i internationella tävlingar. Rickard brinner verkligen för hantverket och han är en mycket engagerad mentor för de lärlingar han tar under sina vingar.

Hos oss arbetar han med korrigeringar, sjukbeslag, specialskor, prestationshöjande skoningar, hovsjukdomar och rehabilitering. Tillsammans med vår ortoped Ulrika Norell Lundén och hästfysioterapeut Caroline Stenman ingår Rickard i ett team som dagligen hjälper hästar att både må och prestera bättre.

”Det roligaste med det här jobbet är att faktiskt kunna sko bort en
hälta eller en rörelsestörning hos en häst”
Rickard Svärd

Akutmottagning

Vi har öppet för akut hästsjukvård, dygnet runt-året om. På plats hos oss finns teknik och kompetens för avancerad medicinsk och kirurgisk behandling och vi tar emot ett stort antal akutfall varje år.

Läs mer

Nyhet!

Nu är det enklare att boka tid för operation hos oss. Sedan våra två nya operationssalar invigdes kan vi erbjuda bättre tillgång för både planerade och akuta operationer.

TMS - Unik undersökningsmetod ger svar om neurologiska skador

Specialisthästsjukhuset Strömsholm kan nu som enda hästsjukhus i Sverige erbjuda transkraniell magnetstimulering (TMS) - en ny undersökningsteknik inom elektrodiagnostik. Metoden gör det möjligt att undersöka funktionen av ryggmärgen vid undersökning av hästar med neurologiska problem som vinglighet, hälta utan tydlig ortopedisk orsak eller nedsatt prestation.

Läs mer