Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Djursjukhuset Växjö

med stort hjärta för smådjuren

Idag: 07:00–22:00

Våra avdelningar

Receptionen på Djursjukhuset Växjö

Evidensia Djursjukhuset Växjö ReceptionVi som arbetar i butik och reception finns till för dig, ingen fråga eller fundering är för stor eller för liten. Till oss är du alltid välkommen för att fråga om råd eller stöd.
När du kommer till Djursjukhusets entré och väntrum ber vi dig ta en nummerlapp. Vi som arbetar i receptionen ropar sedan upp dig när det är din tur. När det blir dags att undersöka ditt djur kommer en sköterska att visa in er i undersökningsrummet.

Mottagning/poliklinik

Evidensia Djursjukhuset Växjö Mottagning

Polikliniken är den första anhalten för de flesta av våra patienter. Här utförs den kliniska undersökningen av ditt djur som bland annat kan omfatta blodprovstagning och röntgen. Hos våra sköterskor får du hjälp med årliga vaccinationer, kloklippning, stygntagning och höftleds-/armbågsröntgen. Många gånger kan all vård som ditt djur behöver utföras på polikliniken, men ibland måste djuret opereras eller läggas in för vidare behandling eller observation. I vissa fall behöver man röntga ditt djur eller genomföra en ultraljudsundersökning. Ultraljudsundersökningar utförs av särskilda veterinärer. Vi har också tillgång till tandläkare och ögonspecialist som finns på plats hos oss regelbundet.

Hudmottagning -Dermatologi

Djursjukhuset Växjö har en dermatologienhet, en avdelning speciellt inriktad på hudproblem hos hund och katt. Vi har ett speciellt avdelat poliklinikrum, med planscher, broschyrer, produkter och litteratur inriktad på dermatologi, där de flesta hudpatienter undersöks. Vi har en veterinär som är ESAVS-utbildad(European School for Advanced Veterinary Studies) i dermatologi och en utbildad BMA som utför cytologi och mikroskopi av hud och öron på plats. Våra dermatologiintresserade sköterskor genomgår vidareutbildningar inom bl a cytologi, provtagning av hud och öron och behandling med kosttillskott och schamponeringar av olika hudproblem.