Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Idag: 08:00–17:00

Evidensia Djurkliniken Nyköping (då Nyköpings Smådjursklinik) startade 1979. Vi tar årligen emot drygt 7000 patienter, tidsbokade och akuta, på vår mottagning och operationsavdelning.

Vi erbjuder god djursjukvård och ett personligt bemötande till våra patienter och dess ägare. Vi har mottagning efter tidsbeställning och välkomnar även akut sjuka djur i mån av plats.

 

Följ oss på Facebook

Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård

 

Vi utför medicinska utredningar, operationer, professionella tandbehandlingar, ögonlysningar samt förebyggande vård som vaccinationer, hälsokontroller, tandstatuskontroller och besiktningar.

Till vår hjälp har vi digital röntgen, ultraljud och laboratorium. Operation är modernt utrustad med bland annat narkos- och övervakningsutrustning och digital tandröntgen. Det är alltid anestesiutbildade leg. djursjukskötare som övervakar våra sövda patienter.

Vid undersökning och diagnostisering har vi till vår hjälp laboratoriet där Lotta, leg. biomedicinsk analytiker, arbetar med att analysera både blod, urin, faces, hud och vävnadsprover. De flesta provsvar får redan du i samband med besöket. Vissa prover skickas till externa laboratorium från vilka svaret kommer efter 3-14 dagar, beroende på analys.

Vi vill att du som djurägare ska vara delaktig och väl informerad kring rekommenderade undersökningar och behandlingar. Och vi vill att du frågar oss om något är oklart.

Efter besöket sker betalningen i receptionen. I vår butik finns veterinärmedicinska dietfoder och kosttillkost. Om ditt djur blivit ordinerad speciell kost eller dyl. hjälper vi dig att välja det bästa.