Evidensia Djurkliniken Farsta

Inför besöket på Djurkliniken Farsta

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Evidensia Djurkliniken Farsta.

Inför besöket

Vi har öppet för tidsbokade patienter måndag till fredag. Om du har ett akut sjukt djur rekommenderar vi att du först ringer oss, vi har oftast tid kvar att boka för dig även samma dag du ringer.

Djurkliniken ligger intill tunnelbana och bussar. Infartsparkering finns precis utanför. Är infartsparkeringen full finns Farsta Centrums parkering.


Inför operation


Före besöket:

 • Hundar och katter ska vara fastade 6 timmar före besöket. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd. Vatten kan ges som vanligt.  Kaniner, marsvin och andra gnagare ska däremot inte fastas.
 • Hundar ska vara väl rastade innan ni kommer till kliniken.
 • Hundar ska dagen före besöket badas med valfritt hundschampo. Det är viktigt att huden och pälsen är helt torr när den kommer till kliniken (hundar som ska genomgå en tandoperation behöver inte badas).
 • Om ditt djur äter någon medicin bör du rådgöra med oss huruvida detta läkemedel ska ges eller inte inför besöket.


Besöksdagen: 

 • Du är välkommen in till vår reception för att meddela er ankomst.
 • På morgonen får ni fylla i operationspapper samt träffa operationspersonal.


Efter besöket:

 • Hemgång sker enligt överenskommelse.
 • Planera så att du har tid för ditt djurs eftervård. Första dygnet ska djuret inte lämnas ensam hemma.
 • Beroende på vilket kirurgiskt ingrepp som ska göras kan det finnas operationssår som behöver skyddas med krage, body eller bandage. Ditt djur ska inte vara tillsammans med andra djur som kan slicka i sårområdet. Om du har flera djur hemma kan det vara aktuellt att även låta de andra djuren bära krage.
 • Ditt djur ska inte motioneras hårt, springa lös eller busa med andra djur den första tiden efter operationen.


Risker och kostnader:

 • Vid alla ingrepp finns en viss risk för komplikationer som är svåra att förutsäga innan. Det beror både på hur djuret mår innan och individuella reaktioner på läkemedel. De djur som har en anatomi som gör det svårare att andas, som till exempel djur med trubbig nos eller övervikt, löper generellt större risk för komplikationer. Vi anpassar varje sövning efter den enskilda individens behov så att narkosen ska bli så säker som möjligt. 
 • Kostnader som du kan ha fått information om är preliminära och grundade på de moment som vanligtvis ingår i undersökningen och inkluderar inte eventuella komplikationer. När man hanterar levande djur är det svårt att förutsäga exakt hur varje individ kommer att reagera på olika former av läkemedel. Det går inte heller att säga i förväg precis vilka åtgärder som kan bli nödvändiga för just ditt djur. Detta kan komma att medföra extra kostnader som kan vara svåra att förutse. Vi har stor förståelse och respekt för dina val och är alltid öppna för en dialog kring kostnader.
 • Ett tips är att redan innan ditt besök kontrollera vad din försäkring omfattar för att underlätta eventuella beslut kopplade till behandlingar och kostnader.
inför besöket farsta veterinär evidensia

Våra recensioner

Nathalie Parker Caldersparr

4

Har lite delade känslor kring den här kliniken, men inte pga dålig behandling på något sätt. Vi fick fint bemötande sist vi var där. Nu under sommaren var det okej att komma in med rullstol (om än lite trångt) men jag vet inte hur det funkar vintertid när ytterdörren är stängd. Såg ingen dörrknapp på utsidan

A “Qmagds” Sesameseed

5

Vänliga veterinärer som vet hur man handskas med katter, åtminstone de två som jag har träffat när jag varit där. Till och med vår väldigt skygga katthemskatt, som knappt låter oss röra vid henne, lyckades vaccineras utan överdriven stress eller lugnande medel. Tack så mycket! Väntrummet är ganska trångt. Det kan bli smått kaotiskt om det är flera hundar där, de börjar skälla på varandra och det finns inte riktigt plats att separera dem. Men personalen gör sitt bästa med lokalen de har.

Jennie Grane

5

Underbar personal proffsiga och så bra information. Akuttid en fredag mitt i sommaren slapp åka till Södra djursjukhuset och vänta länge. Tack kommer definitivt åter.

Ursula Lindgren Hjelte

5

Är så tacksam att ha denna fantastiska djurklinik! All personal är så tillmötesgående och alla verkar vara riktiga djurvänner! Är en lite orolig matte och har ett par gånger bara gått in och fått både hjälp vid frågor och framför allt ett så trevligt bemötande. Är inte gratis, men väl värd pengarna!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Andra öppettider

Kliniken

 • Måndag
  07:30 ­- 20:00
 • Tisdag
  07:30 ­- 20:00
 • Onsdag
  07:30 ­- 20:00
 • Torsdag
  07:30 ­- 20:00
 • Fredag
  07:30 ­- 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Anneli Hagström

Anneli

Klinikchef, Leg. Djursjukskötare

Mattias Jämtner

Mattias

Chefsveterinär, Leg. Veterinär

Cecilia Tingström

Cecilia

Chefssköterska, Leg. Djursjukskötare

Adam Kochanski

Adam

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg