Vårdavdelningen på Djursjukhuset Sundsvall

Vårdavdelningen på Djursjukhuset Sundsvall

Klinikens vårdavdelning är för patienter i behov av mer avancerad omvårdnad än vad du som djurägare kan ge hemma. Ditt djur lämnas då till oss efter överenskommelse för behandling och/eller observation.

Vårdavdelningen Djursjukhuset Sundsvall

När blir djuret inskrivet på vårdavdelningen? 

Om en patient blir inskriven för utredning och behandling, ska genomgå en operation eller har opererats, kommer den till vår vårdavdelning. Avdelningen är bemannad med sjukvårdspersonal dygnet runt.

På vårdavdelningen vistas de djur som ska opereras under dagen, genomgår vissa behandlingar som sträcker sig över en längre tid eller behöver vara under observation en viss tid. Det kan till exempel vara vid olika provtagningar, droppbehandling, utredningar eller längre röntgenundersökningar. Efter operation är patienten ofta i behov av bland annat vätsketerapi, smärtlindring och annan medicinering på plats hos kliniken. Vid vissa sjukdomstillstånd håller vi också kvar ett djur på vårdavdelningen, sådana tillstånd kan vara kraftiga diarréer och/eller kräkningar vilket lett till vätskebrist, njurproblem, problem med ämnesomsättningen med mera. 

Inlagda djur får en egen bur med filtar, vatten/matskålar och kattlåda. Hundarna tas ut och rastas av vår personal. Katterna bor för sig.

Vårdavdelningen har även en intensivvårdsavdelning samt isoleringsavdelning för smittsamma patienter.

Under vistelsen på vårdavdelningen får du löpande information om ditt djur. Är ditt djurs tillstånd stabilt får du en daglig uppdatering, men mer kritiska patienter eller patienter vars tillstånd försämras kontaktar vi oftare.

Vi som jobbar på vårdavdelningen

Här arbetar våra djurvårdare, veterinärer och djursjukskötare, som tar hand om ditt djur under vistelsen på vårdavdelningen. 

Våra recensioner

5

Otroligt bra bemötande och ställer upp på alla komplicerade krav jag ställde pga mitt ovanligt aggressiva husdjur.5/5 räcker inte. Dom är 10/5.

5

Engelska veterinär jobbar på besta nivå medan resten av personel kan vara problemet. Djursjukhuset det är inte kaffeterri .

5

TUSEN TACK till den underbara natt personalen som hjälpte mig att föda mina valpar när jag inte hade tillräckligt med kraft själv, så fint bemötande och service och hejjarop. Massor med tack till er från Blezz och bebisar och matte.

5

Då min älskade kitti inte kunde andas var jag väldigt glad att ni fanns fast det var helg och kunde få hjälp att förkorta hennes lidande och avsluta detta jordeliv personalen var helt underbara

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Övriga öppettider

Kliniken

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Facebook inlägg