Kostnadsfri hälsokontroll Vetcheck Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Kostnadsfri hälsokontroll

Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Idag: Öppet dygnet runt

Mån-fre 8-16 | Jour dygnet runt, året om

Har du fått en sån här kupong? Grattis!

Det innebär att du har en god vän som är Evidensia-ambassadör och som tycker att du är värd ett riktigt bra erbjudande. 

Kupongen du fått ger dig en kostnadsfri hälsokontroll, en så kallad "vetcheck", här på Specialisthästsjukhuset Strömsholm.


En aktiv häst kan utveckla besvär precis som vilken idrottsman som helst. Med lite tur kan man tidigt uppfatta små tecken på rörelsestörningar och snabbt åtgärda dessa. Hästen kan också drabbas av bakterier och infektioner som påverkar hjärta och/eller lungor och försämrar hästens prestationsförmåga. 

En hälsokontroll är ett ypperligt sätt att snabbt upptäcka problem hos hästen, men kan också vara ett sätt att få bekräftelse på att hästen är frisk och fräsch, till exempel före eller efter tävlingssäsongen. Vår vetcheck utförs alltid av veterinär, och omfattar:

 • Okulär genomgång av hela hästen
 • Palpation av muskler, leder och ben
 • Auskultation av hjärta och lungor
 • Rörelsekontroll på rakt och böjt spår
 • Böjprov, samtliga ben
 • Munhåleinspektion
 • Dina eventuella frågor till veterinären

OBS! I hälsokontrollen ingår ingen behandling, men vi hjälper dig förstås att boka en tid för behandling eller vidare utredning, om du vill. 


Boka en tid

Kontakta oss på telefon: 0220-452 00 för att boka din vetcheck/hälsokontroll. 


Vill du också bli Ambassadör?

Inga problem, vem som helst kan bli det! 

Att vara Evidensia-ambassadör är lätt, och både du och dina vänner tjänar på det. Som ambassadör kan du spara en hel del pengar på veterinärvård för din häst. Du får dessutom rabatter och särskilda kunderbjudanden. Du är lite av en VIP-kund helt enkelt. 

Nästa gång du besöker oss, tala om att du vill bli Ambassadör så berättar vi om alla fördelar.


Våra recensioner

Åsa Fredlund

5

Tog hand om vår Duchess på bästa sätt. Är tacksamma för att ni finns och att det tar högst 10 minuter till er 👍🙏🥰

Ursula Ekblad

4

Öppet dygnet runt för våra kära små och stora djur, tar väl hand om dem och det känns mycket bra, men de kan verkligen ta betalt och det känns mindre bra....tyvärr....

Sophia Nydén

5

Min hund togs om hand mycket bra. Veterinär som ringde en gång om dagen och uppdaterade mig hur min hund hade det. Kändes tryggt att hon fick den vård hon behövde och förtjänar när hon var sjuk.

Emma Eriksson

5

Ser helheten och inte bara de man söker för. Så nu kommer vi få bukt me problemen efter en heldel vet.besök på andra ställen... underbart!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Mån-fre 8-16 | Jour dygnet runt, året om
Helgdagar och andra öppettider

Våra öppettider

 • Måndag
  Öppet dygnet runt
 • Tisdag
  Öppet dygnet runt
 • Onsdag
  Öppet dygnet runt
 • Torsdag
  Öppet dygnet runt
 • Fredag
  Öppet dygnet runt
 • Lördag
  Öppet dygnet runt
 • Söndag
  Öppet dygnet runt

Medarbetare

Elin Skärlina

Chefsveterinär, Dipl. ECVS

Elin Skärlina

Leg. Veterinär

Yrke på ESHS: Chefsveterinär inom kirurgi Specialintressen inom yrket: Trauma- och akut-kirurgi. Bilddiagnostik. Antal år inom yrket/ESHS: Veterinär sedan 2004. Specialist i hästens sjukdomar sedan 2010, Europeisk specialist i hästkirurgi sedan 2016. Jobbat på ESHS sedan 2006. Läs mer om Elins arbete här. Kompetens Diplomate ECVS Specialist i hästens sjukdomar Erfarenhet Elin Skärlina tillsammans med fölet Jura JAZ som hon opererade 2017. Du finner en länk till hela historien längre ner. Efter veterinärutbildning i Köpenhamn, utförde Elin ett internship på en kirurgisk remissinstans i Canada. Åter i Sverige jobbade hon några månader med Distriktsveterinärerna innan hon påbörjade sin karriär på Strömsholm. På Strömsholm har Elin vidareutbildat sig, först till svensk specialist i hästens sjukdomar och sedan till europeisk specialist i hästkirurgi. Ständiga utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Det bästa med mitt jobb är: Att göra skillnad för hästen och dess ägare. Det kan ju vara frågan om liv eller död i många fall. Med fantastiska diagnostiska hjälpmedel hitta fram till korrekta diagnoser och därifrån planera kirurgiska åtgärder och andra behandlingsmetoder för att nå det bäst möjliga resultatet för hästen. Ständiga utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Fritidsintressen: Familjen bestående av man, en dotter född -11 och en son född -13. Uteaktiviteter, fjäll och skärgård. Skidåkning utför och längd. Sång och musik. Det här visste du inte om mig: Jag har deltagit i internationell barnmelodifestival, gått i musikklass och spelat cello. Jag har åkt tre Vasalopp och genomfört en svensk klassiker.  
Läs mer om Elin
Cecilia von Hausswolff

Cecilia von Hausswolff

Sjukhuschef

Hästtjej sedan barnsben, tävlat på hobbynivå, senare år främst med inriktning mot distansritt och western. Jag är inte kliniker utan arbetar på Hästsjukhuset som operativ chef där jag ser till att den dagliga verksamheten flyter på. Det som inspirerar mig mest i mitt arbete är engagemanget hos min fantastiska personal. Det är en ynnest att få tillbringa dagarna med människor som verkligen brinner för att på bästa möjliga sätt hjälpa hästar och djurägare. E-post cecilia.von.hausswolff@evidensia.se
Läs mer om Cecilia
Alicia Holmén

Alicia Holmén

Leg. Veterinär

Antonio Cacioppo

Antonio Cacioppo

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg