Sommaröppet hos Evidensia

onsdag 7 juni 2023
Sommaren är underbar, men också en av de mest hektiska perioderna för djursjukvården då ledighet och semester ofta leder till att fler sällskapsdjur behöver vård. På Evidensia tar vi emot patienter hela sommaren samt skickar med några goda råd på vägen.
Evidensia står alltid beredda att hjälpa dig och ditt djur med den vård som behövs under våra öppettider. Men vi vill också uppmärksamma att det finns saker du som djurägare kan göra själv i förebyggande syfte, samt alternativ till klinikbesök vid behov av rådgivning. 

Var beredd på det oväntade

Sommar- och semestertider innebär ofta ändrade vanor, nya platser, eller ovanliga situationer som kan innebära att du behöver uppsöka veterinär med ditt djur.
Håll dig uppdaterad med din djurkliniks/djursjukhus öppettider i det fall du behöver åka in. Se alla öppettider på evidensia.se eller djursjukhusens öppettider.

Använd alternativen 

Med Evidensia-appen bokar du enkelt en veterinärkonsultation via mobilen. Det är en bra lösning när du vill ha rådgivning för mindre åkommor och lätt att använda när du till exempel är på landet. Anser veterinären att ditt djur bör undersökas på klinik får du hjälp med tidsbokning. 

Samla på dig säkerhet

Lika självklart som solskydd och plåster borde det vara att ha ett ordentligt djurapotek. På VetApotek hittar du inte bara det du behöver ha i en första hjälpenlåda utan även kyl- och reseprodukter, receptfria läkemedel och flytvästar. Allt för att din fyrfota vän också ska kunna njuta av sommaren fullt ut. 

Läs och lär på evidensia.se

På vår webbplats finns flera sidor som innehåller bra information till djurägare. Kolla gärna dessa. 
•    Läs om sommarens faror
•    Så ger du första hjälpen till ditt djur

Se till att djurvakten har all information

Ska du resa bort och låta någon ta hand om ditt djur? Lugn, Evidensia har tagit fram ett infokort som ger din djurvakt all nödvändig skötselinformation och instruktioner om man skulle behöva uppsöka vård. Sätt kortet på kylskåpet så kan du, pälsklingen och djurvakten känna sig trygga.

Ha en skön sommar och välkommen till sommaröppna Evidensia!