Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Våra veterinärer

Hos oss jobbar några av Sveriges mest erfarna och kunniga veterinärer. Alla våra veterinärer jobbar både på våra kliniker runt om i Sverige och digitalt. Beroende på ditt djur och ditt djurs besvär ser vi till att du träffar rätt person hos oss.

Marlene Areskog

VETERINÄRMEDICINSK CHEF PÅ EVIDENSIA DJURSJUKVÅRD

Marlene har lång och gedigen erfarenhet från smådjursverksamhet och är chef inom veterinärmedicinska frågor på Evidensia Sverige.

Marlene är utbildad veterinär samt veterinärmedicinsk doktor och kommer närmast från Statens Veterinärmedicinska Anstalt, där hon har arbetat på avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor samt sektionen för fisk (DOA). Hon är även Sveriges representant i det nordiska koncernövergripande Evidensia Veterinary Medical Board, EVMB.

Philippa Lundahl

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Philippa tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala år 2018. Hon har innan och under studietiden arbetat på hästkliniker bland andra Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg och Strömsholm.

Året innan examen började Philippa arbeta med smådjursmedicin på Evidensia Södra Djursjukhuset där hon gjorde sin TF-tjänstgöring och fortsatte arbeta även efter examen.

Intresseområden: mjukdelskirurgi, akut- och kattmedicin.

Tanja Monina

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Tanja tog sin veterinärexamen 1998 i Ryssland och 2008 i Sverige och går för närvarande en specialistutbildning  i hundens och kattens sjukdomar.

Tanja har tidigare arbetat på Djursjukhuset Albano och Regiondjursjukhuset Bagarmossen och nu jobbar hon på Evidensia Södra Djursjukuset i Kungens Kurva.

Hennes främsta intresse är tandsjukdomar, allmän medicin och allmän kirurgi.

Frida Crafoord

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURLKLINIKEN ESKILSTUNA

Frida tog examen 2014 och har arbetat som Distriktsveterinär och tagit hand om stora och små djur, dag som natt. Nu arbetar hon på Evidensia i Eskilstuna och på Min Veterinär. På fritiden ägnar hon sig åt familjeliv och går viltspår med sin dansk-svenska gårdshund.

Ingvild Kvaale

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA MÄLARHÖJDENS VETERINÄRPRAKTIK

Ingvild tog veterinärexamen vid University of Veterinary Medicine i Budapest, Ungern i 2017. Hon har jobbat på en mindre djurklinik från 2017 och fram tills januari 2020, då hon började på Evidensia Mälarhöjdens Veterinärpraktik.

Ingvild har under studietiden även arbetat på en smådjursklinik i Norge, samt haft praktik på en universitetsklinik och en smådjursklinik i Australien. Hon har även arbetat för en frivillig organisation för hemlösa hundar under studietiden i Ungern.

Intresseområden: Mjukdelskirurgi, och tänder.

Malin Mattson

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Veterinärexamen 1997. Forskat i klinisk immunologi, arbetat som distriktsveterinär stordjur och som smådjursveterinär med intresse internmedicin sedan 2005.

Cecilia Hahne

LEG. SJUKGYMNAST, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Legitimerad sjukgymnast utbildad 1999 från Skodsborg Fysioterapi Skole i Danmark. Cecilia har på human sidan arbetat både som privatpraktiserande sjukgymnast samt som sjukgymnast anställd i Regionen.

Cecilia har en rad vidareutbildningar, främst inom idrottsmedicin och har bland annat varit ansvarig sjukgymnast vid Friidrotts SM. Vidareutbildad till hund- samt hästfysioterapeut 2008 och är godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård.

Cecilia arbetar sedan februari 2019 på rehabavdelningen på Evidensia Södra Djursjukhuset.

Jessica Andersson

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURSJUKHUSET VÄSTERORT

Jessica tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala år 2018. Året innan examen jobbade Jessica som TF-veterinär på Anicura Djursjukhuset hund och katt i Kumla. Efter examen började hon arbeta på Evidensia Djursjukhuset Västerort i Spånga där hon arbetar än idag.

Sophie Hedberg

LEG. VETERINÄR, SPECIALIST I SJUKDOMAR HOS HUND OCH KATT

Sophie tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet år 2013. 2018 erhöll hon specialisttitel i hundens och kattens sjukdomar och 2019 certificate i Emergency Medicine and Surgery via ESVPS i England.

Sedan examen har Sophie arbetat på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, Scott Veterinary Clinik i Bedford, England och sedan 2017 på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

Sophie brinner mest för akut- och internmedicin och är avdelningschef för IVA & Vård på Södra Djursjukhuset.

Anna Östman

LEG. VETERINÄR

Ina Lindblom

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURKLINIKEN YSTAD

Tog veterinärexamen 2012 i Köpenhamn. Har sedan dess arbetat i båda Danmark och Sverige med häst och smådjur.

Hade från 2015-2018 egen klinik i Arvidsjaur med inriktning tänder på hund och katt. Arbetar sedan 2019 för Evidensia Ystad och ska påbörja en masters utbildning inom Dentistry.

Intresseområden: Akutmedicin och tänder

Online veterinär

Ditt djurs journal – din trygghet

Vi har samma journalsystem på alla våra kliniker. Det innebär att vi kan se ditt djurs samlade journal oavsett vilken Evidensiaklinik du väljer att besöka. Även när du träffar våra veterinärer via videosamtal direkt i mobilen.

Att ha all information samlad innebär en stor trygghet, både för dig och för vår personal som enkelt kan följa historiken och snabbt fatta beslut om bästa möjliga åtgärd framåt. Självklart i samråd med dig som djurägare.

Med ett gemensamt journalsystem får vi god kännedom om ditt djur även om besöken sker hos olika personer på våra kliniker. Tillsammans arbetar vi för trygg och kvalitativ vård för varje enskild patient.

Har du en fråga till oss?

Vår kundtjänst finns tillgänglig måndag-fredag
kl. 08.00-17.00, du når oss på minveterinar@evidensia.se