Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Våra veterinärer

Hos oss jobbar några av Sveriges mest erfarna och kunniga veterinärer. Alla våra veterinärer jobbar både på våra kliniker runt om i Sverige och digitalt. Beroende på ditt djur och ditt djurs besvär ser vi till att du träffar rätt person hos oss.

Marlene Areskog

VETERINÄRMEDICINSK CHEF PÅ EVIDENSIA DJURSJUKVÅRD

Marlene har lång och gedigen erfarenhet från smådjursverksamhet och är chef inom veterinärmedicinska frågor på Evidensia Sverige.

Marlene är utbildad veterinär samt veterinärmedicinsk doktor och kommer närmast från Statens Veterinärmedicinska Anstalt, där hon har arbetat på avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor samt sektionen för fisk (DOA). Hon är även Sveriges representant i det nordiska koncernövergripande Evidensia Veterinary Medical Board, EVMB.

Philippa Lundahl

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA, LIDINGÖ VETERINÄRKLINIK EVIDENSIA

Philippa tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala år 2018. Hon har innan och under studietiden arbetat på hästkliniker bland andra Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg och Strömsholm.

Året innan examen började Philippa arbeta med smådjursmedicin på Evidensia Södra Djursjukhuset där hon gjorde sin TF-tjänstgöring och fortsatte arbeta även efter examen.

Intresseområden: mjukdelskirurgi, akut- och kattmedicin.

Tanja Monina

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Tanja tog sin veterinärexamen 1998 i Ryssland och 2008 i Sverige och går för närvarande en specialistutbildning  i hundens och kattens sjukdomar.

Tanja har tidigare arbetat på Djursjukhuset Albano och Regiondjursjukhuset Bagarmossen och nu jobbar hon på Evidensia Södra Djursjukuset i Kungens Kurva.

Hennes främsta intresse är tandsjukdomar, allmän medicin och allmän kirurgi.

Frida Crafoord

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURLKLINIKEN ESKILSTUNA

Frida tog examen 2014 och har arbetat som Distriktsveterinär och tagit hand om stora och små djur, dag som natt. Nu arbetar hon på Evidensia i Eskilstuna och på Min Veterinär. På fritiden ägnar hon sig åt familjeliv och går viltspår med sin dansk-svenska gårdshund.

Ingvild Kvaale

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA MÄLARHÖJDENS VETERINÄRPRAKTIK

Ingvild tog veterinärexamen vid University of Veterinary Medicine i Budapest, Ungern i 2017. Hon har jobbat på en mindre djurklinik från 2017 och fram tills januari 2020, då hon började på Evidensia Mälarhöjdens Veterinärpraktik.

Ingvild har under studietiden även arbetat på en smådjursklinik i Norge, samt haft praktik på en universitetsklinik och en smådjursklinik i Australien. Hon har även arbetat för en frivillig organisation för hemlösa hundar under studietiden i Ungern.

Intresseområden: Mjukdelskirurgi, och tänder.

Malin Mattson

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Veterinärexamen 1997. Forskat i klinisk immunologi, arbetat som distriktsveterinär stordjur och som smådjursveterinär med intresse internmedicin sedan 2005.

Sofia Tegnered

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA MÄLARHÖJDENS KLINIK

Sofia studerade vid Norges Veterinärhögskola i Oslo och examinerades i december 2016. Hon har tidigare jobbat som djurvårdare på Evidensia Valla Djursjukhus och Anicura Djurdoktorn i Linköping. Intresseområden är bland annat tänder, mjukdelskirurgi samt beteende hos hund och katt.

Anna Schischke

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURKLINIKEN KRISTANSTAD

Tog veterinärexamen 2015. Har innan dess arbetat som sköterska sedan 2006 på olika djursjukhus. Jobbar i Kristianstad sedan 2017. Särskilt intresserad av mjukdelskirurgi och ultraljud. Tycker om att arbeta med katter. Fritidsintressen: Familj, vänner, naturen och träning.

Sophie Hedberg

LEG. VETERINÄR, SPECIALIST I SJUKDOMAR HOS HUND OCH KATT

Sophie tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet år 2013. 2018 erhöll hon specialisttitel i hundens och kattens sjukdomar och 2019 certificate i Emergency Medicine and Surgery via ESVPS i England.

Sedan examen har Sophie arbetat på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, Scott Veterinary Clinik i Bedford, England och sedan 2017 på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

Sophie brinner mest för akut- och internmedicin och är avdelningschef för IVA & Vård på Södra Djursjukhuset.

Ina Lindblom

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURKLINIKEN YSTAD

Tog veterinärexamen 2012 i Köpenhamn. Har sedan dess arbetat i båda Danmark och Sverige med häst och smådjur.

Hade från 2015-2018 egen klinik i Arvidsjaur med inriktning tänder på hund och katt. Arbetar sedan 2019 för Evidensia Ystad och ska påbörja en masters utbildning inom Dentistry.

Intresseområden: Akutmedicin och tänder

Anna Östman

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Håkan Ekesbo

LEG. VETERINÄR, SPECIALISTKOMPETENS HUNDENS OCH KATTENS SJUKDOMAR, EVIDENSIA VETERINÄRHUSET LIDKÖPING

Håkan tog veterinärexamen i Uppsala 1985. Efter 5 år som huvudsakligen distriktsveterinär började han 1990 på smådjursavdelningen på Skara Djursjukhus, som då var en del av SLU. Under de 21 år han var kvar där blev det en del föreläsande för/handledande av olika studenter samt togs examen för ”Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar”,  utomlands vidareutbildning i ortopedi/AO-teknik bland annat.
Efter djursjukhustiden startade Håkan 2011 ”Veterinärhuset Lidköping” som hösten 2018 blev en  Evidensiaklinik och där han fortfarande arbetar kliniskt. Håkan brinner för att klinikveterinärer ska bibehålla bredden i yrket och helhetssynen på patienten, där kontakt och kommunikation med djurägarna är en viktig del.
Veterinärmedicinskt är Håkan extra intresserad av kirurgi och tänder men även hud och allmän medicin.

Maja Maack

LEG. VETERINÄR

Malin Abrahamsson

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Matilda Carlsson

LEG. VETERINÄR, VETERINÄRHUSET SUNDSVALL EVIDENSIA

Tog veterinärexamen vid Sveriges Lantbruksuniversitet år 2010. Har sedan dess jobbat på Veterinärhuset i Sundsvall. Intresseområden är dermatologi (hudsjukdomar) och internmedicin och merparten av patienterna hon träffar dagligen är hudpatienter.

Kerstin Bergvall

LEG. VETERINÄR, SPECIALISTKOMPETENS I HUNDENS OCH KATTENS SJUKDOMAR, SPECIALIST I DERMATOLOGI, DIPLOMATE ECVD, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Hanna Ygland

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA SÖDRA DJURSJUKHUSET KUNGENS KURVA

Anna Nordgren

LEG. VETERINÄR, EVIDENSIA DJURSJUKHUSET GÖTEBORG

Online veterinär

Ditt djurs journal – din trygghet

Vi har samma journalsystem på alla våra kliniker. Det innebär att vi kan se ditt djurs samlade journal oavsett vilken Evidensiaklinik du väljer att besöka. Även när du träffar våra veterinärer via videosamtal direkt i mobilen.

Att ha all information samlad innebär en stor trygghet, både för dig och för vår personal som enkelt kan följa historiken och snabbt fatta beslut om bästa möjliga åtgärd framåt. Självklart i samråd med dig som djurägare.

Med ett gemensamt journalsystem får vi god kännedom om ditt djur även om besöken sker hos olika personer på våra kliniker. Tillsammans arbetar vi för trygg och kvalitativ vård för varje enskild patient.

Har du en fråga till oss?

Vår kundtjänst finns tillgänglig måndag-fredag
kl. 08.00-17.00, du når oss på minveterinar@evidensia.se