Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia

kliniken där alla sällskapsdjur är välkomna

Idag: 07:00–17:45

Om Djurkliniken Roslagstull.Engagerad personal med hög kompetens

Hängiven personal med hög kompetensnivå och med ett stort djurintresse är en förutsättning för att vi ska lyckas leva upp till våra mål mot patienten och kunden. För att våra patienter ska få bästa möjliga vård uppmuntras personalen till kontinuerlig vidareutbildning och ett personligt ansvarstagande.

Duktiga specialister och veterinärer i Stockholm

Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia i Stockholm startades 1996, med målsättningen att tillhandahålla kvalificerad djursjukvård med personlig service utöver hund och katt även till exotiska sällskapsdjur såsom fåglar, reptiler och gnagare.

Vårt motto är – kvalificerad djursjukvård och personlig service!

Här på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia arbetar skickliga och hängivna veterinärer för att på bästa sätt ta hand om ditt djur och ge dig ett personligt bemötande. Några av våra veterinärer har specialkompetens i hundens och kattens sjukdomar och andra har specialutbildning i fågel-, reptil- och gnagarsjukdomar.

Det är ofta av avgörande betydelse att patienten får träffa en specialist för att få exakt rätt diagnos och behandling. Därför är vi mycket glada över att ha skickliga veterinärer som gör en besjälad arbetsinsats och ständigt eftersträvar att utveckla sin kompetens, som medarbetare.

 Följ oss på Facebook

Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Djursjukvård

Djurägare i övriga landet

Djurägare med exotiska sällskapsdjur (papegojor, reptiler, iller, kanin och gnagare) har tyvärr ofta svårt att hitta veterinärer som är bra på dessa djurslag. Många djurägare ringer till oss i Stockholm fastän de inte har möjlighet att komma hit med sitt djur för undersökning. Vi försöker alltid i möjligaste mån att hjälpa till, men det går aldrig att ställa en diagnos eller att sätta in en behandling per telefon! Vi behöver dock prioritera de djur som befinner sig på kliniken och som går hos oss som patienter. Det är dessutom inte lagligt för en veterinär att skriva ut medicin till ett djur som man ej har undersökt.
Innan du tar ställning till om du behöver veterinärhjälp eller inte, läs gärna igenom våra skötselråd här på vår hemsida för att kontrollera att ditt djur sköts på rätt sätt. I skötselråden finns även en del information om vanliga sjukdomar eller varningstecken på sjukdomar.

Till djurägare som behöver veterinärhjälp i andra delar av landet vill vi ge följande råd:

  • Kontakta en veterinär på orten där du bor så att djuret blir undersökt.
  • Ge veterinären en utförlig sjukdomshistoria/bakgrund.
  • Ge även så utförlig information som möjligt om hur du sköter ditt djur.
  • Se till att en aktuell vikt tas på djuret.
  • Vid behov av hjälp kan sedan din veterinär ta kontakt med oss med så mycket av ovanstående information som möjligt, samt fynden av undersökningen. Vi understryker dock att vi måste prioritera våra egna patienter i första hand.