Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia

kliniken där alla sällskapsdjur är välkomna

Idag: 07:00–17:45

Avdelningar på Djurkliniken Roslagstull. Akutmottagning

Djurkliniken har akutmottagning varje vardag mellan 8-17. Vi vill gärna att djurägaren kontaktar oss i förväg så att vi kan försöka planera flödet av patienter. Trots denna planering får akutpatienter räkna med en del väntetid, dock sällan över en timme och så tillkommer akutavgifter.

Reception

Vid din ankomst till kliniken tas du emot av någon av våra djursjukvårdare. Om du och ditt djur inte har varit hos oss tidigare får du börja med att fylla i uppgifter om dig och djuret så att vi kan skapa en besöksjournal. Därefter får du sitta ner och vänta på att tas in på undersökningsrummet.

Vi har flera olika typer av besök, vilket gör att olika djurägare får vänta olika länge:

  • Bokade tider till veterinär
  • Bokade tider till sköterska
  • Akutfall, dvs icke tidsbokade besök
  • Utredningstider specialist

Förutom inskrivning av nyanlända patienter hjälper receptionisten även till med att ta betalt efter besöket samt med försäljning av foder och djurprodukter från vår butik. För dig som kommer med ett akutfall och är osäker på hur dåligt ditt djur är, säg till direkt i receptionen så att en sköterska får göra en snabbedömning av djuret. Akutfall får beroende på arbetsbelastningen räkna med viss väntetid. Mycket allvarliga sjukdomsfall ges dock alltid förtur.

Mottagning/poliklinik

Här tar veterinärerna emot och undersöker sina tidbokade patienter. Sköterskorna hjälper veterinärerna med diverse provtagningar och behandlingar. Dessutom har sköterskorna egna lättare fall som t ex vaccinationer, stygntagningar, kloklippning, tovklippning samt vissa återbesök.

Operation

Vi har operation varje vardag mellan 7-16. Vi har även tider för akutoperationer. Här möts du av ett team av en veterinär och två narkossköterskor. Vi har två avdelningar mjukdelskirurgi och tandvård.