Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia

kliniken där alla sällskapsdjur är välkomna

Idag: 07:00–20:00

Avdelningar på Djurkliniken Roslagstull. Akutmottagning

Djurkliniken har ingen akutmottagning i egentlig mening, dvs inte möjlighet att ta emot drop-in kunder utan tidsbeställning. Däremot försöker vi alltid hjälpa till vid mycket akuta sjukdomsfall som inte kan vänta med att komma till veterinär. Vi vill dock att djurägaren till dessa patienter kontaktar oss i förväg så att vi kan försöka planera in akutbesöket så att det inte kolliderar alltför mycket med övriga patienter. Trots denna planering får akutpatienterna räkna med en del väntetid, dock sällan över en timme.
Eftersom akutpatienter krockar med tidsbokade patienter och orsakar merarbete för personalen tar vi ut en extraavgift för dessa.

Reception

Vid din ankomst till kliniken tas du emot av någon av våra djursjukvårdare. Om du och ditt djur inte har varit hos oss tidigare får du börja med att fylla i uppgifter om dig och djuret så att vi kan skapa en besöksjournal. Därefter får du sitta ner och vänta på att tas in på undersökningsrummet.

Vi har flera olika typer av besök, vilket gör att olika djurägare får vänta olika länge:

  • Bokade tider till veterinär
  • Bokade tider till sköterska
  • Akutfall, dvs icke tidsbokade besök

Förutom inskrivning av nyanlända patienter hjälper receptionisten även till med att ta betalt efter besöket samt med försäljning av foder och djurprodukter från vår butik. För dig som kommer med ett akutfall och är osäker på hur dåligt ditt djur är, säg till direkt i receptionen så att en sköterska får göra en snabbedömning av djuret. Akutfall får beroende på arbetsbelastningen räkna med viss väntetid. Mycket allvarliga sjukdomsfall ges dock alltid förtur.

Mottagning/poliklinik

Här tar veterinärerna emot och undersöker sina tidbokade patienter. Sköterskorna hjälper veterinärerna med diverse provtagningar och behandlingar. Dessutom har sköterskorna egna lättare fall som t ex vaccinationer, stygntagningar, kloklippning, vingklippning, näbbslipning samt vissa återbesök. På grund av vår speciella inriktning mot de exotiska sällskapsdjuren tar vi ibland emot akutfall som inte kan vänta till nästa dag, och som heller inte kan få hjälp av andra veterinärer. Vi ber dig därför ha lite överseende om det vid enstaka tillfällen kan bli förseningar på polikliniken som en följd av att ett allvarligt akutfall har blivit inklämt mellan ordinarie tidbokningar.