Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.
Veterinär Stockholm

Avdelningar Roslagstulls Veterinärklinik Exotic

Idag: 07:00 ­- 19:45

Avdelningar

 

Akutmottagning

Djurkliniken har akutmottagning varje vardag mellan 8-17. Vi vill gärna att djurägaren kontaktar oss i förväg så att vi kan försöka planera flödet av patienter. Trots denna planering får akutpatienter räkna med en del väntetid, dock sällan över en timme och så tillkommer akutavgifter.

Reception

Vid din ankomst till kliniken tas du emot av någon av våra djursjukvårdare. Om du och ditt djur inte har varit hos oss tidigare får du börja med att fylla i uppgifter om dig och djuret så att vi kan skapa en besöksjournal. Därefter får du sitta ner och vänta på att tas in på undersökningsrummet.

Vi har flera olika typer av besök, vilket gör att olika djurägare får vänta olika länge:

 • Bokade tider till veterinär
 • Bokade tider till sköterska
 • Akutfall, dvs icke tidsbokade besök
 • Utredningstider specialist

Förutom inskrivning av nyanlända patienter hjälper receptionisten även till med att ta betalt efter besöket samt med försäljning av foder och djurprodukter från vår butik. För dig som kommer med ett akutfall och är osäker på hur dåligt ditt djur är, säg till direkt i receptionen så att en sköterska får göra en snabbedömning av djuret. Akutfall får beroende på arbetsbelastningen räkna med viss väntetid. Mycket allvarliga sjukdomsfall ges dock alltid förtur.

Mottagning/poliklinik

Här tar veterinärerna emot och undersöker sina tidbokade patienter. Sköterskorna hjälper veterinärerna med diverse provtagningar och behandlingar. Dessutom har sköterskorna egna lättare fall som t ex vaccinationer, stygntagningar, kloklippning, tovklippning samt vissa återbesök.

Operation

Vi har operation varje vardag mellan 7-16. Vi har även tider för akutoperationer. Här möts du av ett team av en veterinär och två narkossköterskor. Vi har två avdelningar mjukdelskirurgi och tandvård.

 

Våra recensioner

5

Fantastiskt personal!! 😃😃

5

Jag har kommit hit i fjorton år, och har BARA beröm till denna klinik! Ni har tagit hand om samtliga generationer (12 individer) av våra högt älskade tamråttor med oöverträffat resultat och, då det krävts, med stor empati och finkänslighet. Exotic Evidensia Roslagstull är DE ENDA jag litar på till 💯 procent med våra små (just råttor blir dessvärre ofta styvmoderligt behandlade och ibland rent nonchalerade på andra kliniker, detta har jag hört av flera som vid sina besökstillfällen annorstädes tyvärr inte vetat/kunnat bättre! 💔 ) Mitt råd: Har du smådjur, tamråttor som synnerhet, så är det hit du ska gå!! Marta, Martina, Ludvig, Alejandro, Eleonora och ALLA jag någonsin fått träffa på Roslagstull Exotic Evidensia har, varenda en, varit professionella, entusiastiska, kunniga, empatiska och helt underbart rara på alla sätt. Ni är lika motiverade som vi att djuren ska få alla chanser, och till det den allra bästa vården— oavsett djurslag! Er stjärna står legendariskt högt i vårt hem, ni är bäst och mer ändå (för varje gång, år efter år)! Tusen Tack för allt och alla oss för alla år- hälsningar från maken, mig och alla våra små bestar. ❤️ /ABR

5

Marta is the most professional and loving Vet i have seen in Sweden! She made an operation on our cute bunny, which went awesome! I was so nervous, but the whole team at the clinic were so communicative and were updating us untill our bunny woke up! This clinic is the best! And i am so so grateful for Marta and the whole team! Marta is beyond loving and nice! 🙏🙏🙏😍😍thank you❤️❤️❤️

5

Vill varm rekommendera den här kliniken,. Mina råttor har bästa veterinären Marta som är oerhört kunnig, empatisk, noggrann. Jag kan känna mig trygg med min flock och vet att alltid kan lita på. Veterinären Marta bryr sig om djurens välbefinnande på riktigt. Man kan uppleva trevlig bemötande både med veterinären, sköterska och receptionist. Snabbt kontakt. De är absolut det bästa man kan ha till sina djur.Nojda kunder.

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  07:00 ­- 19:45
 • Valborgsmässoafton
  07:00 - 16:45
 • Första Maj
  Stängt
 • Torsdag
  07:00 ­- 19:45
 • Fredag
  07:00 ­- 16:45
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Madeléne Karlsson

Madeléne

Klinikchef

Hej! Mitt namn är Madeléne och jag jobbar som klinikchef och sköterska på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia. Ni hittar mig oftast på polikliniklistorna eller så är jag på kontoret samt på möten. Jag har inget favoritområde inom yrket utan brinner för kommunikation och service. När jag inte är på kliniken så gillar jag att spendera tid med att gå på skogspromenader, resa, åka skidor eller spendera tid med min familj där bland annat katten Moses ingår. Erfarenhet Examen djurvårdare på nivå 2 våren 2020
Läs mer om Madeléne
Laetitia Volait Rosset

LEG. VETERINÄR- EXOTIC. CHEFSVETERINÄR

Laetitia Volait Rosset

Leg Veterinär, MVS, Dip ECZM (sm), DipABVP (ecm)

Laëtitia är en legitimerad veterinär och hon tog examen 2008 från fakulteten för veterinärmedicin i Liège (Belgien). Efter att ha avslutat en exotisk praktik och ett 3-årigt residens i zoologisk medicin blev hon specialist på små däggdjur. Efter år av resor till Lappland flyttade hon äntligen till Stockholm, med sin fina hund Pippa. Hon har arbetat och studerat i Frankrike, Luxemburg, Australien, bland annat, och förutom att jobba på kliniker och djursjukhus har hon varit biträdande professor vid National Veterinary School of Alfort. Hon kom till Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia i november 2021.    Kompetens:  ECZM-diplomate ACVP-diplomate
Läs mer om Laetitia
Adam Stephens

Chefsveterinär

Adam

Leg. Veterinär

Adam är legitimerad veterinär och examinerades från Nottingham 2016. I England har Adam arbetat med exotiska specialister från hela Storbritannien. Efter 3 år på det största djursjukhus i det engelska mittlandet flyttade han för ett nytt äventyr till Sverige 2019. Adam började jobba hos oss på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia i juli 2020. När Adam var yngre hade han egna undulater och finkar. Han har tidigare även arbetat på en lokal fårgård så han gillar alla djur, oavsett storlek.
Läs mer om Adam
Marta Marciniak

EXOTIC

Marta

Leg. Veterinär

Marta är specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur, och kommer ifrån Polen, där hon utförde sin utbildning. Hon examinerades vid Faculty of Veterinary Medicine at the Warsaw University of Life Sciences, och arbetade sedan på en klinik nära Warsawas zoopark. Under sin studietid deltog hon även i Exotic Summer School i Brno med doktor Knotek (specialistveterinär inom Exotic). Hon genomförde efterstudier i Washington CITES Convention på Agricultural University i Poznań, samt djurpsykologi på University of Social Sciences and Humanities i Warsawa. I November 2014 mottog hon titeln Specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur. Utöver detta deltar hon i många veterinärkonferenser i Polen samt andra länder, håller i föreläsningar inom sina specialistområden för studenter samt andra veterinärer. På Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia tar Marta emot alla exotiska djur, med stort fokus på reptiler, amfibier, gnagare och hardjur. Hon är även van att hantera ännu lite ovanligare djur som vi normalt inte får in på kliniken, så som apor, skunkar, tvättbjörnar och flygekorrar. Marta driver även organisationen Egzotyka Foundation, och publicerar artiklar i både hobbytidningar samt professionella magasin om ämnen som rör reptilmedicin, pygméigelkottar och apor.  
Läs mer om Marta
Våra medarbetare

Facebook inlägg