Veterinär Stockholm

Medarbetare på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic

Här på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia arbetar skickliga och hängivna veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare för att på bästa sätt ta hand om ditt djur och ge dig ett personligt bemötande. 

Idag: 07:00 ­- 19:45

Telefontid:
Mån-fre från kl. 07:15

Vi som jobbar på djurkliniken

Madeléne Karlsson

Madeléne

Klinikchef

Hej! Mitt namn är Madeléne och jag jobbar som klinikchef och sköterska på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia. Ni hittar mig oftast på polikliniklistorna eller så är jag på kontoret samt på möten. Jag har inget favoritområde inom yrket utan brinner för kommunikation och service. När jag inte är på kliniken så gillar jag att spendera tid med att gå på skogspromenader, resa, åka skidor eller spendera tid med min familj där bland annat katten Moses ingår. Erfarenhet Examen djurvårdare på nivå 2 våren 2020
Läs mer om Madeléne
Laetitia Volait Rosset

LEG. VETERINÄR- EXOTIC. CHEFSVETERINÄR

Laetitia Volait Rosset

Leg Veterinär, MVS, Dip ECZM (sm), DipABVP (ecm)

Laëtitia är en legitimerad veterinär och hon tog examen 2008 från fakulteten för veterinärmedicin i Liège (Belgien). Efter att ha avslutat en exotisk praktik och ett 3-årigt residens i zoologisk medicin blev hon specialist på små däggdjur. Efter år av resor till Lappland flyttade hon äntligen till Stockholm, med sin fina hund Pippa. Hon har arbetat och studerat i Frankrike, Luxemburg, Australien, bland annat, och förutom att jobba på kliniker och djursjukhus har hon varit biträdande professor vid National Veterinary School of Alfort. Hon kom till Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia i november 2021.    Kompetens:  ECZM-diplomate ACVP-diplomate
Läs mer om Laetitia
Adam Stephens

Chefsveterinär

Adam

Leg. Veterinär

Adam är legitimerad veterinär och examinerades från Nottingham 2016. I England har Adam arbetat med exotiska specialister från hela Storbritannien. Efter 3 år på det största djursjukhus i det engelska mittlandet flyttade han för ett nytt äventyr till Sverige 2019. Adam började jobba hos oss på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia i juli 2020. När Adam var yngre hade han egna undulater och finkar. Han har tidigare även arbetat på en lokal fårgård så han gillar alla djur, oavsett storlek.
Läs mer om Adam
Marta Marciniak

EXOTIC

Marta

Leg. Veterinär

Marta är specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur, och kommer ifrån Polen, där hon utförde sin utbildning. Hon examinerades vid Faculty of Veterinary Medicine at the Warsaw University of Life Sciences, och arbetade sedan på en klinik nära Warsawas zoopark. Under sin studietid deltog hon även i Exotic Summer School i Brno med doktor Knotek (specialistveterinär inom Exotic). Hon genomförde efterstudier i Washington CITES Convention på Agricultural University i Poznań, samt djurpsykologi på University of Social Sciences and Humanities i Warsawa. I November 2014 mottog hon titeln Specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur. Utöver detta deltar hon i många veterinärkonferenser i Polen samt andra länder, håller i föreläsningar inom sina specialistområden för studenter samt andra veterinärer. På Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia tar Marta emot alla exotiska djur, med stort fokus på reptiler, amfibier, gnagare och hardjur. Hon är även van att hantera ännu lite ovanligare djur som vi normalt inte får in på kliniken, så som apor, skunkar, tvättbjörnar och flygekorrar. Marta driver även organisationen Egzotyka Foundation, och publicerar artiklar i både hobbytidningar samt professionella magasin om ämnen som rör reptilmedicin, pygméigelkottar och apor.  
Läs mer om Marta
Elenora

Elenora

Leg. Djursjukskötare

Elenora är legitimerad djursjukskötare och började jobba hos oss på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia sommaren 2020. Elenora tycker om djur av alla slag, men har ett extra stort intresse för katter och gnagare. I framtiden vill hon lära sig mer om fåglar och reptiler. Elenora brinner för anestesi och har alltid som mål att göra varje besök så stressfritt som möjligt för sina patienter såväl som deras djurägare. På fritiden håller hon på med fotografering, utklädningssmink och gosar med sina katter Tinkerbell och Tom.
Läs mer om Elenora
Tilda

Avdelningschef Operation

Tilda

Leg. Djursjukskötare

Tilda har jobbat hos oss på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia sedan September 2020, efter att ha blivit färdig leg. djursjukskötare i juni samma år. Hon är vår avdelningschef på operation, och en av våra narkossköterskor. Tilda har två hundar, flatten Sasha och en korthårig collie som heter Pricken.
Läs mer om Tilda
Alejandro

Alejandro

Djurvårdare med utökad behörighet / Leg. Veterinär Venezuela

Alejandro jobbar på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia som djurvårdare på utökad nivå och har jobbat på kliniken sen våren 2020. Alejandro är utbildad som veterinär i Venezuela (2011) där hans stort intresse var exotiska djur, framförallt reptiler och fåglar. Hans andra stora intressen är laboratorieteknik samt djurbeteende. Alejandro hittar ni ofta på polikliniken (mottagningen) eller i receptionen. Som kollega är han väldigt positiv och har alltid ett leende på läpparna. På fritiden styr han en musikstudio och spelar gitarr.
Läs mer om Alejandro
Ludwig Lindberg

Djurvårdare nivå 2, butik & webbansvarig

Ludwig

Kliniksamordnare

Ludwig har jobbat på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia sedan februari 2021, och har tidigare jobbat många år inom detaljhandel. Han är djurvårdare på nivå 2, och du hittar honom både på polikliniken och i receptionen. Ludwig har en stor kärlek för polarhundar, och har en samojed som heter Hedda. Resten av djurgänget hemma är ytterligare en hund som heter Athena, det brittiska korthåret Halloumi, huskatten Arthur och ett gäng akvariedjur av blandad sort. Genom åren har han även haft ett flertal hamstrar, vilka är en av favoritpatienterna om man frågar honom. 
Läs mer om Ludwig
Sofia Andersson

Sofia

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 3

Sofia är djurvårdare nivå 3 på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia och arbetar främst på polikliniken. Hon har stor erfarenhet av smådjur och exotics, och har haft många kaniner som hon även tävlat i kaninhoppning med. Tidigare har hon även fött upp guldhamster. I dagsläget har hon tre kaniner hemma, och en bullterrier som heter Ralf som hon spenderar mycket tid med att träna och åker på hundutställning med. 
Läs mer om Sofia