Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia

kliniken där alla sällskapsdjur är välkomna

Medarbetare

Susanne Inestal

Verksamhetschef

Susanne Inestal

Susanne har jobbat inom Evidensia och djursjukvården sedan 2003. Susanne började som receptionist på Evidensia Södra Djursjukhuset,  för att sedan efter några år bli avdelningschef för reception/telefon. Hon har även jobbat som sköterska en kort period och har D9. 2018 öppnade sig möjligheten att arbeta som HR-assistent på Evidensia Södra Djursjukhuset. Sedan mars 2021 är Susanne klinikchef här på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia. Susanne har två dvärgschnauzer som heter Valencia och Zamora.
Läs mer om Susanne
Elin

Chefsköterska

Elin

Elin har jobbat inom Evidensia och djursjukvården sedan 2008. Elin började som receptionist/telefonist på Evidensia Södra Djursjukhuset. Sedan 2018 har Elin arbetat administrativt med Schemaplanering på Evidensia Södra Djursjukhuset. Elin började på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic Evidensia i mars 2021. Elin har en katt som heter Freja.
Läs mer om Elin
Laetitia Volait Rosset

LEG. VETERINÄR- EXOTIC. CHEFSVETERINÄR

Laetitia Volait Rosset

Leg Veterinär, MVS, Dip ECZM (sm), DipABVP (ecm)

Laëtitia är en legitimerad veterinär och hon tog examen 2008 från fakulteten för veterinärmedicin i Liège (Belgien). Efter att ha avslutat en exotisk praktik och ett 3-årigt residens i zoologisk medicin blev hon specialist på små däggdjur. Efter år av resor till Lappland flyttade hon äntligen till Stockholm, med sin fina hund Pippa. Hon har arbetat och studerat i Frankrike, Luxemburg, Australien, bland annat, och förutom att jobba på kliniker och djursjukhus har hon varit biträdande professor vid National Veterinary School of Alfort.  Hon kom till Roslagstulls team i november 2021.    Kompetens:  ECZM-diplomate ACVP-diplomate
Läs mer om Laetitia
Adam

Leg. Veterinär- Hund/Katt/Exotic

Adam

Adam är legitimerad veterinär och examinerades från Nottingham 2016. I England har Adam arbetat med exotiska specialister från hela Storbritannien. Efter 3 år på det största djursjukhus i det engelska mittlandet flyttade han för ett nytt äventyr till Sverige 2019. Adam började jobba hos oss på kliniken i juli 2020. När Adam var yngre hade han egna undulater och finkar. Han har tidigare även arbetat på en lokal fårgård så han gillar alla djur, oavsett storlek.
Läs mer om Adam
Bogdan

Leg. Veterinär- Hund/Katt/Exotic

Bogdan

Bogdan tog examen år 1997 i Bukarest. Därefter jobbade han i Rumänien fram till 2008 för att sedan flytta till Storbritannien. Bogdan arbetade i Storbritannien ca 12 år och har nu flyttat till Sverige! Han har erfarenhet inom laboratoriediagnostik, livsmedelssäkerhet, kirurgi, dermatologi, ultraljud och internmedicin för smådjur samt exotics. Bogdan är väldigt passionerad inom sin yrkesroll. Han är öppensinnad och drivs av utveckling. Han tycker om långa promenader, god mat, cykling samt dykning. Han hoppas få utforska och uppleva allt gott Sverige har att erbjuda!
Läs mer om Bogdan
Anna

LEG. VETERINÄR- HUND/KATT/EXOTIC. CHEFSVETERINÄR

Anna

Anna började hos oss i juni 2021 som nyutexaminerad veterinär från Polen. Hon har erfarenhet från kliniker på Kanarieöarna samt Grekland och Polen. Anna är medlem i EAZWV (European Association of Zoo and Wildlife Veterinarian) och AEMV (Association of Exotic Mammal Veterinarians). Anna är sprudlande och glad och passar in i vårt team här på kliniken. Hon vill främst jobba med exo-djur.
Läs mer om Anna
Jasmin

LEG. VETERINÄR- HUND/KATT/EXOTIC

Jasmin

Jasmin har studerat i Tjeckien, sista året valde Jasmin att ta extra kurser i exotics, hund och katt. Jasmin kommer ursprungligen från norra Sverige men är nu bosatt i Stockholm. Hon har en särskild kärlek för fåglar, uppväxt med undulater, nymfparakiter och bergsparakit. Behandlar hundar, katter och smådjur.
Läs mer om Jasmin
Marta Marciniak

LEG. VETERINÄR- EXOTIC

Marta

Marta är specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur, och kommer ifrån Polen, där hon utförde sin utbildning. Hon examinerades vid Faculty of Veterinary Medicine at the Warsaw University of Life Sciences, och arbetade sedan på en klinik nära Warsawas zoopark. Under sin studietid deltog hon även i Exotic Summer School i Brno med doktor Knotek (specialistveterinär inom Exotic). Hon genomförde efterstudier i Washington CITES Convention på Agricultural University i Poznań, samt djurpsykologi på University of Social Sciences and Humanities i Warsawa. I November 2014 mottog hon titeln Specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur. Utöver detta deltar hon i många veterinärkonferenser i Polen samt andra länder, håller i föreläsningar inom sina specialistområden för studenter samt andra veterinärer. Marta tar emot alla exotiska djur, med stort fokus på reptiler, amfibier, gnagare och hardjur. Hon är även van att hantera ännu lite ovanligare djur som vi normalt inte får in på kliniken, så som apor, skunkar, tvättbjörnar och flygekorrar. Marta driver även organisationen Egzotyka Foundation, och publicerar artiklar i både hobbytidningar samt professionella magasin om ämnen som rör reptilmedicin, pygméigelkottar och apor.  
Läs mer om Marta
Johanna

Leg. Veterinär - Hund/katt

Johanna

Johanna har jobbat inom djursjukvården sedan 2015 och tog veterinärexamen 2019. Jobbat med hund, katt, häst och idisslare på Distriktsveterinärerna i Gävle. När jag inte är på kliniken tränar jag crossfit, klättrar, målar, dansar, yoga.  
Läs mer om Johanna
Elenora

Leg. djursjukskötare

Elenora

Elenora är legitimerad djursjukskötare och började jobba hos oss sommaren 2020. Elenora tycker om djur av alla slag, men har ett extra stort intresse för katter och gnagare. I framtiden vill hon lära sig mer om fåglar och reptiler. Elenora brinner för anestesi och har alltid som mål att göra varje besök så stressfritt som möjligt för sina patienter såväl som deras djurägare. På fritiden håller hon på med fotografering, utklädningssmink och gosar med sina katter Tinkerbell och Tom.
Läs mer om Elenora
Tilda

Leg. Djursjukskötare, Avdelningschef Operation

Tilda

Tilda har jobbat hos oss sedan September 2020, efter att ha blivit färdig leg. djursjukskötare i Juni samma år. Hon är vår avdelningschef på operation, och en av våra narkossköterskor. Tilda har två hundar, flatten Sasha och en korthårig collie som heter Pricken.
Läs mer om Tilda
Jenny

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 3. Leg. veterinär Colombia

Jenny

Jenny tog sin veterinärexamen 2013 i Colombia, sedan dess har hon arbetat på kliniker inom smådjur och i korta praktikperioder på räddnings- och rehabiliteringscenter för vilda djur som har blivit offer för illegal handel i Colombia. Jenny har läst flera kurser och forskat och studerat i Latinamerika på smådjur kliniker. Just nu läser Jenny en masterexamen i smådjursklinik vid det autonoma universitetet i Barcelona. Hos oss jobbar Jenny som djurvårdare nivå 3 med smådjur och exotiska djur.  Jenny har en katt som heter Panchito.
Läs mer om Jenny
Alejandro

Djurvårdare med utökad behörighet, Leg. Veterinär Venezuela

Alejandro

Alejandro jobbar hos oss som djurvårdare på utökad nivå och har jobbat på kliniken sen våren 2020. Alejandro är utbildad som veterinär i Venezuela (2011) där hans stort intresse var exotiska djur, framförallt reptiler och fåglar. Hans andra stora intressen är laboratorieteknik samt djurbeteende. Alejandro hittar ni ofta på polikliniken (mottagningen) eller i receptionen. Som kollega är han väldigt positiv och har alltid ett leende på läpparna. På fritiden styr han en musikstudio och spelar gitarr.
Läs mer om Alejandro
Ofelia

Djurvårdare med utökad behörighet, Avdelningschef poliklinik

Ofelia

Ofelia är utbildad husdjursagronom i Peru (2009) samt djurvårdare på utökad nivå i Sverige (2019) och har jobbat hos oss sen hösten 2019. Hon har tidigare arbetat på flera gårdar och andra djurkliniker och har därför erfarenhet av både lantbruksdjur och sällskapsdjur. Hon älskar alla djurslag! På kliniken man hittar ni henne på polikliniken (mottagningen) samt i reception och telefon. Som kollega är hon väldigt hjälpsam och ordningsam. Ofelia talar både svenska och spanska och är en väldigt uppskattad tolk till våra många spansktalande djurägare.
Läs mer om Ofelia
Nora

DJURVÅRDARE

Nora

Nora började arbeta hos oss i juli 2021. Hon arbetar som Djurvårdare och är ansvarig för röntgen. Nora har redan arbetat med många djur, bland annat på Skansen i Stockholm och Havets Hus i Lysekil. I framtiden vill Nora studera till veterinär och fortsätta arbeta med exotiska och vilda djur. På fritiden tränar hon boxning och ridning.
Läs mer om Nora
Maria

Djurvårdare med utökad behörighet

Maria

Maria är uppvuxen i Märsta, med en passion för djur av alla de slag, som sedan ca 25 år har levt med katt. Hon hade en gång målet att bli veterinär, men livet tog lite andra vägar. Fram tills att hon skolade om sig till djurvårdare för 3 år sedan, har hon jobbat främst inom resebranschen (flygbolag, resebyrå, hotell). Men även med annat, såsom bank och kapitalförvaltning, schweiziska klockor, vatten och hunddagis. Tidigare har hon även bott och arbetat i Nederländerna, Norge och Danmark. Familjen består idag av make och katterna Zloty och Zelfie, lånehunden/promenadkompisen, Bella, och det lilla semesterhuset i Frankrike.
Läs mer om Maria
Ludwig

DJURVÅRDARE NIVÅ 2, webb och butiksansvarig

Ludwig

Ludwig började jobba hos oss februari 2021, och har tidigare jobbat många år inom detaljhandel. Han har nu utbildat sig till djurvårdare på nivå 2, och tidigare har han praktiserat mycket hundtrim. Ludwig har en stor kärlek för polarhundar, och har i dagsläget en samojed som heter Hedda, klinikens egna busiga maskot. Utöver Hedda består djurfamiljen av huskatten Arthur, Halloumi, en Brittisk korthår, samt en liten hamster som heter Hallon. Ludwig älskar alla djur, stort som litet, men är extra nyfiken på fåglar.
Läs mer om Ludwig
Emma

DJURVÅRDARE

Emma

Emma studerar till LEG. Djursjukskötare och går sitt sista år. Emma arbetar extra hos oss.  
Läs mer om Emma
Sofia Andersson

DJURVÅRDARE MED UTÖKAD BEHÖRIGHET, NIVÅ 3

Sofia

Kajsa

Djurvårdare

Kajsa