Ny lag: ID-märkning och registrering av katt, läs mer.
Veterinär Stockholm

Medarbetare på Roslagstulls Veterinärklinik Exotic

Vi som jobbar på djurkliniken

Madeléne Karlsson

Madeléne

Klinikchef

Hej! Mitt namn är Madeléne och jag jobbar som klinikchef och sköterska på kliniken. Ni hittar mig oftast på polikliniklistorna eller så är jag på kontoret samt på möten. Jag har inget favoritområde inom yrket utan brinner för kommunikation och service. När jag inte är på kliniken så gillar jag att spendera tid med att gå på skogspromenader, resa, åka skidor eller spendera tid med min familj där bland annat katten Moses ingår. Erfarenhet Examen djurvårdare på nivå 2 våren 2020
Läs mer om Madeléne
Laetitia Volait Rosset

LEG. VETERINÄR- EXOTIC. CHEFSVETERINÄR

Laetitia Volait Rosset

Leg Veterinär, MVS, Dip ECZM (sm), DipABVP (ecm)

Laëtitia är en legitimerad veterinär och hon tog examen 2008 från fakulteten för veterinärmedicin i Liège (Belgien). Efter att ha avslutat en exotisk praktik och ett 3-årigt residens i zoologisk medicin blev hon specialist på små däggdjur. Efter år av resor till Lappland flyttade hon äntligen till Stockholm, med sin fina hund Pippa. Hon har arbetat och studerat i Frankrike, Luxemburg, Australien, bland annat, och förutom att jobba på kliniker och djursjukhus har hon varit biträdande professor vid National Veterinary School of Alfort.  Hon kom till Roslagstulls team i november 2021.    Kompetens:  ECZM-diplomate ACVP-diplomate
Läs mer om Laetitia
Adam

Hund/Katt/Exotic

Adam

Leg. Veterinär

Adam är legitimerad veterinär och examinerades från Nottingham 2016. I England har Adam arbetat med exotiska specialister från hela Storbritannien. Efter 3 år på det största djursjukhus i det engelska mittlandet flyttade han för ett nytt äventyr till Sverige 2019. Adam började jobba hos oss på kliniken i juli 2020. När Adam var yngre hade han egna undulater och finkar. Han har tidigare även arbetat på en lokal fårgård så han gillar alla djur, oavsett storlek.
Läs mer om Adam
Anna

HUND/KATT/EXOTIC

Anna

Chefsveterinär / Leg. Veterinär

Anna började hos oss i juni 2021 som nyutexaminerad veterinär från Polen. Hon har erfarenhet från kliniker på Kanarieöarna samt Grekland och Polen. Anna är medlem i EAZWV (European Association of Zoo and Wildlife Veterinarian) och AEMV (Association of Exotic Mammal Veterinarians). Anna är sprudlande och glad och passar in i vårt team här på kliniken. Hon vill främst jobba med exo-djur.
Läs mer om Anna
Marta Marciniak

EXOTIC

Marta

Leg. Veterinär

Marta är specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur, och kommer ifrån Polen, där hon utförde sin utbildning. Hon examinerades vid Faculty of Veterinary Medicine at the Warsaw University of Life Sciences, och arbetade sedan på en klinik nära Warsawas zoopark. Under sin studietid deltog hon även i Exotic Summer School i Brno med doktor Knotek (specialistveterinär inom Exotic). Hon genomförde efterstudier i Washington CITES Convention på Agricultural University i Poznań, samt djurpsykologi på University of Social Sciences and Humanities i Warsawa. I November 2014 mottog hon titeln Specialist inom sjukdomar hos icke-tama djur. Utöver detta deltar hon i många veterinärkonferenser i Polen samt andra länder, håller i föreläsningar inom sina specialistområden för studenter samt andra veterinärer. Marta tar emot alla exotiska djur, med stort fokus på reptiler, amfibier, gnagare och hardjur. Hon är även van att hantera ännu lite ovanligare djur som vi normalt inte får in på kliniken, så som apor, skunkar, tvättbjörnar och flygekorrar. Marta driver även organisationen Egzotyka Foundation, och publicerar artiklar i både hobbytidningar samt professionella magasin om ämnen som rör reptilmedicin, pygméigelkottar och apor.  
Läs mer om Marta
Vidar Nimér

HUND/KATT/EXOTIC

Vidar

Leg. Veterinär

Elenora

Elenora

Leg. Djursjukskötare

Elenora är legitimerad djursjukskötare och började jobba hos oss sommaren 2020. Elenora tycker om djur av alla slag, men har ett extra stort intresse för katter och gnagare. I framtiden vill hon lära sig mer om fåglar och reptiler. Elenora brinner för anestesi och har alltid som mål att göra varje besök så stressfritt som möjligt för sina patienter såväl som deras djurägare. På fritiden håller hon på med fotografering, utklädningssmink och gosar med sina katter Tinkerbell och Tom.
Läs mer om Elenora
Emma

Emma

Leg. Djursjukskötare

Emma har jobbat på kliniken som legitimerad djursjukskötare sedan juni 2022 men har även haft både praktik och sommarjobb hos oss innandess hon insåg att hon trivdes jättebra. Hon älskar alla exotiska djur, men ormar ligger lite närmare hjärtat då hon själv har haft en kungspyton tidigare. Katter är också en favorit och hon har två söta katter hemma - Tippex och Chili. På fritiden tycker hon om att vara kreativ med målning, stickning, broderi och annat pyssel.
Läs mer om Emma
Tilda

Leg. Djursjukskötare, Avdelningschef Operation

Tilda

Tilda har jobbat hos oss sedan September 2020, efter att ha blivit färdig leg. djursjukskötare i Juni samma år. Hon är vår avdelningschef på operation, och en av våra narkossköterskor. Tilda har två hundar, flatten Sasha och en korthårig collie som heter Pricken.
Läs mer om Tilda
Martina

Martina

Leg. Djursjukskötare

Martina är legitimerad djursjukskötare och började jobba hos oss efter sin examen i juni 2022. Hon har tidigare jobbat med djur på flera sätt, bland annat som volontär på rescue för vilda djur i Bolivia. Hon har tidigare jobbat med klickerträning av främst hund men har stort intresse för träning av flera djurslag. Hon har läst en del etologi och har också bakgrund inom fysioterapi för hund. Martina älskar kaniner och gnagare och har haft många egna, och varit jourhem till ännu fler. Därför sökte hon sig till just Roslagstull för att få jobba med dessa underbara djur. Hon delar just nu livet med tre hundar - en greyhoundmix och två bordercollies och de håller på med klickerträning, freestyle och canine biathlon tillsammans. Hon drömmer om ett hus på landet där det finns plats för fler smådjur av olika slag.
Läs mer om Martina
Jenny

Jenny

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 3 / Leg. Veterinär Colombia

Jenny tog sin veterinärexamen 2013 i Colombia, sedan dess har hon arbetat på kliniker inom smådjur och i korta praktikperioder på räddnings- och rehabiliteringscenter för vilda djur som har blivit offer för illegal handel i Colombia. Jenny har läst flera kurser och forskat och studerat i Latinamerika på smådjur kliniker. Just nu läser Jenny en masterexamen i smådjursklinik vid det autonoma universitetet i Barcelona. Hos oss jobbar Jenny som djurvårdare nivå 3 med smådjur och exotiska djur.  Jenny har en katt som heter Panchito.
Läs mer om Jenny
Alejandro

Alejandro

Djurvårdare med utökad behörighet / Leg. Veterinär Venezuela

Alejandro jobbar hos oss som djurvårdare på utökad nivå och har jobbat på kliniken sen våren 2020. Alejandro är utbildad som veterinär i Venezuela (2011) där hans stort intresse var exotiska djur, framförallt reptiler och fåglar. Hans andra stora intressen är laboratorieteknik samt djurbeteende. Alejandro hittar ni ofta på polikliniken (mottagningen) eller i receptionen. Som kollega är han väldigt positiv och har alltid ett leende på läpparna. På fritiden styr han en musikstudio och spelar gitarr.
Läs mer om Alejandro
Maria

Maria

Djurvårdare med utökad behörighet

Maria är uppvuxen i Märsta, med en passion för djur av alla de slag, som sedan ca 25 år har levt med katt. Hon hade en gång målet att bli veterinär, men livet tog lite andra vägar. Fram tills att hon skolade om sig till djurvårdare för 3 år sedan, har hon jobbat främst inom resebranschen (flygbolag, resebyrå, hotell). Men även med annat, såsom bank och kapitalförvaltning, schweiziska klockor, vatten och hunddagis. Tidigare har hon även bott och arbetat i Nederländerna, Norge och Danmark. Familjen består idag av make och katterna Zloty och Zelfie, lånehunden/promenadkompisen, Bella, och det lilla semesterhuset i Frankrike.
Läs mer om Maria
Ludwig

webb och butiksansvarig

Ludwig

Djurvårdare, nivå 2

Ludwig började jobba hos oss februari 2021, och har tidigare jobbat många år inom detaljhandel. Han har nu utbildat sig till djurvårdare på nivå 2, och tidigare har han praktiserat mycket hundtrim. Ludwig har en stor kärlek för polarhundar, och har i dagsläget en samojed som heter Hedda, klinikens egna busiga maskot. Utöver Hedda består djurfamiljen av huskatten Arthur, Halloumi, en Brittisk korthår, samt en liten hamster som heter Hallon. Ludwig älskar alla djur, stort som litet, men är extra nyfiken på fåglar.
Läs mer om Ludwig
Sofia Andersson

Sofia

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 3

Sofia är djurvårdare nivå 3, och arbetar främst på polikliniken. Hon har stor erfarenhet av smådjur och exotics, och har haft många kaniner som hon även tävlat i kaninhoppning med. Tidigare har hon även fött upp guldhamster. I dagsläget har hon tre kaniner hemma, och en bullterrier som heter Ralf som hon spenderar mycket tid med att träna och åker på hundutställning med. 
Läs mer om Sofia