Inför besöket på Kristinehamns Smådjursklinik

Inför besöket på Kristinehamns Smådjursklinik

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Kristinehamns Smådjursklinik Evidensia.

Ha dessa svar reda när du ringer för tidsbokning

 • Uppgifter om djuret som ras, kön och ålder.
 • Vilket är huvudproblemet och hur länge har det pågått?
 • Har djuret haft problem med detta förut?
 • Hur är allmäntillståndet?
 • Har djuret feber? Det kan man inte känna på nosen, utan måste kontrollera med termometer i ändtarmen. Normal kroppstemperatur är ca 38-39 grader.
 • Vill djuret äta och dricka?
 • Normal urin och avföring?
 • Eventuellt senaste löp?
 • Tidigare medicinering och resultat av denna?

Väntetid

Det kan hända att det blir förseningar även fast du har bokat tid. Anledningen till det kan bland annat vara att det kommer in akuta sjukdomsfall som inte kan vänta. Vi försöker sätta av tider till akutpatienter och har varje dag en akutveterinär för dessa fall, men vid hög belastning kan det ändå drabba tidsbokade patienter.

Vi är medvetna om att många har tagit ledigt från jobbet för att besöka oss och vi gör vårt bästa för att ge dig och ditt djur en så bra service som möjligt.

Bra att veta inför ditt besök hos oss

Tänk på att ta med eventuell stamtavla, pass eller vaccinationskort till din hund eller katt. Om du har många funderingar inför besöket kan det vara bra att skriva ner frågor innan så att inget glöms bort.

Rasta gärna din hund väl innan och om ditt djur tycker att det är jobbigt att vara i klinikmiljö går det bra att de väntar i bilen när du går in och anmäler er. Ha alltid ditt djur kopplat eller i bur.

Tillgänglighet

Kostnadsfri parkering finns precis utanför kliniken på Garagevägen 1.

Närmsta busshållplats är på Bättringsvägen, därifrån går du till oss på ca 5 minuter.

Klicka här för en vägbeskrivning

Reception och betalning

 • När ni kommer vill vi gärna att ni anmäler er i receptionen.
 • Det går bra att betala med kredit-/betalkort samt Klarna (ej American Express), kliniken är kontantfri.
 • Är ditt djur försäkrat kan du välja direktreglering mot en avgift. Glöm inte att ta med er försäkringsnummer till besöket.

Tänk på att minska risken för smittspridning

Har ditt djur hosta, diarré, feber, kräkning eller klåda? Ring eller kom in och anmäl dig utan ditt djur, så minskar vi smittorisken för andra patienter.

Separata väntrum för hund och katt

Katter är ofta mer påverkade av förändringar i vardagen än vad till exempel hundar är. För att göra det enklare för katter att må bra hos oss har vi separata väntrum för hund och katt.

Priser och kostnader för veterinärvård

När du och ditt djur söker vård hos oss kan du be oss om ett uppskattat pris för veterinärvården - och vad som kan påverka den - både före, under och efter besöket.

Inför besöket kan du titta på vår prislista. Om du inte hittar en prisuppgift på det du söker, tveka inte att kontakta oss på telefon för en preliminär prisuppgift.

Här kan du se vår prislista

Här kan du läsa mer om priser och kostnader för veterinärvård

Är ditt djur akut sjuk?

Vi tar emot akutfall i mån av tid. Ring gärna till oss innan så att vi kan säkerställa att vi kan erbjuda ditt djur den vård som behövs.

Inför operation

Ditt djur behöver vara fastande ca 4-6 timmar före operationen (trubbnosiga raser ska fastas 6-12 timmar) Obs. Gnagare/kaniner ska äta som vanligt. Oavsett djurslag ska ditt djur ha fri tillgång till vatten hela tiden.

Äter ditt djur någon medicin, fråga sköterskan eller veterinären om medicinen ska intas eller bör undvikas före operationen. Det är viktigt att du informerar oss om ditt djurs eventuella medicinering.

Tänk på hygien, vi rekommenderar att ni badar eran hund dagen innan operationen med ett klorhexidin-schampo, det finns att köpa i vår butik.

Inför HD-röntgen

Avgiften till SKK, som läser av och registrerar resultatet, ska vara betald senast vardagen innan besöket för att vi ska kunna skicka in bilderna för avläsning. Detta gör ni på www.skk.se/bestall-rontgenavlasning. Ta med hundens stamtavla till besöket.

Undrar du över något annat?

Har du andra frågor är du välkommen att ringa eller maila oss! 

E-post: kristinehamns.smadjursklinik@evidensia.se 

Tel: 0550-145 40

Våra recensioner

5

Alltid bra bemötande, så fina med djuren. Mycket proffsiga 👌

5

Ett bra och lugnt trevlig bemötande när vi var och vacciner Lukas

5

Fantastisk personal och kvalité på besöken. Varit kund här i 10,5 år.

5

Var där för att ta ett sista farväl av vår lilla råtta. Upplevelsen var så bra som den kunde bli med tanke på omständigheterna. Veterinären var så lugn, fin och omtänksam mot både djuret och mig. Är så otroligt tacksam. ❤️

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Andra öppettider

Kliniken

 • Måndag
  08:00 ­- 16:30
 • Tisdag
  08:00 ­- 16:30
 • Onsdag
  Stängt
 • Torsdag
  08:00 ­- 16:30
 • Fredag
  08:00 ­- 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Martina Cambrand Evidensia Karlskoga

Klinikchef

Martina Cambrand

Leg. Veterinär

Martina är klinikchef men arbetar även kliniskt som veterinär. Hennes huvudintresse är mjukdelskirugi. På fritiden upptäcker hon gärna naturen med sin hund Tova och islandshästen Garpur.
Läs mer om Martina
Axel Eriksson

Axel

Leg. Veterinär

Axel jobbar som leg. veterinär på både kliniken i Karlskoga och i Kristinehamn. Axel arbetar framförallt på polikliniken, tandavdelningen och operation.
Läs mer om Axel
default avatar

Specialintresse bilddiagnostik

Cajsa Thyrén

Leg. Veterinär

Cajsas huvudsakliga placering är på polikliniken samt akuten där hennes specialintresse är bilddiagnostik, främst ultraljud.  Cajsa jobbar även en dag på våran filial i Kristinehamn. På fritiden umgås gärna Cajsa med sina katter och sin häst.
Läs mer om Cajsa
default avatar

Dima

Leg. Veterinär

Dima jobbar som Leg. Veterinär hos oss i Karlskoga och på våran filial i Kristinehamn. Dima gör även Evidensias Graduate Academy program.
Läs mer om Dima
Våra medarbetare

Facebook inlägg