Tandvård Kristinehamns Smådjursklinik

Tandvård Kristinehamns Smådjursklinik

Tandvård

Tandsten är en bakteriebeläggning som blir förkalkad av beståndsdelar i saliven, och är ett vanligt problem. Tandsten bildas först helt nära tandköttskanten för att i extrema fall täcka hela tanden. Tandsten kan leda till inflammation i tandköttet med tandlossning som följd, vilket oftast är mycket smärtsamt för djuret. Dålig munhygien kan även ha samband med många inre sjukdomar. Vissa raser tycks vara mer benägna att bilda tandsten, t. ex små raser.

För att förebygga tandsten är tandborstning det absolut bästa, och det är viktigt att man redan i valpåldern vänjer hunden vid att få tänderna borstade. Som tandborste kan man använda en mjuk barntandborste, men det finns även specialgjorda fingertutor med borst som kan fungera bra. Speciella tandkrämer, ofta med kött eller leversmak finns på marknaden, men även enbart vatten fungerar utmärkt. Att ge tuggben till hundar och torrfoder till hundar och katter hjälper också till att förebygga tandsten. Det finns även diverse specialfoder, pastor och pulver som kan hjälpa till att förebygga tandsten.

Om din hund redan har tandsten, rekommenderar vi att denna tas bort med ultraljud. Detta sker under narkos. Djuret lämnas in på morgonen och skall då inte ha fått mat sedan kvällen innan samt vara väl rastad på morgonen. Under dagen söver vi din hund eller katt, och tandstenen tas skonsamt bort med ultraljud och tänderna rengörs med polering. I vissa fall kan tänder behövas dras ut.

Våra recensioner

Lasse Petersson

5

Trevlig, omtänksam & kunnig personal! Kommer gärna tillbaka!

Linnea Sundin

5

Mycket fint bemötande vid mina besök på kliniken men också över telefon, särskilt av veterinär Cajsa och djursjukskötare Louise. Kunniga, omtänksamma och tydliga i sin kommunikation vid bra som dåliga besked. Separerade hund- och kattväntrum. Dessutom inga problem med direktreglering av försäkring.

Pernilla Lind

5

Trevlig och mycket kunnig personal. Fantastisk behandling av både djur och människor.

Magnus Stenström

5

Trevligt bemötande och ingen kö!

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Andra öppettider

Kliniken

 • Måndag
  08:00 - 16:30
 • Tisdag
  08:00 - 16:30
 • Onsdag
  Stängt
 • Torsdag
  08:00 - 16:30
 • Fredag
  08:00 - 16:30
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Lisa Wibell

  Specialiserad på dentalröntgen och anestesi

  Lisa Wibell

  Leg. Djursjukskötare

  Lisa Wibell är utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Hon är huvudsköterska på tandavdelningen, specialiserad på dentalröntgen och anestesi och arbetar i huvudsak med djurtandvård. Hon handleder och utbildar även såväl veterinärer som djursjukskötare och djurvårdare i dentalröntgen- och profylaxrutiner.
  Läs mer om Lisa
  Martina Cambrand

  LEG. VETERINÄR, KLINIKCHEF

  Martina Cambrand

  Lina Larsson Evidensia Karlskoga

  RECEPTION, DJURVÅRDARE MED UTÖKAD BEHÖRIGHET

  Lina Larsson

  Louise Orndal Fröding

  Leg. Djursjukskötare

  Louise Orndal Fröding

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg