
Akutfall
Vi tar emot akutfall i den mån vi kan. Ring gärna innan så att vi är beredda på att ni kommer. Det kan bli lite väntetid, men vi tar in er så fort vi kan. En akutavgift tillkommer vid alla akutfall och även ett visst påslag på debiteringen i övrigt. Vad påslaget blir beror på vilken veckodag och tid på dygnet ni kommer in med ert djur.
Uteblivet besök
Om du uteblir från tidsbeställt besök utan att ha lämnat återbud eller lämnar återbud senare än 24 timmar innan besökstiden, skickas en faktura hem till dig på en avgift för uteblivet besök.
Besiktning valpkullar
Vid besiktning av valpkullar vill vi att man även tar med sig tiken till besöket.
Haltar ditt djur?
Om du misstänker att hunden/katten kommer behöva röntgas så håll hunden/katten fastande i ca. 6 timmar innan besöket (vatten går bra att ha framme) om vi ev. behöver ge lite lugnande till henne/honom för att kunna ta bra röntgenbilder.
Ta även gärna med dig en extra person som kan hjälpa till att hålla hunden/katten inne på röntgen (personen får inte vara gravid eller under 18 år gammal).
Har ditt djur hudproblem?
Har din hund eller katt problem med huden ex. klåda, rådnad, håravfall. Lämna då gärna hunden/katten i bilen och kom in och anmäl er i receptionen så visar vi in er på det rum ni ska vara. Detta pga smittorisken.
För att underlätta för både veterinären och för er så skriv gärna ut, fyll i och ta med formuläret nedan till besöket.
(på formuläret står det endast för hund, men det fungerar lika bra för katt).
Anamnes hudpatienter.pdf
Vid kräkningar och diarré
Om din hund eller katt har kräkningar eller diarré, kom in och anmäl er i receptionen utan ditt djur. Vi visar er sedan in på ett rum via en dörr på utsidan av kliniken. Detta pga smittorisken.
Äter ditt djur någon medicin?
Tala om för din veterinär om ditt djur äter mediciner av något slag och vad för mediciner det är. Det är viktigt för att rätt kunna bedöma sjukdomstillståndet och den fortsatta behandlingen.
Har ditt djur besvär från urinvägarna?
Om du misstänker att din hund/katt har problem med urinvägarna så är det väldigt bra om du kan ta med dig ett urinprov till oss.
Gör så här:
Hund
- Medtag en väl rengjord skål/burk när ni går på promenad.
- Skjut in skålen/burken under hunden när den kissar, man måste vara snabb! Om man inte får tillräckligt vid första försöket – samla från några upprepade kissningar, till många analyser krävs minst 5 -10 ml urin.
- Häll över urinen i en ren behållare med lock och ta med vid besöket.
- Noterna gärna tiden när provet togs.
Katt
- Töm kattlådan från sand och rengör lådan noga. Torka ur ev. vattenrester så lådan är torr.
- Istället för sand, häll i rena plastkulor, katkor (ett kit med plastkulor, pipett och provrör som finns att köpa i vår reception), opoppade popcorn (osaltade), ren akvariesand eller gula ärtor (d.v.s. icke absorberande material) istället för sand.
- Håll koll på när katten går på lådan (speciellt viktigt då du fått instruktioner om att urinprovet ska vara färskt, se nedan).
- Sug upp urinen med en pipett och töm över i en behållare (pipett och provrör kan erhållas från djurkliniken). Ju mer urin du lyckas samla desto bättre analys (helst minst 5-10 ml).
Detta gäller för både hund och katt
Färsk urin, dvs urin som ska inkomma för analys inom 2 timmar, är nödvändigt vid urinträngningar/ misstanke om urinvägsinfektioner och om vi vill veta om det finns kristaller i urinen. I dessa fall ska urinen inte förvaras kallt.
I andra fall, t ex vid utredning av njursjukdom och vid törstutredningar, behöver urinen inte vara färsk men måste då förvaras i kylskåp.
Du betalar för analysen vid inlämnandet av urinprovet. Priset varierar något beroende på vilken/vilka analyser som behövs.
Om inget annat avtalats ringer veterinären upp och meddelar provsvaret. Det är därför viktigt att ni kontrollerar att vi har kontaktuppgifter som stämmer.
Lycka till!
Inför operation
Om du har bokat tid för operation lämnas djuret in till oss på operationsdagens morgon.
Tänk på att lämna ett telefonnummer där du är anträffbar under hela dagen! Lämna också ditt försäkringsnummer om du vill ha hjälp med direktreglering under dagen (en kostnad tillkommer för detta). Tänk på att säga till om att du vill direktreglera redan när du lämnar din hund eller katt. Direktregleringar kan inte göras under kvällen, då måste du betala hela besöket själv. Betalning sker när hunden/katten hämtas.
Hämtning sker på eftermiddagen. Vi brukar komma överens om en exakt tid vid inlämningen.
Läs om dagkirurgi »
Betalningsmetoder hos oss
Kontantfritt
Hos oss på Evidensia betalar du när besöket är avslutat, innan du lämnar kliniken. Vi tar emot alla vanliga bank- och kreditkort (ej American Express). Av säkerhetsskäl hanterar vi inte längre kontanter på vår djurklinik och du kan därför inte betala kontant. Det är av omtanke för våra medarbetare eftersom kontanthantering innebär en större risk för rån och inbrott.
Direktreglering
Under kontorstid finns det möjligheter att direktreglera med försäkringsbolaget om du har ditt djur försäkrat. Direktreglering innebär att vi tar hand om allt pappersarbete mot ditt bolag och ligger ute med pengarna. Du betalar endast din självrisk till oss som kan vara både fast och rörlig (information om detta hittar du i ditt försäkringsbrev). Vi tar ut en mindre avgift för denna service. Uppge ditt försäkringsbolag och försäkringsnummer vid registreringen i receptionen och meddela oss om du vill direktreglera.
Klarna
Vi erbjuder faktura via Klarna som betalningsalternativ. Det ger dig möjlighet att antingen betala senare eller dela upp din betalning, du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad. Fråga mer i receptionen på din klinik.
