Veterinärkliniken Limhamn Evidensia

Trygghet för dig och ditt husdjur

Idag: 08:00–17:00
Akut öppettider

Vår avdelning för tand

Våra husdjur kan precis som vi få problem med tänderna och det kan göra lika ont för dem som för oss. Tyvärr är tandsten, inflammerat tandkött, tandlossning, avslagna tänder, tand resorption och bettfel vanligt förekommande hos våra katter och hundar.

I flera fall upptäcks inte tandskador, såsom tandlossning, tandfrakturer och karies, samtliga mycket smärtsamma för djuren, innan en grundlig undersökning, inkluderad tandröntgen, gjorts. Därför erbjuder vi förebyggande tandvård och kan ge dig råd och tips som ger ditt djur en bättre munhälsa.

Hos oss på Veterinärkliniken Limhamn Evidensia finns ett tandteam med veterinär och djursjukvårdare. Vi erbjuder kostnadsfri tandkoll varje dag!

Vi utför tandåtgärder med utgångspunkt från Evidensias tandvårdspaket som inkluderar professionell tandrengöring, grundlig klinisk undersökning av tänderna och munhålan i narkos samt dentalröntgen.

Alla åtgärder som gäller tänder utförs på vår klinik med modern gasnarkos. Innan narkosen undersöker en veterinär ditt djur för att göra en bedömning av allmäntillståndet samt lyssna på hjärta och lungor. För djur äldre än 7 år rekommenderar vi ett blodprov innan narkos. Kroppen börjar bli gammal och de inre organen kan ha nedsatt funktion, även om det inte märks i djurets vardag.

Du lämnar in ditt djur på morgonen och det är viktigt att din hund eller katt inte ätit efter kl. 22.00 kvällen före sövning (gäller vuxna djur). Vatten ska stå framme hela tiden. Vid behov får ditt djur smärtstillande behandling både under och efter sin tandbehandling.