Tandavdelningen

Veterinärkliniken Limhamn Evidensia

Idag: 08:00 - 17:00

Akut öppettider

Tand

Vår avdelning för tand

Våra husdjur kan precis som vi få problem med tänderna och det kan göra lika ont för dem som för oss. Tyvärr är tandsten, inflammerat tandkött, tandlossning, avslagna tänder, tand resorption och bettfel vanligt förekommande hos våra katter och hundar.

I flera fall upptäcks inte tandskador, såsom tandlossning, tandfrakturer och karies, samtliga mycket smärtsamma för djuren, innan en grundlig undersökning, inkluderad tandröntgen, gjorts. Därför erbjuder vi förebyggande tandvård och kan ge dig råd och tips som ger ditt djur en bättre munhälsa.

Hos oss på Veterinärkliniken Limhamn Evidensia finns ett tandteam med veterinär och djursjukvårdare. Vi erbjuder kostnadsfri tandkoll varje dag!

Vi utför tandåtgärder med utgångspunkt från Evidensias tandvårdspaket som inkluderar professionell tandrengöring, grundlig klinisk undersökning av tänderna och munhålan i narkos samt dentalröntgen.

Alla åtgärder som gäller tänder utförs på vår klinik med modern gasnarkos. Innan narkosen undersöker en veterinär ditt djur för att göra en bedömning av allmäntillståndet samt lyssna på hjärta och lungor. För djur äldre än 7 år rekommenderar vi ett blodprov innan narkos. Kroppen börjar bli gammal och de inre organen kan ha nedsatt funktion, även om det inte märks i djurets vardag.

Du lämnar in ditt djur på morgonen och det är viktigt att din hund eller katt inte ätit efter kl. 22.00 kvällen före sövning (gäller vuxna djur). Vatten ska stå framme hela tiden. Vid behov får ditt djur smärtstillande behandling både under och efter sin tandbehandling.

Våra recensioner

Tony Sköld

5

Jag tyckte de agerade professionellt och gav mig all nödvändig information inför min hunds kastrering. Rena fina lokaler och goda parkeringsmöjligheter. Vid behov blir det återbesök på samma ställe.

Natalie Friberg

5

Helt fantastiskt bemötande från incheckning till utcheckning. Så himla bra och fina människor som jag mötte under tiden mina 2 katter var inne för kastrering. Guld värda!

carina Andersson

5

Min katt som blivit sjuk o som var tvungen att somna in,blev jag väldigt fint bemött av veterinär o övrig personal ❤ Kan verkligen rekommendera kliniken 😻❤

Magnus Lindkvist

5

Fantastiskt trevliga och hjälpsamma när vi var där med lilla Asti! Tusen tack!

Baserat på recensioner från Google

Kliniken

 • Måndag
  08:00 - 17:00
 • Tisdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 17:00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt
 • Medarbetare

  Jenny

  Jenny

  Klinikchef / Leg. Djursjukskötare

  Alexandra

  Alexandra

  Leg. Veterinär

  Fanny

  Fanny

  Leg. Veterinär

  Matilda

  Matilda

  Leg. Veterinär

  Våra medarbetare

  Facebook inlägg