Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Kullabygdens Smådjursklinik

bred kompetens, personligt bemötande

Idag: 08:00–18:00

Vi är alltid beredda för att prioritera akuta fall

På vår moderna och välutrustade operationsavdelning gör vi flera typer av ingrepp. Under vardagarna utför vi planerade operationer och vi står oftast beredda att ta emot olycksfall och akut sjuka djur under vår öppettid på kliniken som är kl. 8-17. Om vi tar beslut om att hänvisa dig till Specialistdjursjukhuset i Helsingborg så intern remitterar vi och med gemensamt journalsystem är det en stor fördel.

Vill vi gärna att du ringer innan du kommer på vårt telnr.: 042 34 21 00 då vi lyssnar in ditt ärende och ger dig viktig information inför besöket där fokus ligger på bästa djurvård och utifrån våra förutsättningar just vid tillfället du ringer. Vi kommer i detta ta ett beslut om det blir en tid hos oss och därmed förbereda inför din ankomst eller dirigera dig vidare till vår klinik i Helsingborg, allt för säkrast och bästa djurvård.

Ta alltid med vaccinationsintyg, försäkringsbevis och kontrollera ditt försäkringsskydd.
Om ditt djur misstänks ha smittsam sjukdom, t.ex. diarré, hosta eller klåda, låt djuret vara kvar i bilen eller utanför hos en anhörig när du anmäler dig i receptionen och vi visar er sedan in på det rum ni ska vara på.
Ge inte mat de närmaste timmarna före undersökning, vi kanske behöver ge lugnande. Ge vatten.
Inför operation – följ rekommendationerna du fått avseende fasta, bad etc.
Om du har bokat tid för operation lämnas djuret in till oss på operationsdagens morgon du träffar alltid veterinär eller leg. djursjukskötare.
Tänk på att lämna ett telefonnummer där du är anträffbar under hela dagen! Lämna också ditt försäkringsnummer och om du vill ha hjälp med direktreglering under dagen (detta kostar 170 kronor) och tänk på att säga till om att du vill direktreglera redan när du lämnar din hund eller katt. Direktregleringar kan inte göras under kvällar och helger, då måste du betala hela besöket själv och själv sända in dokumentationen till ditt försäkringsbolag.
Betalning sker när hunden/katten hämtas och det går fint att betala med kontokort samt vi samarbetar med Klarna, vi är kontantfria på grund av säkerhetsskäl.
Hämtning sker i regel på eftermiddagen. Vi brukar komma överens om en mer exakt tid vid inlämningen.
Haltar ditt djur?
Om du misstänker att hunden/katten kommer behöva röntgas så håll hunden/katten fastande i ca. 6 timmar innan besöket (vatten går bra att ha framme) om vi ev. behöver ge lite lugnande till djuret för att kunna ta bra röntgenbilder. Ta även gärna med dig en extra person som kan hjälpa till att hålla hunden/katten inne på röntgen (personen får inte vara gravid eller under 18 år gammal).
Har ditt djur hudproblem?
Har din hund eller katt problem med huden ex. klåda, rodnad, håravfall, lämna då gärna hunden/katten i bilen och kom in och anmäl er i receptionen så visar vi in er på det rum ni ska vara. För att underlätta för både veterinären och för er så skriv gärna ut, fyll i och ta med formuläret nedan till besöket.
(på formuläret står det endast för hund, men det fungerar lika bra för katt). Anamnes hudpatienter.pdf
Vid kräkningar och diarré
Om din hund eller katt har kräkningar eller diarré, kom in och anmäl er i receptionen utan ditt djur och vi visar er sedan in på det rum ni ska vara för att förhindra ev. smittspridning.
Äter ditt djur någon medicin?
Tala om för din veterinär om ditt djur äter mediciner av något slag och vilka mediciner det är skriv ned, ta bild eller ta med förpackningen. Det är viktigt för att kunna bedöma rätt sjukdomstillstånd och den fortsatta behandlingen.

Vi önskar dig välkommen till vår klinik som ger kvalificerad djursjukvård och där vi vill kombinera denna med den lilla klinikens personliga bemötande!