Medarbetare på Billdals Djurklinik

Medarbetare på Billdals Djurklinik

På Billdals Djurklinik möter du och ditt djur erfarna och omtänksamma veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare som alltid har ditt djurs bästa i fokus.

Idag: 07:30 ­- 12:00, 13:00 ­- 16:30

Vi som jobbar på kliniken

Sandra Candefjord

Specialist i hundens och kattens sjukdomar

Sandra

Klinikchef/Chefsveterinär

Sandra studerade i Uppsala och blev legitimerad veterinär 2012. 2020 blev hon färdig specialist i hundens och kattens sjukdomar. Hon har tidigare arbetat på Blå stjärnans djursjukhus i 8 år, främst med akut- och intensivvård, kirurgi samt blodbanken. I Billdal började hon arbeta 2020 som djurklinikchef och chefsveterinär. Sandra brinner för djurvård, att upprätthålla en hög kompetensnivå och alltid sträva efter att djuren ska få bästa möjliga vård. Hon har ett stort intresse för internmedicinska utredningar och mjukdelskirurgi. Hemma finns make, två barn och katten Inka. 
Läs mer om Sandra
Maria Malmhäll

Tand/Kirurgi/Ultraljud

Maria

Leg. Veterinär

Maria utbildade sig i Warszawa och blev klar 2015. Under utbildningens gång jobbade hon som djurvårdare. Hon har tidigare arbetat som veterinär på Anicura Västra Djursjukhuset och deras filial Kungskliniken i Kungsbacka. Marias specialintressen är tandsjukdomar, mjukdelskirurgi samt ultraljudsundersökningar. Hemma trängs make, tre barn och whippeten Frankie.
Läs mer om Maria
Sara Westin Necander

Tand/Kirurgi/Ortopedi

Sara

Leg. Veterinär

Sara gjorde sin utbildning i Budapest och blev klar 2009. Sara har sedan dess arbetat på Blå Stjärnans Djursjukhus, Anicura Västra djursjukhuset i Göteborg samt på djursjukhus i England innan hon började hos oss 2021. Saras specialintressen är ortopedi, anestesi, kirurgi och tandsjukdomar. Hemma finns make, tre barn, tre blandrashundar (border collie/labrador), en katt och ett flertal hönor.
Läs mer om Sara
Sofia Karlsson Warring

Internmedicin

Sofia

Leg. Veterinär

Sofia gjorde sin veterinärutbildning i Uppsala 2013-2019. Hon började jobba på Billdals Djurklinik hösten 2019 och innan dess arbetade hon på en klinik i Uppsala. Sofia träffar ni mest på polikliniken, där hon är intresserad av internmedicin och ögon. Hemma finns de dansk-svenska gårdshundarna Ellioth och Junior.
Läs mer om Sofia
Zandra Karlsson

Zandra

Leg. Djursjukskötare

Zandra började sin arbetskarriär på Blåstjärnan 1986. Under 2001 fick hon anställning på Göteborgs Djurklinik, anställningen varade i 19 år. Zandra fick sin legitimation 2012. Zandra har arbetat på Billdals Djurklinik sedan maj 2020. Här på kliniken jobbar hon mest på operations- och tandavdelningen med narkos och smärtlindring. Hon tar hand om era djur innan, under och efter operation. Zandra har hund av rasen Jack Russell och på fritiden ägnar hon lite tid till utställning, viltspår och agility.
Läs mer om Zandra
Malin Hansson

Malin

Leg. Djursjukskötare

Malin utbildade sig till Legitimerad Djursjukskötare på Sveriges Lantbruksuniversitet 2009-2012. Efter examen jobbade hon drygt 9 år på Västra Djursjukhuset, främst på operations- och tandavdelningen. Malin började jobba på Billdals Djurklinik januari 2022. Malin har ett stort intresse för narkos och hygien. Malin lägger stor vikt vid att djuren ska må så bra som möjligt under sitt besök. Hemma finns den Australienska kelpien Yanco.
Läs mer om Malin
Monica Anding Eriksson

Monica

Leg. Djursjukskötare

Monica tog Djursjukskötarexamen vid SLU 1992. Därefter jobbade hon i 26 år på Blå Stjärnans Djursjukhus och sedan 5 år på Västra Djursjukhuset. De senaste 22 åren var hon nattsköterska på akutmottagning, operation och vårdavdelning. Monica började på Billdals djurklinik i april 2023.  Hemma finns man, tre tonåringar, två sibiriska katter och två Mini American shepherds. På fritiden tränar hon och hennes dotter lydnad och agility med hundarna och dressyr med deras häst.
Läs mer om Monica
Amanda Andersson

Amanda

Djurvårdare

Amanda började arbeta på Billdals djurklinik januari 2021 och henne möter ni både på polikliniken och i receptionen. Hon läste djurvård med inriktning djursjukvård på Munkagårdsgymnasiet och hemma finns hästar, getter, katter och hunden Charlie.
Läs mer om Amanda
Julia Honkavaara

Julia

Djurvårdare

Julia kommer ni att träffa både på polikliniken och i reception. Hon är utbildad djurvårdare sedan 2011 och brinner för djuren. Julia började arbeta på Billdals Djurklinik i mars 2023. Hemma finns Jax - en Drentsche Patrijshond och islandshästen Ljúfur.
Läs mer om Julia
Jennie Hellberg

Jennie

Djurvårdare

Jennie började sin praktik på Billdals Djurklinik april 2023 och har sedan dess stannat kvar och arbetar nu som djurvårdare. Henne träffar ni både i receptionen och på polikliniken. Hemma finns hunden Tessie och katten Sixten.
Läs mer om Jennie
Jessica Fält

Reception/Butik

Jessica

Receptionist

Jessica möter ni i reception, telefon och butik. Hundar ligger henne varmt om hjärtat och själv har hon en korthårig collie som tränas i diverse hundsporter och tävlas i nosework. 
Läs mer om Jessica