Vi arbetar för att förhindra eventuell smittspridning på våra djurkliniker och djursjukhus. Du kan hjälpa oss genom att klicka här för våra hygien- och besöksinstruktioner. Tack för hjälpen!

Evidensia Hästkliniken Sigtuna

med fokus på hästtandvård

Idag: Stängt

Hästkliniken i Sigtuna, med fokus på hästtandvård!

Vid kliniken i Sigtuna bedrivs avancerad hästtandvård. Vår erfarna veterinär Elisabeth Mandorf har svensk vidareutbildning inom hästtandvård och är en av Sveriges få examinerade hästodontologer. Det kommer också att finnas möjlighet att boka tid för andra undersökningar och behandlingar efter överenskommelse utöver hästtandvård. Elisabeth har över 15 års erfarenhet som hästveterinär.

Vi har öppet tisdagar 08.30-15.00.

Telefontid måndag 8.00-18.00 och tisdag-onsdag 8.30-14.00.

Välkommen att boka tid på 070-792 80 81. Alla besök måste bokas. Vi tar ej emot drop-in-besök.

Vi hjälper dig med:

  • Rutinmässiga munhåleundersökningar, på kliniken och hemma i det egna stallet
  • Hästtandvård
  • Vargtandsextraktioner
  • Betselrådgivning
  • Karieslagningar
  • Rotfyllningar
  • Behandlingar av tandfrakturer
  • Vaccinationer

Elisabeth Mandorf
Leg. Veterinär, examinerad hästodontolog

Hagbyholm 102
193 91 Sigtuna
070-792 80 81

Aktuellt

Så förhindrar vi eventuell smittspridning

Evidensia behöver, precis som alla andra, ta vårt ansvar vid den rådande risken för coronasmitta. Därför praktiserar vi noggrann hand-, klinik- och luftvägshygien hos oss. Våra besökare är välkomna som vanligt men uppmanas att följa våra hygieninstruktioner samt förhålla sig till följande:

Är du bekräftad bärare av covid-19 viruset, visar symptom eller är satt i karantän för att du eventuellt kan vara smittad, besök inte våra hästkliniker eller hästsjukhus

Stämmer du in på något av ovanstående:

Låt någon annan ta din häst till veterinärbesöket
Behöver din häst AKUT hjälp, vänd dig om möjligt till något av våra större hästsjukhus

Vi uppmanar också alla hästägare att:

I största möjliga mån vara enbart 1 person per patient inne på hästkliniken/hästsjukhuset

Tack för din medverkan. Tillsammans kan vi förhindra eventuell smittspridning!

Läs mer

Boka vetcheck och förebygg ohälsa och skador hos hästen

Det finns många fördelar med att upptäcka eventuella problem i tid. Skador som upptäcks tidigt, hinner aldrig bli lika allvarliga, eventuell behandling kan sättas in i tid och träningen kan anpassas till en lämplig nivå. Passa därför på att göra en så kallad vetcheck av din häst!

I vår vetcheck går vi igenom hela hästen. Veterinären gör en rörelsekontroll i skritt och trav, känner igenom muskulatur inklusive rygg och hals samt kontrollerar hur hästen reagerar på böjprov. Veterinären lyssnar också på hjärta och lungor så att du som ägare får en bra helhetsbild av hur din häst mår.

Under september och oktober månad får du 50% rabatt och betalar endast 1150 kr inklusive moms (ordinarie pris 2300 kr). Tillgängliga tider för detta brukar snabbt gå åt så passa på att göra din bokning redan nu.

Varmt välkommen!

*Erbjudandet gäller t.o.m. 31 oktober 2020 och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Eventuell tillkommande provtagning eller behandling ingår ej i erbjudandet.