Hästkliniken Umeå

kliniken som erbjuder avancerad hästsjukvård i Norrland

Välkommen till Hästkliniken Umeå

Hästkliniken Umeå finns vid Umåkers travbana strax söder om Umeå. Vi har en filial i Skellefteå och en på Solänget i Örnsköldsvik.

Evidensia Hästkliniken Umeå kan erbjuda hältutredningar av både rid- och travhästar, undersökning av luftvägar (endoskopi), munhåleundersökning i förebyggande syfte samt mer avancerad tandvård såsom tanddragningar.  Ungefär 1-2 gånger i månaden kommer våra specialistkirurger (DIPLOMATE)  upp och opererar, vilket gör att vi kan erbjuda högklassig kirurg uppe i Norrland.

Vi erbjuder även hembesök och har möjlighet att utföra det mesta i fält, bland annat endoskopi, röntgen, munhåleundersökningar, vaccinering och ultraljud.

Under hösten kommer vi ha mycket begränsad möjlighet att åka ut på hembesök.

Läs mer om våra tjänster här.

Ni är alltid varmt välkomna att ringa oss på 090-22 330 om ni har frågor eller funderingar.

Det går även bra att mejla på umea@evidensia.se

 

Aktuellt

Nu har vi höstkampanj!

Från och med den 1 september till och med den 31 oktober 2019 har vi fina rabatter på foder från bland annat fodertillskott för din häst. Vi har även fina erbjudanden på Royal Canin och Hill's, tandvård och godis för hund!

Se alla produkterbjudanden på Vetapotek

Nu har vi Klarna!

Nu har vi Klarna! Nu är det enklare än någonsin att betala hos oss. Du kan välja att få betala senare eller dela upp din betalning genom Klarna. Till alla djurägare där ute önskar vi en trevlig sommar!

Nu kan du boka en tid hos oss online på flera av våra kliniker!

Vi har gjort en rad behandlingar och tjänster tillgängliga för bokning direkt på hemsidan för flera av våra kliniker. Det gör det busenkelt att hitta en tid som passar just dig och din häst.

Efter att ha valt besöksorsak får du själv välja fritt bland lediga tider.

Prova redan idag!

Se om just din klinik har onlinebokning

Operationsdagar

19-20 september kommer vår fantastiska specialistkirurg Luis R. Martinez till oss och opererar. Han utför det mesta inom ortopedisk kirurgi.

De dagar Luis är på besök hos oss brukar vara uppskattade både av oss i personalen och av djurägarna så vi ser fram emot dessa dagar redan nu :)

Solänget

I september kommer vi att vara på Solänget torsdag 12/9 måndagarna 16/9 och 23/9. Detta på grund av operationsdagar i Umeå 19-20 samt trav på Solänget den 26.

Skellefteå

Under sommaren har vår filial i Skellefteå varit stängd men vi har nu ett datum för nästa gång vi kommer till kliniken - 3/9.

Vi kommer framförallt att ta emot munhåleundersökningar. Hältutredningar hänvisar vi tills vidare till vår klinik i Umeå.

Hembesök

Då vi har högt tryck på kliniken för närvarande har vi mycket begränsad möjlighet att åka på hembesök under hösten. Detta gäller både i Umeå och på våra filialer. Därför behöver ni vara några stycken (minst 4 st) från samma stall för att vi ska kunna komma ut.

Tips är att prata ihop er, kanske är det fler i stallet som vill ha en munkoll eller vaccinering (om enbart vaccinering krävs fler än 5 st). Ni ringer i så fall in som vanligt på telefon 090-22330.

Finbesök

Innan semestern hade vi finbesök från England.
Fantastiska DIPLOMATE Chris Pearce var här under en dag och jobbade med massor av spännande hästmunnar.

Chris kommer ett par gånger per år hos oss för att ta sig an de lite klurigare tandfallen där även andra veterinärer har möjlighet att remittera till. Nästa gång Chris kommer är under senhöst/vinter.

Man kan följa Chris och hans team på Instagram eller Facebook (länkar hittar ni på deras hemsida) där de lägger upp både de ena och de andra från sina patientfall. Nyfiken? Klicka bara på länken !

Chris hemsida

Sommarstängt

Från och med 15/7-2/8 har vi semesterstängt och är åter på kliniken den 5/8. Vid akuta ärenden hänvisar vi till Distriktsveterinären under denna period. 🌻

Trevlig sommar önskar personalen

Ambulatorisk verksamhet

Ida Askerfeldt har en fullt utrustad bil med bland annat tandutrustning och erbjuder allt från tand-koll till enklare hältutredningar inkl. röntgen och även stående kastrationer. Besiktningsröntgen får man dock fortfarande åka in på klinik för.

Ida är speciellt intresserad av medicinska utredningar och gillar hud- och ögonproblematik. Detta har gjort att vi nu också erbjuder ink-vaccin. Ida är officiell veterinär och kan göra hälsointyg.

Man kan redan nu boka ambulatoriska besök även i Umeå. Ring gärna, 090-22 330, för mer info och tidsbokning!

Läs mer om ambulatorisk verksamhet

Kundklubben

Som medlem i Evidensias kundklubb får du förmånliga erbjudanden varje månad.

Bli medlem

Våra öppettider!

Då vi har utökat våra öppettider ytterligare kommer en uppdatering här inklusive på våra filialer

Umeå
Måndag 8-16.30
Tisdag 8-16.30
Onsdag 8-21
Torsdag 8-21
Fredag 8-16.30


Skellefteå
Måndag - em/kväll
Tisdag - fm

Solänget
Torsdag - hela dagen
Fredag - fm


Ambulatorisk
Måndag - Umeå
Tisdag - Örnsköldsvik
Onsdag - Umeå
Vissa torsdagar - Umeå

Kastrering

Under hösten kommer vi att erbjuda normalkastrering under narkos onsdag-förmiddagar. Är hästen kryptochid (har en eller bägge testiklar i bukhålan) bokas dessa som vanligt in till någon av våra specialistkirurger :-)

Välkommen att ringa 090-22330 för tidsbokning!