Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.

Viken – en lillasyster som växer

fredag 25 september 2020
viken

För drygt ett år sedan öppnade Vikens Smådjursklinik Evidensia, en filial till Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg. Med släktskapet kan Viken erbjuda stor vårdkompetens i den lilla klinikens skepnad.

Vikens syfte var att tillhandahålla tillgänglighet och möjlighet till specialiserad djursjukvård även på den mindre orten. Det visade sig vara välkommet bland djurägarna.

Trots små lokaler, har kliniken desto större möjligheter att bemöta efterfrågan genom sin anknytning till det stora djursjukhuset. I Höganäs ligger dessutom Evidensia Kullabygdens Smådjursklinik som Viken också samarbetar med. Tripp, Trapp, Trull är en passande liknelse över de tre samverkande veterinäraktörerna.

Fördelar med mindre format

Nu satsas det ytterligare på minstingen i form av bland annat en ny röntgen samt att komplettera med dermatologimottagning. Här blir fördelen med det lilla formatet tydligt. Den mindre klinikens miljö kan vara lugnare för kattungar och valpar samt de kroniska patienterna som behöver komma ofta under sin behandling. Men storasyster finns ständigt i kulisserna för uppbackning, alla prover från Viken analyseras på Helsingborgs labb och provsvaren kommer därmed snabbt tillbaka.

Sedan i maj har Viken även en ny klinikansvarig, Sandra Malmborg, djurvårdare på utökad nivå som delar sin tjänst mellan Viken och Specialistdjursjukhuset. Sandras hjärta klappar lite extra för de fyrbenta och framförallt för Golden Retrievers som hon själv föder upp i liten skala. Hon ser fram emot att få vara med och utveckla kliniken och tror på den nära, familjära kontakten med djurägarna i kombination med det täta samarbetet med Helsingborg.

Nu vill jag nå ut till Vikenborna, fler ska hitta hit och se vad vi kan stå till tjänst med. Till oss kan de vända sig för allt från enklare profylaktiska besök till mer avancerade utredningar. Här kan djuren få kvalificerad vård utan stress. Vi har idag öppet tre dagar i veckan, men planerar för att kunna utöka öppettiderna, säger Sandra.

Välkomnar nya och gamla patienter

I Viken arbetar två legitimerade veterinärer, Lina Jerrebo Blondaux och Jenny Lilja Kindbacke. Lina tillhör dermatologiteamet på det stora sjukhuset i Helsingborg och har lång erfarenhet av hudutredningar. Även hon är förväntansfull inför att välkomna nya och gamla patienter till klinikens lite lugnare atmosfär, hon tror det kommer uppskattas av såväl djuren som deras ägare.

Jenny Lilja Kindbacke, under utbildning till att bli specialist steg 1 i hundens och kattens sjukdomar, har arbetat på Viken sedan januari och är glad över att bredda de diagnostiska möjligheterna. Närområdets djurägare ska veta att smådjurskliniken finns där för dem och hjälper efter bästa förmåga. Genom att vara en del av det stora nätverket i Helsingborg blir det naturligt att remittera djur som behöver ytterligare vård dit vid behov, vilket innebär en trygghet för patienterna, intygar hon.

För en enhet som Viken är det viktigt med engagerade, drivande medarbetare med förmågan att knyta ihop det bästa av världar – sjukhusets specialistdjursjukvård och den lilla klinikens personlighet. Implementeringen av detta leder till utveckling för kliniken. Det gör Viken till en lillasyster som växer.