Tre Evidensiamedarbetare nominerade till Årets Veterinär 2021

fredag 27 augusti 2021
aretsveterinar

Med stolthet berättar vi vilka som kan knipa den åtråvärda utnämningen.

En sak är lika säker som bladens färgskiftning på hösten: utdelningen av priset Årets Veterinär. Utnämningen, instiftat av branschtidningen VeterinärMagazinet, delas ut på Veterinärkongressen i oktober.

Nomineringar kan endast göras av verksamma inom djursjukvårdsbranschen. Dessa nominerar kollegor som de tycker uppfyller nedan kriterier. 

Årets Veterinär är:

  • särskilt framstående inom sitt område och därmed synliggör veterinärens viktiga arbete i samhället. Och/eller:
  • innovatör inom ny teknik eller nya medicinska områden. Och/eller:
  • en veterinär som håller etiken högt i sin interaktion med kolleger, chefer och det omgivande samhället, till exempel djurägare.

I år har Evidensia tre medarbetare som är nominerade till priset. Läs vilka och kollegornas fina motiveringar om varför just de ska bli Årets Veterinär 2021.

Flemming Winberg, Evidensia Hästsjukhuset Stav

”Flemming har en mycket lång och bred erfarenhet inom hästveterinärbranschen. Det finns nog ingen i hästveterinärsverige som inte känner till Flemming Winberg. Han har varvat sina uppdrag som landslagsveterinär med chefsveterinärjobb på de två största hästsjukhusen i Sverige. Sedan ett par år tillbaka arbetar han hos oss på Evidensia Hästsjukhuset Stav.

Flemming är ortoped och en av Sveriges mest erfarna hästkirurger. Det Flemming inte har sett finns nästan inte. Hans ödmjukhet och kärlek till hästen gör att han är en högt uppskattad veterinär hos djurägarna vare sig det är proffs, landslagsryttare eller hobbyryttare. Trots sin otroligt långa erfarenhet och höga kompetens tar han sig alltid tid att förklara och hjälpa kollegor både på vår arbetsplats men även remittenter eller andra veterinärer som söker hans stöd. Det går alltid att ringa och rådfråga honom om smått och stort. Flemming är aldrig pretentiös och ser sig alltid som en del i teamet där alla är lika viktiga från seniora veterinärer till djurvårdare. Han är en unik hästkirurg!”

Frida Thorsell, Evidensia Djursjukhuset Västerort

”Jag vill nominera Frida för att hon med ett stort hjärta och engagemang får vår klinik till en bättre arbetsplats. Hon kommer dagligen in som en sol och sprider en ärlig glädje, med hennes gedigna intresse för främst kirurgi inspirerar hon oss alla. Med hennes breda kompetens och härliga personlighet så älskar både vi kollegor och djurägare henne. Alla borde ha en Frida på sin arbetsplats.”

Sofia Hanås, Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

”Sofia Hanås har genom sin forskning av biomarkörer för katt med hjärtsjukdom kommit långt. Hon har en enorm energi och vilja att göra skillnad för djuren, deras ägare och för hela djursjukvården. Sofia är en person som delar med sig av sin kunskap med glädje och jobbar hårt för att fler ska kunna mer om djuren. Det gäller både djurägare och all personal oavsett rang.

Hennes sätt stärker all personal som hon jobbar med och gör jobbet både roligt och intressant. Sofia är en uppskattad person även utanför Sverige och har föreläst vid flera kongresser. Jag har haft förmånen att jobba med Sofia under hela den tid vi tog alla tester på katterna för hennes forskning och sedan få se dom resultat som hittills varit väldigt positiva.

Jag är övertygad att det kommer mer intressanta slutsatser av hennes forskning.”

Det finns så många stjärnor hos oss som verkligen förtjänar att bli Årets Veterinär varje dag. Det här var bara tre av dem. Givetvis ska priset tillfalla en Evidensiamedarbetare, så nu håller vi alla tummar vi har!