Sex Evidensiakollegor fick varsin Gulduggla

tisdag 17 maj 2022
Utmärkelsen Guldugglan har som syfte att uppmärksamma duktiga medarbetare i veterinärbranschen. Årets Guldugglor delades ut under VeTa-dagarna i Karlstad 14-15 maj och Evidensia tog storslam. 
Vinnare av priset är medarbetare som låter kollegor växa och verksamheter utvecklas när de delar med sig av sin kompetens. Dessa personer är högt uppskattade av såväl arbetskamrater som djur och djurägare för sitt engagemang och kunskap.
I mars gick uppmaningen ut att nominera en, eller flera, kollegor som man anser är ovärderliga och som brinner för sitt arbete. Den nominerade skulle passa på beskrivningen ”full av kunskap, gärna sprider den och inspirerar andra.”
På Evidensias kliniker och sjukhus finns det väldigt många som stämmer överens med just det, därför inkom nomineringar i en strid ström. Resultatet blev att av nio utdelade priser så knep Evidensia sex av Guldugglorna. Vi är glada över att ha så representativa medarbetare, och även aktiva kollegor som nominerade sina arbetskamrater!
 

Glada Guldugglan-vinnare: Helena Karlström, Päivi Johansson, Marie Söderström och Trond Holdaas. Ditte Ljungquist och Frida Andersson saknas på bilden. 

Dessa Evidensiamedarbetare fick varsin Gulduggla:

•    Årets BMA (biomedicinsk analytiker) Päivi Johansson, Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, Leg. BMA och avdelningsansvarig laboratoriet 
•    Årets Rehab Marie Söderström, Evidensia Valla Djursjukhus Linköping, Leg. djursjukskötare och certifierad hundfysioterapeut
•    Årets Djursjukskötare Frida Andersson, Evidensia Djurkliniken Öjebyn, Leg. djursjukskötare
•    Årets Veterinär Ditte Ljungquist, Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg, Leg. veterinär och specialist steg-1 
Även Antibiotic Stewardship Coordinator för Evidensia Sverige (Antibiotic Stewardship ger vägledning vid antibiotikabehandling med målsättningen att åstadkomma effektiv behandling på rätt patienter, minimera riskerna för biverkningar och samtidigt minska resistensutveckling).
•    Årets Medarbetare Trond Holdaas, Evidensia Veterinärhuset Sundsvall, Leg. veterinär med ortopedi som huvudområde
•    Årets Utvecklare Helena Karlström, Evidensia Djursjukhuset Norra Halland, Leg. BMA och Leg. djursjukskötare

Stort grattis – vi är så stolta över er!