Rusning när Evidensia Smådjurskliniken Jönköping öppnade klinikens nya portar

måndag 21 oktober 2019
invigning_jönköping_hund_01_800x400

Klinikens motto ”Bara tassa in” stämde inte denna helg då det mer rådde rusningstrafik.

Efter många månaders svett och möda, förberedelser och logistik var dagen äntligen kommen. Flytten från gamla, slitna lokaler till skinande nya var här.

Klockan 14.00 torsdagen den 17:e oktober släcktes strömmen för sista gången på Strandängen efter 19 år. Tydligare än så kunde det inte bli att ett gammalt kapitel var slut, och att klinikens nya historia nu börjar skrivas.

Fredagen: startskottet

Första steget i invigningen tog plats på fredagskvällen då det var ett VIP-event för särskilt inbjudna gäster på Verktygsvägen. Dessa bestod av remittenter, branschkollegor, Evidensias medicinskt ansvariga Marlene Areskog men även andra involverade som exempelvis byggare och mäklare.

Totalt var det ett 80-tal som lät sig väl smaka av förfriskningar, mingel med allmänt umgänge samt rundvandring. Blombuketterna avlöste varandra tillsammans med de positiva kommentarerna om lokalerna och all ny utrustning. En hellyckad kväll, både för gäster och klinikens medarbetare!

Lördagen: dagen D

Den officiella invigningen inleddes med att chefsveterinär (och tidigare ägare) Ulf Axelsson höll ett tal, tillsammans med Evidensias vd Johan Wiklund och Jönköping Läns landshövding Helena Jonsson. Rätt ska vara rätt, så invigningsbandet i form av prinskorv ”klipptes” av retrievern Misan – en klar succé.

Invigningen följdes sedan av öppet hus fram till klockan 14.00 med tillgång till tårta hela dagen.

Lokalerna var indelade i olika stationer där det hölls veterinärföreläsningar om tandvård, ultraljud, rehabilitering och operation. Syftet var att bjuda in till dialog med besökarna. Det visade sig vara uppskattat med mellan 20-40 åhörare per föredrag.

För barnen fanns flera överraskningar i form av popcornmaskin och skattjakt.

Stora ord och stora känslor

För klinikchef Tomas Bolin räcker superlativen knappt till när han ska beskriva lördagen:

– Jag kan erkänna att intresset överträffade alla våra förväntningar! Vårt drömscenario var att 300 personer skulle dyka upp, men jag vågar påstå att det måste varit över 500 stycken. Vi hörde även hur besökare ringde in vänner med uppmaningen att komma och titta, så ringarna spred sig på vattnet.

Superlativen gäller också medarbetarna.

– Det är ett otroligt team som utgör Smådjurskliniken i Jönköping, deras insats dessa dagar visar vilken möjlighet vi har framför oss. Så många besökare, så många frågor och alla bemöttes med otroliga leenden, berömmer Tomas.

– Jag personligen fick så många kommentarer om hur fantastiskt allt var att jag till slut tappade räkningen. Sådana dagar är det enkelt att arbeta.

Nu fortsätter vardagen, men med intresset som visat sig bådar det gott även för den!