Rekord för Evidensiamedarbetare nominerade till Årets Veterinär

fredag 11 september 2020
nominerade

Årets Veterinär är en utnämning där vinnaren utses varje höst på Veterinärkongressen. Nomineringar görs av verksamma inom djursjukvårdsbranschen och 2020 har Evidensia slagit nytt rekord med 10 kollegor nominerade.

Medarbetare som har chans att ta hem den aktningsvärda titeln är

 • Lina Gustafsson, leg. veterinär
  Södra Djursjukhuset Kungens kurva
  Motivering i sammandrag: ”Lina har med boken Rapport från ett slakteri belyst bristerna inom djurskyddet hos svenska slakterier. Med sin empati och ödmjukhet samt bokens framgång är hon en stolthet för veterinärkåren.”
 • Emma Riberdahl, leg. veterinär, specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar
  Södra Djursjukhuset Kungens kurva
  Motivering i sammandrag: ”Emma är som ett levande veterinärlexikon och lyckas förmedla och förklara diagnoser och genomtänkta behandlingsstrategier för djurägare på ett begripligt sätt.”
 • Sivert Viskjer, Chefveterinär kirurgi Diplomate ECVS
  Specialistdjursjukhuset Strömsholm
  Motivering i sammandrag: ”Jag vill nominera Sivert för sitt lugn och noggrannhet vid undersökningar, och sin kirurgiska skicklighet. Det känns alltid tryggt att remittera till en sådan typ av veterinär.”
 • Alexander Larsson, leg. veterinär med exotickompetens
  Djurkliniken Roslagstull
  Motivering i sammandrag: ”Alexander är väldigt omtyckt av våra djurägare, vuxna som barn, och han förstår vikten av att följa upp sina patienter. Han tar sig alltid tid att involvera sina sköterskor och kollegor så att alla drivs framåt.”
 • Anna-Maria Andersson, leg. veterinär, Veterinärmedicine doktor
  Hygiene Director IVC Evidensia Europa
  Motivering i sammandrag: ”Anna-Marias målsättning är att höja vårdhygienskvaliteten i övriga Europa. Med strävsamhet och engagemang utför hon det livsviktiga arbetet som banar väg för veterinärmedicinen in i en mer hållbar framtid.”
 • Helene Backman, veterinär, specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar
  Valla Djursjukhus i Linköping
  Motivering i sammandrag: ”Helene besitter en enorm kunskap som hon mer än gärna delar med sig av, alltid med ett leende. Hon är älskad av både kollegor och djurägare som åker långväga bara för att få komma till henne.”
 • Pia Åström, leg. veterinär, specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar
  Valla Djursjukhus i Linköping
  Motivering i sammandrag: ”Pia finns alltid tillhands för frågor, inget är jobbigt eller svårt – hon löser allt! Pia ställer upp på sköterskor, veterinärer, receptionister och alla djurägare med mycket stort kunnande och engagemang.”
 • Erika Andersson, leg. veterinär
  Ugglarps Gård Hästkliniken
  Motivering i sammandrag: ”Erika visar upp en stor kunskap inom det veterinärmedicinska området, ett otroligt engagemang för patienterna och en enorm törst efter mer erfarenhet. Hon ställer alltid upp för laget och inte jaget.”
 • Åsa Strömberg (f d Bergholtz), leg. veterinär
  Smådjurskliniken Jönköping
  Motivering i sammandrag: ”Åsa får med sig samtliga medarbetare och hyser omtanke om alla. Hon är klinikens stöttepelare gällande kvalitetssäkring och strategisk utveckling – en person varje verksamhet drömmer om till sitt team!”
 • Lina Brandt, leg. veterinär
  Ugglarps gård Smådjurskliniken
  Motivering i sammandrag: ”Med samma precision som Lina lägger suturer så granskar och diagnostiserar hon patienter. Djur och djurägare känner sig trygga och hennes engagemang bidrar till att klinikens utveckling går framåt.”

 

Den 9 september enades juryn om fyra finalister, där en av dem också kommer att koras till Årets Veterinär. Vem som blir den slutliga segraren offentliggörs på kongressen lördagen den 24 oktober. Vi håller tummarna så hårt vi kan för alla våra 10 kollegor.