Nyöppning ger trygghet i tillvaron

onsdag 20 maj 2020
Lidingö-4
Förra veckan öppnade Evidensia Lidingö Veterinärklinik norr om Stockholm. Responsen och intresset har från första dagen varit stort, en tendens i tiden då djurägarna bryr sig om sina fyrbenta familjemedlemmar mer än någonsin.

Hälsa är inte bara viktigt för egen del, utan även när det gäller våra närstående. Vi har starka emotionella band till människor men många familjer består dessutom ofta av djur som betyder lika mycket.

En trogen följeslagare behöver också må bra. Lidingö Veterinärklinik hjälper till med det mesta inom djursjukvård, rådgivning och förebyggande friskvård. Här utförs allt mellan kloklippning till operationer. Inga sällskapsdjur på Lidingö ska heller lida av problem med tänderna då man erbjuder olika tandbehandlingar och avancerad tandkirurgi.

Högt besöksantal

Att öppna nytt i coronatider är i sig en utmaning, men Veterinärkliniken visar motsatsen. En vecka efter öppning råder ingen stiltje då åtskilliga djurägare söker hjälp för sina katter och hundar.

Förändrade levnadsmönster, till exempel mer tid i hemmet, gör att vissa blir mer observanta på sitt djurs mående. Sådant man inte märker i vanliga fall blir lättare att upptäcka, tror klinikchef Mats Wänlund och betonar samtidigt djurens känslomässiga värde.

– Djur är en trygghet för många människor, det är därför de är så fantastiska, säger han.

Trots högt besöksantal är det nödvändigt att undvika trängsel, hålla avstånd och följa uppsatta hygienregler. Utöver förvissningen i att få rätt vård ska det kännas säkert på kliniken.

Kompetensutbyte och välgrundade lärdomar

Lidingö Veterinärklinik fungerar som satellit till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens kurva i södra Stockholm. Flera i personalen fördelar sin tid mellan de båda enheterna vilket innebär ett fördelaktigt kompetensutbyte. Den täta kontakten gör att de sjukaste patienterna på Lidingö snabbt kan remitteras till det stora sjukhusets specialister vid behov.

– Vi vill att alla som kommer hit får en genuin känsla och känner sig lugna både beträffande bemötande och kunskap. Vårt välutbildade team finns här för dem, intygar Mats.

Genom att ingå i en etablerad kedja som Evidensia är Veterinärkliniken byggd på välgrundade lärdomar från djurkliniker och djursjukhus över hela landet. Det finns redan facit för vad som ger en välkomnande och ändamålsenlig miljö. Lidingö Veterinärklinik har därmed ett lättillgängligt och centralt läge, gratis parkering, skogsdunge på baksidan, separata väntrum för katt och hund samt en rymlig butik med foder, tillbehör och leksaker.

När Lidingös djurägare vill ge sina husdjur extra omsorg går det att vända sig till den nya veterinärkliniken, ett välkommet stöd då trygg veterinärvård kan ge stabilitet i tillvaron.