Lys upp promenaden så ditt djur syns

onsdag 16 oktober 2019
Reflex_Hund_Promenad

Nu när solen går ner allt tidigare på eftermiddagen och promenaderna läggs i mörker behöver våra hundar, katter och även hästar synas, precis som vi. Reflexer och lampor är utmärkta produkter som förebygger trafikolyckor.

Vi får ofta höra att vi ska använda reflexer när vi ska ut och gå i mörkret, men har du tänkt på att exempelvis din hund också syns dåligt i mörkret? Reflexer och lampor förebygger trafikolyckor både hos djur och människor. Fäst lampan eller reflexen på hundens halsband, koppel eller helst både och för maximal synlighet. Det finns också utmärkta reflexvästar för hundar som ger extra synlighet vilket är bra om hunden går okopplad.

På hästar syns reflexer bäst om de sitter på benen eftersom de är i rörelse hela tiden. Placera gärna reflexer på alla fyra ben, använd reflexgrimma och täck hästen med ett reflextäcke som täcker både bringa och svans för att synas från alla håll. Även ryttare bör ha reflexer på hjälm och kläder.

– Fäst gärna fler reflexer på ditt djur så att bilföraren kan identifiera vad det är som rör sig i mörkret. Om hästen bara har en reflex på ett ben är det svårt för bilföraren att förstå att det är en stor häst, säger Marlene Areskog, legitimerad veterinär och Country Medical Director på Evidensia Sverige.

För katten som smyger i mörker kan reflexhalsband vara mindre störande för mörkerseendet än lysande ledhalsband.