Kerstin Bergvall Årets Veterinär 2019

måndag 30 september 2019
kerstin_bergvall_800x400

Den 27 september titulerades vår dermatologkollega med veterinärbranschens finaste pris då hon blev Årets Veterinär 2019.

Kerstin knöts till Evidensia i början av 2019 då Södra Djursjukhuset Kungens Kurva gjorde en storsatsning och öppnade sin specialistmottagning i dermatologi. I satsningen ville man ha den bästa kompetensen, och till den hör utan tvekan Kerstin.

Kerstin Bergvall innehar specialistkompetens i dermatologi (Diplomate ECVD) och har arbetat med dermatologi i 20 år. Hon är ett mycket känt namn inom djursjukvård och arbetar med hudsjukdomar hos alla djurslag, men framför allt hos hund, katt och häst.

Meritlistan är lång och Kerstin:

  • föreläser och forskar inom immunologiska hudsjukdomar
  • blev Nordens första som erhöll europeisk specialistexamen i veterinär dermatologi 2004
  • ingår i både nationella och internationella forskningssamarbeten
  • har varit ordförande i Swedish Veterinary Dermatology Study Group i sex år
  • har ingått i examinationskommittén för European College of Veterinary Dermatology i sju år

Årets Veterinär koras under Veterinärkongressen som anordnas varje höst. Till nomineringskriterierna hör bland annat att den nominerade ska vara särskilt framstående inom sitt område, tänka långsiktigt hållbart samt vara en god kollega som är generös med sin kunskap. Och när man ser motiveringen nedan är vinnaren självklar.

Motiveringen till Kerstin Bergvall som Årets Veterinär

”Det finns några veterinärer i Sverige som verkligen kan den disciplin som betraktas som en av de svåraste. Årets Veterinär är nestorn bland dem. Hon behandlar både smådjur och häst, och de som arbetar med henne vittnar om ett enormt engagemang för att lindra deras lidande.

Men för att komma dit måste man ha djurägarna med sig, och här finns en annan av denna veterinärs många styrkor. Passionerat och pedagogiskt får hon djurägarna att förstå och genomföra ofta livslånga behandlingar på sina djur, hemma och i stallet. Hennes bedside manners är lika fina för människor som djur.

Genom en lång karriär har hon alltid ställt upp för patienter, djurägare, kolleger och inte minst studenter. Hennes forskning kan vi prata länge om, just nu handlar den bland annat om sårläkning hos hund och häst utan antibiotika”.

Kerstin kommenterar sin utmärkelse med de varma känslor hon känner för sitt arbete, men även att höja andra.

– Det är en ynnest att få vara med och utveckla det ämnesområde som ligger mig varmast om hjärtat. Jag önskar alla glädjen i ett så inspirerande samarbete som det är med fantastiska, professionella och duktiga kollegor såväl nationellt som internationellt.

Kerstin med kollegor på Evidensia Södra Djursjukhusets specialistmottagning i dermatologi.

Mats Wänlund, djursjukhuschef på Södra Djursjukhuset Kungens Kurva är lika glad för utnämningen.

– I den här branschen är det riktigt stort att både bli nominerad och dessutom vinna titeln, så det är sjukt kul. Kerstin är helt fantastisk och hon är bland de bästa dermatologerna i hela världen enligt de flesta man pratar med. Hon är värd priset, helt klart.

Vi håller helhjärtat med, bugar och utropar ett stort GRATTIS till bästa Kerstin!