Hos Evidensia är vården till djuren det väsentliga

torsdag 1 juni 2023
Det viktigaste för Evidensia är att ge djuren den hjälp de behöver. När vi inte dömer eller bryr oss om oväsentligheter kan vi stå upp för en stolt djursjukvård. 

En av anledningarna till att sällskapsdjuren betyder så mycket för många är deras egenskap att gilla sin husse och matte villkorslöst. Hundar, katter och hästar ser inte sådant som människor ofta lägger värderingar i, de accepterar dig för den du är.   

Evidensias uppdrag består av att ge bästa tänkbara vård och bemötande till djuren samt deras ägare. Därför är det så viktigt att våra medarbetare är dedikerade till att hjälpa. Kön, eventuella funktionsnedsättningar, födelseland, trosinriktning eller sexualitet ser vi däremot som oviktigt. Det spelar ingen roll så länge du gör ett bra jobb för djurens bästa.

Våra tankar rör sig kring operationen som ska få det onda att försvinna hos den 3-årige bordercollien, inte hur kollegan lever. Vi funderar på möjliga dermatologiska behandlingar mot burmakattens klåda, hur fölet som ligger fel ska förlösas, eller om vi ändå bör göra ett ultraljud innan sköldpaddan åker hem – inte om arbetskamraten älskar män eller kvinnor.  

Hos Evidensia tror vi på lika rättigheter och inkludering, det är en självklar del av vårt hållbarhetsarbete Positive Pawprint. Här ska alla anställda kunna vara sig själva och leva sitt liv utan dömande kommentarer, en inställning som Evidensia Sveriges HR-chef Pia Madsen slår fast:

- I vår årliga medarbetarundersökning har vi fina resultat inom området mångfald och inkludering vilket fortsätter öka stadigt. Under mina 11 år på Evidensia har jag aldrig fått in klagomål, anmälningar eller haft samtal där något diskriminerande kommit fram. Förekommer det ändå sådana tendenser där en anställd upplever att hen behandlas oschysst, uppmanar jag att kontakta mig direkt.

De fyrfotas värld är fri från fördomar och det är något vi vill följa. Djur bryr sig inte och dömer aldrig, så varför ska vi?

Fakta om Pride

Pridemånaden i juni tillägnas och uppmärksammar hbtq-personer och deras rättigheter. Pridemånaden inleddes efter Stonewall-upploppen, befrielseprotester för homosexuella 1969, och har sedan dess spridits utanför USA till resten av världen. Under Pridemånaden är det övergripande temat kärlek och acceptans samt att visa hur långt hbtq-rörelsen har kommit som del av vårt samhälle, även om det i vissa delar i världen ännu finns mycket att göra. Pridemånaden handlar om att sprida tolerans och att fortsätta arbetet framåt mot jämställdhet och bekräftelse.