Göteborg på god väg mot ett nytt Evidensiadjursjukhus

torsdag 4 juni 2020
Göteborg_nybygge2

I december 2019 togs det första spadtaget för det som ska bli det nya Göteborgs Djursjukhus på tomten i Mölnlycke. Nu, sex månader senare, är det ett år kvar till sjukhuset beräknas stå klart i juni 2021.

Sjukhuset kommer bli betydligt större och modernare på alla sätt, utlovar djursjukhuschef Anders Jarlborg och tillägger att det blir en stor pusselbit till att få rätt lokaler som matchar de kompetenta och engagerade kollegorna.

Mitt i bygget ställer vi några frågor till Anders för att bli uppdaterade om hur projektet fortskrider.

Vad är status på bygget nu?
Nu står det en byggnad där det ska stå en byggnad, vilket ger ett väldigt konkret intryck efter allt det arbete vi lagt ner. Under juni kommer det skapas ”tätt hus”, där fönster ska komma på plats, för att under sommarperioden färdigställa golv.

Håller ni tidsplanen?
Ja, tidsplanen håller faktiskt, trots en pågående pandemi. Vad jag förstod på Skanska, så var det något längre leveranstider på en del material, men med god planering och kreativa lösningar så hade det ingen större påverkan på tidsplanen.

Så just i denna stund ser det ut som att det nya sjukhuset står till vårt förfogande för oss att börja flytta in den 1 juni nästa år. Alltså om mindre än ett år. Nu börjar nedräkningen!

Hur mycket större blir det nya djursjukhuset mot det befintliga?
Det nya sjukhuset kommer att ha en sammanlagd yta på runt 2100 kvm, vilket får betraktas som en fördubbling av vår nuvarande yta. Dessutom har vi fokuserat mycket på rumsplaneringen och flödena i det nya sjukhuset, vilket också är en stor förbättring ifråga om den övergripande lokalanpassningen gentemot hur vi jobbar idag.

Kommer det göras nyrekryteringar av medarbetare?
Ja, vi kommer att nyrekrytera längre fram. Då det ursprungliga sjukhuset kommer finnas kvar, men i mindre format, samt att det nya sjukhuset kommer bidra till större möjligheter, så ser vi ett behov av att växa i medarbetarantal.

Vi kommer att starta upp detta rekryteringsarbete efter sommaren, där vi kommer att analysera det kommande behovet för att se vilka typer av anställningar vi är i behov av.

Vad kan djurägarna och patienterna se fram emot när det nya djursjukhuset står klart?
Bara de kommer in i entrén på det nya djursjukhuset så kommer de slås av en helt annan upplevelse – större, ljusare och modernare, en professionell känsla. Djurägarna kommer fortfarande få det goda bemötande som de får idag, där vi vill sprida känslan av det familjära specialistdjursjukhuset.

Dessutom kommer djursjukhuset vara utrustat med modernare teknik och utrustning, vilket ger betydligt fler möjligheter att bedriva vård och utveckling.

Tack Anders, vi ser verkligen fram emot det som komma skall!