Final för Lina och Anna-Maria i Årets Veterinär!

onsdag 30 september 2020
DSCF6337

Två stycken av Evidensias tio nominerade veterinärer har gått till final i Årets Veterinär 2020.

Med rekordstort antal nominerade tyckte vi att det vore konstigt om ingen av våra beundransvärda kollegor gick till final. Och det gjorde de. Glädjen var lika stor för hela Evidensia som för Lina och Anna-Maria när beskedet kom.

Vi bjuder på motiveringarna från den enhälliga juryn och, förstås, finalisternas reaktioner då de tar emot nyheten.

Lina Gustafsson, leg. veterinär
Södra Djursjukhuset Kungens kurva
Juryns motivering: ”Hållbarhet inom livsmedel förutsätter slakt utan stress och smärta för djuren. Lina Gustafsson, till vardags klinikveterinär på Evidensia Södra Djursjukhuset, har i sin bok Rapport från ett slakteri skildrat hur det går till i verkligheten och varför hon själv slutade som slakteriveterinär. Utan att skuldbelägga någon har hon satt ljuset på en företeelse som ligger många veterinärer varmt om hjärtat, och på sikt förhoppningsvis bidragit till bättre djurskydd”.

 

Anna-Maria Andersson, leg. veterinär, Veterinärmedicine doktor
Hygiene Director IVC Evidensia Europa
Juryns motivering: ”Antibiotikaresistens är en av nutidens mest oroande företeelser, och Sverige ligger i framkant internationellt för att bekämpa det. Som Hygiene Director, inte bara för Evidensia Sverige, utan för hela Europa har Anna-Maria Andersson en stark position när det gäller att föra ut kunskap och idéer internationellt. Hon har byggt upp system för att höja vårdhygienkvaliteten på 1 400 kliniker i 11 länder. Hennes handbok i vårdhygien utgör en trygghet för medarbetarna, liksom hon själv när hon besöker kliniker för att få med sig alla i kampen – utan kompromisser”.

 

Förhoppningsvis bär det nu hela vägen fram till mål för Lina eller Anna-Maria. Lördagen 24 oktober vet vi.