Årets bästa dagar! 20% rabatt på allt i butiken Evidensia-dagarna 25-28/4.

Evidensias nya AO-chefer en bra mix av intern och extern rekrytering

onsdag 22 maj 2019
ao_chefer_800x400_01

I rekryteringen av två affärsområdeschefer visade sig inifrånperspektiv och utifrånperspektiv vara lika mycket värt. Den ena har lång erfarenhet av djursjukvård, den andra ingen alls. Båda är rätt personer på rätt plats – möt Linda och Björn.

Linda Wikström: AO-chef för Häst

Linda Wikström började som narkos- och operationssköterska. Hon har länge varit verksam inom Evidensia i olika roller som avdelningschef, klinikchef och djursjukhuschef. Linda besitter även yrkesmässig vana av flera förändringsprocesser, exempelvis var hon högst delaktig då Örebro Djursjukhus 2016 slogs ihop med Djursjukhuset Annalysen och bildade Evidensia Djursjukhuset Analysen Örebro.

Lindas stora hästintresse har förstås varit av stor betydelse för tjänsten. Hon började rida redan som 2-åring, är uppvuxen på en hästgård, hennes cv innefattar hästjobb i Skåne och Tyskland, dessutom äger hon två egna islandshästar.

– Linda Wikström har gjort ett fantastiskt jobb i Örebro. Med sitt egna intresse och erfarenhet av häst kändes det dessutom extra kul att kunna rekrytera internt, säger Evidensias vd Johan Wiklund.
Linda ser fram emot att kavla upp ärmarna.

– Genom att träffa alla Evidensias hästchefer och lära känna dem får jag en inblick i deras respektive verksamhet och organisation. Därifrån kan jag se vilka behov som finns, förklarar hon.

Med Lindas passion för dessa fyrbenta varelser och sin energi kommer hon sitta säkert i sadeln för affärsområde Häst.

Björn Adolfsson: AO-chef för västsverige

Björn Adolfsson har 30 års erfarenhet av detaljhandel och livsmedel i form av olika roller på Coop, Ica Maxi, Rusta och Intersport. På den sistnämnda var han under 90-talet butikschef ett flertal år, 2013 vd för Intersport Stockholm och senast Regional Sales Manager Väst. Och nu är det Evidensia som gäller.

– Det känns riktigt spännande och jag känner stor nyfikenhet inför mitt nya uppdrag. Evidensias värdegrund överensstämmer med min, i synnerhet Respekt. En ömsesidig respekt för varandras kunskap är alltid viktigt – oavsett bransch. Genom att se saker från ett annat perspektiv finns förhoppning om att kunna bidra till utvecklingen, säger Björn.

Bra resultat handlar om ledarskapet, menar han, och kommer därför lägga ner mycket kraft i att stärka regionens enheter.

Förmågan att leda var avgörande faktor för att valet föll på Björn berättar Evidensias vd Johan Wiklund.

– Alla som varit inblandade i rekryteringen har fastnat för Björns engagemang och glädje. Han har lång, bevisad erfarenhet av gott ledarskap och en ödmjuk framtoning. Att han kan region väst väl är ett plus för att förstå sin lokala marknad.

Välkomna Linda och Björn, vi ser fram emot att följa er och era affärsområden framöver.