Evidensias Flemming Winberg finalist till Årets Veterinär 2022

fredag 21 oktober 2022
Nu närmar sig det datum då Årets Veterinär 2022 koras. Tisdagen 18 oktober sammanträdde juryn vilket resulterade i tre finalister som nu gör upp om titeln. En av dem är vår egen Flemming Winberg på Evidensia Hästsjukhuset Stav!
Tävlingsjuryn i år består av VeterinärMagazinets chefredaktör Ingrid Kindahl, Torkel Ekman, nestor inom ko- och hästmedicin, chefen för Väsby Djursjukhus Marie Jury samt Bert Jan Reezigt, sakkunnig och utbildare i internmedicin för Evidensia Sverige. Flemming var nominerad redan 2021, men detta året var samtliga jurymedlemmar eniga om att han är värdig en finalplats och beskriver sitt beslut med orden: 

- Flemming är veteran inom hästsjukvården, en av landets mest erfarna hästkirurger och känd inom hela kåren för att vara stöttande gentemot djurägare, veterinärer, sköterskor och djurvårdare. Han har genom åren varit en förebild för andra, och med stor säkerhet och engagemang inspirerat yngre kolleger som intresserat sig för hans område, velat förkovra sig utomlands och komma hem med ny kunskap.

Så säger kollegorna

Nomineringen från kollegorna går på samma tema och målar upp Flemming som den skickliga veterinär han är, alltid ödmjuk och opretentiös. 

”Vi skulle vilja nominera Flemming Winberg till utmärkelsen Årets Veterinär. Flemming har en mycket lång och bred erfarenhet inom hästveterinärbranschen. Det finns nog ingen i hästveterinär-Sverige som inte känner till Flemming. Han har varvat sina uppdrag som landslagsveterinär med chefsveterinärjobb på de två största hästsjukhusen i Sverige. Sedan ett par år tillbaka arbetar han hos oss på Evidensia Hästsjukhuset Stav.

Flemming är ortoped och en av Sveriges mest erfarna hästkirurger. Det Flemming inte har sett finns nästan inte.  Hans ödmjukhet och kärlek till hästen gör att han är en högt uppskattad veterinär hos djurägarna vare sig det är proffs, landslagsryttare eller hobbyryttare. Trots sin otroligt långa erfarenhet och höga kompetens tar han sig alltid tid att förklara och hjälpa kollegor både på vår arbetsplats men även remittenter eller andra veterinärer som söker hans stöd. Det går alltid att ringa och rådfråga honom om smått och stort.

Flemming är aldrig pretentiös och ser sig alltid som en del i teamet där alla är lika viktiga från seniora veterinärer till djurvårdare. Han är en unik hästkirurg!”


11 november koras vinnaren bland de tre finalisterna och fram till dess håller Evidensia alla tummar vi har. Må bäste man (Flemming) vinna! 

Vi lyfter även på hatten för de andra Evidensiamedarbetare som också var nominerade i tävlingen:
•    Helena Torstensson, Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg
•    Eline Rustad, Göteborgs Djursjukhus Evidensia 
•    Carsten Butz, Evidensia Veterinärhuset Sundsvall
•    Mari Molin, Evidensia Djursjukhuset Gammelstad
•    Marta Marciniak, Roslagstull Veterinärklinik Exotic Evidensia
•    Mattias Hellstedt, Evidensia Valla Djursjukhus Linköping
•    Sivert Viskjer, Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm