Evidensia välkomnar Lunds Djursjukhus

fredag 15 februari 2019
Lunds_Djursjukhus_800x400px

Nu är det klart att även Lunds Djursjukhus kommer ingå i den allt större Evidensiafamiljen. Sjukhuset som startades 1969 har 20 000 patientbesök om året och sedan 1991 drivs verksamheten av dottern till grundarna, Karin Nordén.

Med Lunds Djursjukhus utökas Evidensia ytterligare och Johan Wiklund, Evidensias VD gläds över tillskottet.

– Jag är glad och stolt över att Lunds Djursjukhus blir en del av Evidensia och att Karin med sina medarbetare kommer fortsätta arbeta på det sätt som gjort Lunds Djursjukhus så framgångsrika, säger Johan.

Karin Nordén delar de positiva känslorna och berättar om anledningen till beslutet:

–  Skälet till att gå med i Evidensia är för att säkra sjukhusets framtid och få en stabil ägare. Vi vill ingå i ett större sammanhang med allt vad det innebär för sjukhusets och personalens utveckling. Men också vara delaktig i det som händer inom djursjukvården i Sverige och internationellt, förklarar hon.

Sjukhuset har drygt femtio anställda och extra fokus ligger på specialistkirurgi, rehabilitering och odontologi. Men det handlar inte bara om sjukvård med avancerade kirurgiska ingrepp och utredningar. Hit kan djuren komma för kloklippning, avmaskning, hälsokontroller, vaccinationer, tandsten och allt annat som gör att de håller sig friska och pigga.

Knyter till sig ny kompetens

Med samgåendet ser Karin fram emot nära tillgång till andra Evidensiakollegor och det breda nätverket, eller som hon själv uttrycker det – att få easy access till branschen.

– Nu kan vi knyta till oss den tekniska utvecklingen som Evidensia har i form av onlinetjänsten Min Veterinär, webbshop, utvecklade journalsystem, tillgång till supportfunktioner med mera. Det är sådant vi velat ha men varit för små för att klara själva. Nu behöver vi inte sakna det längre, menar Karin.

Sjukhusets medarbetare har reagerat entusiastiskt på beskedet och tycker att det känns rätt. Det grundar sig i en positiv anda genom hela organisationen samt att man är utvecklingsbenägna.

Trots förändringarna vill Karin ändå betona att Lunds Djursjukhus kör på som innan. Besökarna ska känna att den familjära, trygga stämningen består då det är samma personal med samma värderingar som förut.

– Skillnaden är att vi kan erbjuda något ännu bättre till våra vårdtagare. Vi har nära till så många kompetenser som varit svårt för oss att hålla inhouse. Vi får andras kunskap och delar med oss av vår, säger Karin och avslutar med ett skratt:

– Det är det som är det roliga – att få sparringpartners!

Grattis Evidensia till att få ombord Karin med medarbetare, och grattis alla djurägare samt patienter i Lund till en sådan klippa inom djursjukvård!