Evidensia har sommaröppet

onsdag 1 juni 2022
Sommaren är underbar, men också en av de mest hektiska perioderna för djursjukvården då ledighet och semester ofta leder till att fler sällskapsdjur behöver vård. Evidensia tar emot patienter hela sommaren samt skickar med några goda råd på vägen.

Evidensia står alltid beredda att hjälpa dig och ditt djur med den vård som behövs, när vi har öppet.
Det finns saker du som djurägare kan göra själv i förebyggande syfte, samt alternativ till klinikbesök vid behov av rådgivning. 

Var beredd på det oväntade
Sommar- och semestertider innebär ofta ändrade vanor, nya platser, eller ovanliga situationer som kan innebära att du behöver uppsöka veterinär med ditt djur.

Håll dig uppdaterad med din djurkliniks/djursjukhus öppettider under sommaren, så det inte kommer som en överraskning i det fall du behöver åka in. Se alla öppettider på evidensia.se eller djursjukhusens öppettider.

Använd alternativen 
Med Evidensia-appen bokar du enkelt en veterinärkonsultation via mobilen. Det är en bra lösning när du vill ha rådgivning för mindre åkommor och lätt att använda när du till exempel är på landet. Anser veterinären att ditt djur bör undersökas på klinik får du hjälp med tidsbokning. 

Samla på dig säkerhet
Lika självklart som solskydd och plåster borde det vara att ha ett ordentligt djurapotek. På VetApotek hittar du inte bara det utan även kyl- och reseprodukter, receptfria läkemedel och flytvästar. Allt för att din fyrfota vän också ska kunna njuta av sommaren fullt ut. 

Läs och lär på evidensia.se
På vår webbplats finns flera sidor som innehåller bra information till djurägare. Kolla gärna dessa. 

Se till att djurvakten har all information
Ska du resa bort och låta någon ta hand om ditt djur? Lugn, Evidensia har tagit fram ett infokort som ger din djurvakt all nödvändig skötselinformation och instruktioner om man skulle behöva uppsöka vård. Sätt kortet på kylskåpet så kan du, pälsklingen och djurvakten känna sig trygga.

Ha en skön sommar och välkommen till oss när vi har öppet!