Evidensia fortsätter att satsa på Kristinehamn

onsdag 4 september 2019
gruppbild_kristinehamn
  • Kristinehamns Smådjursklinik

Kristinehamns Smådjursklinik har sedan 2011 delat lokaler och drivits i samarbete med Solstadens Smådjursklinik. Nu har Solstaden flyttat ut och kliniken blir en renodlad Evidensiaklinik.

Veterinärkliniken har bemannats av Evidensia tisdagar och torsdagar ojämna veckor, samt tisdag, onsdag, torsdag jämna veckor. Om det varit Evidensias eller Solstadens veterinärer har saknat betydelse för besökarna. De har fått den vård de kommit för vilket varit huvudsaken, berättar klinikchef Martina Cambrand.

Med de nya fasadskyltarna kommer det inte råda någon tvekan att det nu är Kristinehamns Smådjursklinik Evidensia som gäller. Öppettiderna blir 8-16.30 måndag till fredag och det känns bra att kunna ge helhjärtad service utan veckovisa variationer, säger hon.

Förutom Martina, som själv är veterinär, består Smådjurskliniken av ytterligare en veterinär och två djursjukskötare.

Igenkänning viktig trots förändring

Trots förändringen ska det ändå kännas som vanligt.

– Även om kliniken nu enbart går under Evidensiaflagg är det som innan. Veterinärerna och djursjukskötarna blir samma som hälsat våra patienter välkomna tidigare. Igenkänning är alltid en trygghet.

Martina fortsätter:

– Vårt val att bli kvar i Kristinehamn grundar sig i viljan att fortsätta ge lokal service till befintliga patienter, men även nya. Upparbetade relationer betyder mycket för många djurägare, vid vårdtillfället är det värdefullt när den man anförtror sin älsklings hälsa redan är bekant. Det gäller både kliniken i sig, och självfallet också vårdgivaren man möter.

– Att gå till veterinären ska vara lugnt och mysigt. Djur är, ännu mer än människor, känsliga för förändringar och utrustade med ett fantastiskt minne. Därför är det så viktigt att upprätthålla det som redan finns, förklarar hon.

Historia värd att värna om

Den vård och kundkrets Martina och hennes kollegor byggt upp under sina 8 år i Kristinehamn ville de värna om och satsa ytterligare på. Att lämna staden och den fina relationen till Kristinehamns djurägare var inget alternativ, eller som hon uttrycker: ”Tillgång till bra djursjukvård är inte bara något som ska finnas på stora orter, därför blir vi kvar!”

Nära till kollegor i Karlskoga

Även om stor vikt läggs på igenkänning planeras nydaningar med syfte att bli ännu bättre. Till förbättringarna hör utökad stallavdelning för operationspatienter som behöver stanna kvar för observation. Då Kristinehamns Smådjursklinik Evidensia är en filial till Evidensia Djurkliniken Karlskoga med sitt erkända renommé inom djurtandvård, går man i samma fotspår och ska erbjuda en tandmottagning, komplett med bland annat tandröntgen.

– Karlskogas expertis är något vi gärna använder. Kunderna kommer märka vårt tandfokus genom aktiviteter eller speciella dagar, avslöjar Martina. Hon tillägger också att Evidensia Djursjukvårds specifikt framtagna tandvårdspaket självfallet också praktiseras i Kristinehamn.

Patienter med behov av större operationer och avancerade tandåtgärder remitteras till Karlskoga, att överlämna till kollegor är en fördel tycker Martina och avslutar:

– Vi kan känna oss 100% försäkrade att våra patienter lämnas över till en annan klinik som är en naturlig del av oss själva. Ett tryggt nätverk med Karlskoga borgar för att den lokala servicen vi vill ge i Kristinehamn även har tentakler till ännu större resurser bara 2,5 mil bort.