Evidensia Djursjukvårds kvalitetskrav viktiga när Min Veterinär växer

måndag 3 juni 2019
min_veterinär_pressmeddelande_800x400

Evidensias digitala veterinärtjänst Min Veterinär har varit igång i tre månader. Genom att börja i liten skala ville Evidensia identifiera behoven samt knyta rätt kompetens till sin onlineveterinär för att kunna expandera efter hand, vilket nu sker. Taktiken grundar sig i kvalitetskravet som gäller för samtliga av Evidensias tjänster.

Antalet djurägare som vänder sig till Min Veterinär växer stadigt och användarna ger mycket bra omdömen, det visar att strategin fungerat. Nästa steg har blivit att utöka med fler Evidensiaveterinärer så det finns större kapacitet att boka tid för digital rådgivning.

– När Evidensia startade Min Veterinär fanns redan liknande tjänster, men ingen med egna kliniskt verksamma veterinärer. Vi var den första djursjukvårdsaktören att parallellt kunna erbjuda både onlineveterinär och fysiska besök. För oss var det självklart att Min Veterinär uteslutande skulle bestå av de veterinärer som arbetar ute på Evidensias kliniker då vi känner dem och deras kompetens. Dessutom använder tjänsten samma journalsystem som våra 64 kliniker och sjukhus och kan därför se varje patients vårdhistorik. Vård innebär ansvar och vi tänker inte äventyra det ansvaret, säger Daniel Collby, affärsområdeschef Nya affärer.

– Vi kompromissar inte med kvalitetssäkrad, trygg och tillgänglig djursjukvård. Min Veterinär behövde först leva upp till våra egna krav innan tjänsten erbjöds på bred front. Så arbetar vi med allt vi gör, berättar Evidensias VD Johan Wiklund.

Evidensia utvecklar framtidens djursjukvård till en både digital och fysisk vårdkedja, ett ekosystem för djurägares behov av svar eller hjälp. Kliniker och sjukhus, videosamtal med Min Veterinär, djurvårdsprodukter från webbshopen Vetapotek eller Djurvårdguiden med dess information om olika åkommor – den gemensamma faktorn för alla delar under Evidensiaparaplyet är att möta djurägarnas förväntningar.

Sommartid blir tillgänglighet och säkerhet ännu viktigare. Vårdkonsultation online är en lösning mitt i semestertider på avlägsen ort. Evidensia hjälper oavsett var patienten befinner sig, och kontakten ska genomsyras av kompetens oavsett kanal.

För Sveriges största djursjukvårdsaktör handlar det om att ta sitt ansvar från början till slut. Därmed kan djurägarna alltid känna sig trygga.

Läs mer om Min Veterinär här