Evidensia Djurkliniken Västerås ger gratis vård till hemlösas djur

torsdag 17 januari 2019
katt_artikel_01

På lördag har vår klinik i Västerås öppet för hemlösas och andra behövandes katter och hundar. ”Nu har vi chansen att göra skillnad” säger Eva Lund, leg. Djursjukskötare och Klinikchef.

Många hemlösa och äldre som lever i ensamhet och fattigdom har sina djur som enda sällskap. Ekonomin tillåter inte alltid veterinärbesök och djurförsäkring. Under lördagen ger därför kliniken gratis vård till de djur som är inbokade via Västerås Stadsmission och Svenska Kyrkan. Vården kan sträcka sig från kloklippning till mindre operationer.

– Vi samarbetar med Företagsvolontärerna, Stadsmissionen och Svenska kyrkan. Det känns helt rätt att hjälpa och nu får vi se om vi kan göra skillnad. Oftast kommer de här djuren inte till oss förrän det är försent, genom att erbjuda gratis vård under en dag vill vi bidra till att det inte går så långt, säger Eva Lund.

De medarbetare som har möjlighet kommer att medverka ideellt, medan företaget bidrar med lokaler och nödvändigt material.

Våra kliniker värnar om djurens bästa varje dag, lördag 19 januari ser vi till att plånbokens storlek inte hindrar nödvändig vård.

Djurkliniken Västerås på Facebook