Evidensia 10 år: Tack alla djur och djurägare!

torsdag 25 augusti 2022
2012 gick fyra av Sveriges största och äldsta djursjukhus samman och bildade Evidensia med målsättningen att skapa framtidens djursjukvård. Nu fyller vi 10 år och vill fira med alla som varit med på vägen. 

Sjukhusen i Helsingborg, Malmö, Strömsholm och Kungens kurva skulle snart följas av flera djurkliniker och djursjukhus som ville gå med. Idag kan vi utöver de vanliga husdjuren som hund och katt även erbjuda vård för häst och exotiska sällskapsdjur. 

Listan på vad som hänt det första decenniet är lång. 2017 gick Evidensia ihop med engelska IVC, Independent Vet Care, för att tillsammans bli Europas ledande djursjukvårdsföretag. Vi startade Djurvårdguiden som forum för goda råd till djurägare, djuren har fått sitt eget apotek – VetApotek –  och vi gör veterinärbesöket enkelt med rådgivning genom videosamtal eller klinikbokning via mobilen.

För Evidensia är det viktigt att följa tidens strömningar samt lyssna på önskemål och förväntningar. Av den anledningen utvecklar vi nya tjänster, lösningar och hjälpmedel. Mycket syns inte utåt, men har stor betydelse för hur våra medarbetare som jobbar kliniskt ska kunna ge den bästa tänkbara vården till alla patienter. 

Evidensia består av såväl den lilla djurkliniken ute på landet som några av Sveriges största djursjukhus belägna i storstadsområden. Till oss kan man vända sig med allt från kloklippning och vaccination till avancerad tandvård och banbrytande neurologiska ingrepp. Här välkomnar vi små nykomlingar till livet och ger gamla trotjänare ett värdigt farväl. Våra patienter är högt älskade, därför vill vi hjälpa i största möjliga mån. Det är det som driver oss framåt varje dag.

I början av 2022 spelade vi in Evidensias jubileumsfilm, men har valt att hålla på firandet. Nu är tiden mogen att bjuda in till vår tidsresa och samtidigt säga tack till alla djur och djurägare som kommit och fortsätter komma till oss. Det är för er Evidensia finns.