Dreamteam tar emot i Sävedalen

måndag 20 september 2021
savedalen

I Sävedalen, en del av Partille kommun utanför Göteborg, öppnar Sävedalens Veterinärklinik Evidensia. Det väl sammansatta vårdteamet står redo i startblocken inför 7 oktober när de kan börja ta emot sina väntande patienter.   

Klinikchef Pernille Reezigt Nolby, legitimerad veterinär och specialist i hundens och kattens sjukdomar, ser positivt på såväl läget som kundunderlaget.

– Sävedalen är ett litet samhälle precis på kanten till Göteborgs centrum och det är en väldigt mysig stadsdel med en blandning av bostäder, caféer, butiker och restauranger. Varje gång jag befunnit mig i området har jag sett mycket hundar så här är det nog många som väntar på oss!

Stor kunskap på liten klinik

Så vad kan då hundarna, och katterna, förvänta sig att få hjälp med på den nya kliniken? Pernille berättar entusiastiskt:

– Vi har ett jätteduktigt tandteam som brinner för djurtandvård och som på ett ytterst professionellt sätt diagnosticerar samt behandlar olika former av tandlidanden hos både hundar och katter. Detta är en oerhört viktig del av djursjukvården eftersom det är många symtom hos våra sällskapsdjur som kan härledas till problem eller smärta från munhålan.

En dag i veckan finns en av Sveriges mest framstående veterinärprofiler hos oss. Han är specialiserad på ultraljud och invärtesmedicin och kommer dessutom arbeta mycket med onkologi (diagnostik och behandling av cancer), vilket är en kompetens som kan anses ovanlig på en mindre klinik.

Vi har även två duktiga mjukdelskirurger som kommer att utföra kirurgiska ingrepp, både planerade och akuta, nästan alla dagar i veckan. Våra djursjukskötare är alla extremt kompetenta inom narkosområdet och det är ju lika viktigt som en duktig kirurg för att få ett bra resultat, fortsätter Pernille.

Flera av oss har arbetat på akut- och intensivvårdsavdelning under flera år så vi är inte rädda för att hantera kritiskt dåliga djur, exempelvis trafikskador eller med andnöd. Hos oss kan vi stabilisera patienter med syfte att de ska klara transporten till det större djursjukhuset, när det behövs.

Många sällskapsdjur lider av mer kroniska problem vilket kräver medicinska utredningar, något som vi också mer än gärna står till tjänst med. Jag själv arbetar mycket med hundar och katter som har diabetes, därför ska kliniken även innefatta en diabetesmottagning.

– Jag är otroligt glad över sammansättningen av medarbetare, det är världens bästa team tror jag, utbrister Pernille. Alla har fantastiska egenskaper som människor samt är otroligt kompetenta både vad gäller veterinärvård och att bemöta djurägare. Det känns jättebra!

Nära samarbete med Göteborgs Djursjukhus

Initialt blir öppettiderna 8-17 måndag till fredag. I planerna framöver hoppas man på att också ha kvällsöppet fram till 20 två dagar i veckan som en extra service till djurägarna. I de lägen när Sävedalens Veterinärklinik behöver hänvisa patienter vidare remitterar de framförallt till Göteborgs Djursjukhus Evidensia.

– Vi siktar på ett jättenära samarbete med djursjukhuset i Mölnlycke, både för att kunna skicka fall dit och för att kunna avlasta dem med sådant vi kan ta hand om hos oss när de har fullt. I samarbetet ligger ett stort värde i att kunna utbyta kompetens och fråga varandra om råd. Vi blir den lilla kliniken under deras tak på något sätt.

Lagarbete driver kliniken

Ryktesvägen har djurägarna redan nåtts av nyheten att det öppnar en ny djurklinik i Sävedalen, men nu är det inte längre enbart rykten utan ett faktum då det bara återstår dagar till öppning. Och teamet ser fram emot att möta sina besökare.

Bra läge, fantastiska kollegor, lovande kundunderlag i området. Bättre förutsättningar kan väl en nyöppnad verksamhet inte begära? Pernille håller med.

– Nu finns vi här för att ta hand om djurägare och ge deras djur den bästa vården – det ser vi verkligen fram emot. Men för mig är det precis lika viktigt att personalen trivs och tycker det är roligt att åka till jobbet. Detta är vår klinik, vi driver den tillsammans och känner oss stolta över det vi gör. Det ska genomsyra hela Sävedalens Veterinärklinik.

När startskottet går för Pernilles dreamteam är de mer än redo att leverera på topp!