Bra att veta inför ditt besök hos oss
Tillgänglighet
- Vi har flera kostnadsfria parkeringsplatser direkt intill kliniken för er bekvämlighet.
- Lokalbuss 10 mot Coop/Ikea Nåntuna stannar på Verkstadsgatan, därifrån är det endast ca 5 minuters promenad till kliniken.
Reception och inför besöket
- Anmäl er i receptionen vid ankomst oavsett om ert besök är akut eller om ni har en bokad tid
- Vi är en kontantfri klinik - kredit-/betalkort går bra att använda och vi har samarbete med Klarna.
- Vi erbjuder direktreglering med försäkringsbolaget mot en avgift
- Glöm ej att ta med information om djurets försäkring, vilket bolag det är samt försäkringsnummer
- Ta med djurets EU-pass eller vaccinationsintyg
- Om journalanteckningar från tidigare besök hos andra kliniker finns att tillgå kan det vara bra att ha med dem
Undvik smittspridning
Har ditt djur hosta, kräkning, diarré, feber, klåda eller något annat symptom som du misstänker kan smitta? Berätta det när du ringer till oss, och kom in och anmäl dig i receptionen utan ditt djur, så visar vi er var ni kan vänta för att inte riskera att smitta andra djur.
Bra att tänka på när din katt ska till veterinären
Katter är ofta mer påverkade av förändringar i vardagen än vad hundar är. För att göra det enklare för katter att må bra hos oss har vi en separat kattklinik med separat väntrum, men det finns även många saker du som djurägare kan göra redan hemma - här är några tips på sådana saker:
- Ställ fram transportburen i god tid, gärna flera dagar innan om det är möjligt.
- Servera mat eller godis i buren, allt för att göra den till en bra och trygg plats.
- Att bilträna din katt är inte heller helt fel, låt gärna din katt åka med då och då i kortare sträckor.
- Använd de hjälpmedel som finns, till exempel feromonspray cirka 20 minuter innan din katt ska in i sin bur.
- Lägg alltid en filt över buren vid transport så känner sig din katt mer trygg och "har ryggen fri". Katter är ju inte bara rovdjur utan också bytesdjur.
- Kan man så är det bra att ställa buren en bit upp, använd de bord/pallar som finns hos oss och är avsedda för just detta i kattväntrummet.
- Väl inne på undersökningsrummet - ställ buren på undersökningsbordet och öppna burgrinden. På så sätt kan din katt i egen takt känna av omgivningen och komma ur buren själv. Tvinga inte ut din katt med våld.
Inför operation
Inför en planerad operation kan du som djurägare förbereda ditt djur på bästa sätt.
- Ditt djur behöver vara fastande inför narkosen, följ de råd du får när operationen bokas in, kontakta oss om du känner dig osäker eller har glömt vad som bestämts. Obs! Gnagare ska äta som vanligt inför narkosen.
- Djuret ska ha fri tillgång till vatten hela tiden.
- Din hund ska vara ordentligt rastad innan besöket, så tätt inpå som möjligt.
- Informera oss vid bokning och inskrivning om djuret äter någon medicin och vilken/vilka det är, då det kan påverka narkos och operation.
- Hygien är alltid viktigt men extra viktigt vid all kirurgi. En ordentlig dusch är därför nödvändig inför operationsdagen. Ni får instruktioner om detta vid bokning av operationen, men fråga gärna om något är otydligt.
- Räkna med att ditt djur kommer att vara rakad på och runt operationsområdet med stora marginaler, samt att man har behövt raka på ett eller flera ställen där kanyl har suttit. Detta är av hygieniska skäl och för ditt djurs säkerhet.
- Se till att redan innan operationen ha klart för dig vad som gäller för djuret vid hemkomst. Olika restriktioner avseende aktivitet och råd för rehabilitering, samt sårvård och medicinering, gäller vid olika operationer. Vet du som djurägare redan innan vad som gäller, kan du förbereda dig och hemmet för att kunna hjälpa ditt djur på bästa sätt.
Inför HD-röntgen
- Avgiften till SKK som läser av och registrerar svaret måste vara betald senast vardagen innan besök, annars kan vi inte skicka in bilderna. Detta gör ni på www.skk.se/bestall-rontgenavlasning
- Ta gärna med hundens stamtavla.
- Hunden måste ha fyllt 12 månader och för vissa raser 18 månader, du måste själv kontrollera vad som gäller för just din hund så att det blir rätt.
- Hunden skall vara rastad och inte ha fått mat de närmaste timmarna före undersökning såsom vid alla planerade givor av lugnande medel. Fråga oss gärna om något kring det känns oklart.
- Hunden får hela tiden ha tillgång till vatten.
Hitta till oss
Våra öppettider
Kliniken
-
Måndag07:00 - 21:00
-
JulaftonStängt
-
JuldagenStängt
-
Annandag julStängt
-
Fredag07:00 - 21:00
-
Lördag09:00 - 18:00
-
Söndag09:00 - 18:00