Evidensia Analysen Örebro

Bilddiagnostik Djurkliniken Analysen Örebro

Välkommen till avdelningen för bilddiagnostik på Djurkliniken Analysen Örebro. Här erbjuder vi röntgen och ultraljud.

Idag: 08.00 ­- 17.00

019-127 000

Måndag - fredag kl. 07.30 - 17:00

Skäpplandsgatan 1, 703 46 Örebro
4.3
345 Recensioner

Ultraljud Djurkliniken Analysen Örebro

Ultraljud

Med hjälp av högfrekventa ljudvågor kan vi visualisera kroppens inre organ, senor och muskler. Med informationen undersökningen ger oss så kan vi bistå de flesta medicinska eller kirurgiska områdena med utökad diagnostik för att kunna få en så korrekt diagnos innan eventuella invasiva ingrepp utförs.

Ultraljud kan användas för många olika ändamål. Man kan utföra dräktighetskontroller, se om ett främmande föremål sitter fast i mag- och tarmkanalen m.m.

När ni kommer till oss för ett ultraljud så behöver man i de flesta fall klippa bort en del päls på området som ska undersökas. Detta för att man ska få en så bra bild som möjligt. Många gånger är det av stor vikt att patienten ligger stilla och kan då behöva få lite lugnande medicin för att få genomfört undersökningen. Vi vill helst inte att ert djur skall ha ätit precis innan undersökningen då det kan försvåra diagnostiken. Om urinprov skall tas skall de heller inte ha kissat på 2-4 timmar innan. Fråga vad som gäller för ert djur vid bokning!

Som oftast får man svar direkt vid undersökningen.

Röntgen Djurkliniken Analysen Örebro

Röntgen

Vi arbetar med en s.k. direktdigital röntgen som ger bilder med hög kvalitet samtidigt som undersökningen är mycket säkrare och går mycket snabbare än tidigare. Oftast kan man få svar direkt men vid speciella fall kan bilder skickas för bedömning hos specialist.

Röntgen kan användas för flera olika tillstånd; exempelvis kan man få hjälp att se om något ben är brutet, om något kan sitta fast i mag- och tarmkanalen m.m.

När ni kommer till oss på röntgen kommer ni få träffa en djurvårdare eller en sköterska som kommer hjälpa till att utföra önskad undersökning. Ibland kan patienten behöva få lite lugnande innan undersökningen för att vi ska kunna få optimala bilder. Alla som vistas vid undersökningen behöver bära särskilda förkläden i bly för att minska exponeringen av röntgenstrålar. Gravida får ej närvara vid undersökningen.


Våra recensioner

5

Toppen personal, kan rekommenderas

5

Jag var och vaccinerade min katt samt kollade hennes tänder. Bra bemötande och fick inom några dagar ny tid för tandrögknen. Även bra information om vad vidare behandling skulle komma att kosta.

5

Mycket personliga , informativa och duktiga. Hjälpte oss direkt och ringde även dagen efter för att kolla hur det gick för kissen. Så fint av dom.Bra att man fick med journal hem i handen och ett e-recept fanns färdigt innan jag ens visste att katten var färdigbehandlad.Så nöjd med mitt besök ♥️

5

10/10 stjärnor! Fantastiskt kunniga och pålitliga veterinärer som verkligen gör allt och lite till både för djuret och ägaren. Finns ingen som har mitt förtroende som ni! ❤️

Baserat på recensioner från Google

Våra öppettider

Andra öppettider

Kliniken

 • Måndag
  08.00 ­- 17.00
 • Tisdag
  08.00 ­- 17.00
 • Onsdag
  08.00 ­- 17.00
 • Torsdag
  08.00 ­- 17.00
 • Fredag
  08.00 ­- 17.00
 • Lördag
  Stängt
 • Söndag
  Stängt

Medarbetare

Bodil Paulin

Bodil

Klinikchef

Anna-Karin

Anna-Karin

Kliniksamordnare

Anna

Anna

Chefsveterinär

Friederike

Friederike

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg