Förbered dig inför julen

Förbered dig inför julen

Trygg & säker ledighet

Julen är på många vis en underbar period men för våra fyrbenta vänner innebär den också en hel del faror som kan ställa till det mitt i den härligaste av lediga dagar. Men du behöver inte oroa dig. Vi håller öppet hela julen och finns på plats för att hjälpa dig och ditt djur.

Julöppna djursjukhus med akutjour

Under jourtid fungerar våra djursjukhus som akutdjursjukhus. Då räddar vi i första hand liv och stabiliserar patienter så att vidare utredning och behandling sedan kan ske på ordinarie arbetstid. På denna sida har vi samlat uppgifter till våra djursjukhus och deras öppettider under jul och nyår. Våra kliniker håller också öppet, du hittar deras öppettider här. Vill du rådfråga en veterinär? Vi finns här för dig via videosamtal.


Var förberedd på det oväntade 

Jul- och semestertider innebär ofta ändrade vanor, nya platser, eller ovanliga situationer. Jul och nyår är högtider då många av våra fyrbenta familjemedlemmar riskerar att bli allvarligt sjuka. Varje år kommer hundar och katter in för vård efter att de fått i sig julmat, julblommor eller julpynt. Håll dig uppdaterad med din djurkliniks/djursjukhus öppettider under julen, så det inte kommer som en överraskning i det fall du behöver åka in. Läs gärna våra tips kring julens faror.

Är din hund eller katt skotträdd?

Då är det hög tid att börja med förberedelser redan nu. Vi hjälper dig och ditt djur att slippa rädsla och hantera smällar och nyårsraketer på bästa möjliga vis. Under november och december månad kan du boka tid för "Knallkoll" hos många av våra kliniker och sjukhus.

I kollen ingår:

• Kontroll av hjärta och allmän hälsa

• Tips och rådgivning inför nyår

• Information om tillgängliga tillskott

• Eventuell rekommendation och förskrivning av läkemedel

Kontakta din närmsta klinik för att höra efter om de erbjuder knallkoll samt för att boka en tid.

Ditt djurs journal – din trygghet

Vi har samma journalsystem på alla våra kliniker. Det innebär att vi kan se ditt djurs samlade journal oavsett vilken Evidensiaklinik du väljer att besöka. Detsamma gäller när du träffar våra veterinärer via videosamtal.

Att ha all information samlad innebär en stor trygghet, både för dig och för vår personal som enkelt kan följa historiken och snabbt fatta beslut om bästa möjliga åtgärd framåt. Allt sker självklart i samråd med dig som djurägare.

Med ett gemensamt journalsystem får vi god kännedom om ditt djur även om besöken sker hos olika personer på våra kliniker. Tillsammans arbetar vi för trygg och kvalitativ vård för varje enskild patient.

Chokladkalkylator

Kakao innehåller teobromin, vilket är giftigt för hundar. Med vår chokladkalkylator kan du enkelt ta reda på om hunden har intagit potentiellt giftiga mängder kakao. 

Till kalkylatorn

Till djurvakten

Ska du resa bort och låta någon ta hand om ditt djur? Ladda ner vårt infokort som ger din djurvakt all nödvändig skötselinformation och instruktioner om man skulle behöva uppsöka vård. 

Ladda ner

Första hjälpen

Om olyckan är framme gäller det att agera snabbt och rätt. Vi har skapat guider där vi går igenom steg för steg hur du gör första hjälpen på hund och katt.

Till guiderna

Evidensia-appen

Med Evidensia-appen bokar du enkelt en veterinärkonsultation via mobilen. Det är en bra lösning när du vill ha rådgivning för mindre åkommor och lätt att använda när du till exempel är på landet. Anser veterinären att ditt djur bör undersökas på klinik får du hjälp med tidsbokning. 

Ladda ner