Veterinär Säffle

Inför besöket på Smådjursveterinären Säffle

Här hittar du goda råd och praktisk information inför ditt besök hos oss på Smådjursveterinären Säffle Evidensia.

Idag: 08:00 ­- 17:00

Telefontid: 
Mån-fre 07:30-16:00

Inför besöket

Självklart är det vanligt med frågor och funderingar inför ett veterinärbesök och det underlättar även för oss om du gör en lista på dina frågor och tar med till ditt bokade besök. Det är viktigt för oss att du lämnar kliniken välinformerad och med svar på alla dina frågor.


Tillgänglighet

Hos oss hittar ni parkeringen utmed den enkelriktade gatan som går utmed byggnaden som kliniken befinner sig i. Observera att det är enkelriktat inifrån stan.
Kliniken är belägen på bottenplan och det finns enbart en tröskel vid ytterdörren.

Reception

När ni kommer vill vi gärna att ni anmäler er i receptionen. Om ni har en hund med er kan ni först väga hunden på vågen till vänster om ytterdörren. Ta också med legitimation.
Den vanliga rutinen hos oss är att du betalar för ditt djur innan hemgång. Det går bra att betala med kredit-/betalkort eller Klarna Faktura. Är ditt djur försäkrat kan du även välja direktreglering (se nedan) som alternativ, och då behöver ni bara betala den del av kostnaden som inte täcks av er försäkring.
När anledningen för besöket täcks av en försäkring betalar du antingen hela summan direkt till oss och skickar själv kvittot till ditt försäkringsbolag, eller så kan vi genomföra en så kallad direktreglering. Då kontaktar vi försäkringsbolaget med uppgifter för dagens besök, varefter vi får svar från försäkringsbolaget om hur mycket de ersätter. Detta innebär att du endast betalar din del till oss, dvs. din självrisk samt de eventuella kostnader som försäkringen inte ersätter. På så vis slipper du ligga ute med pengar. Direktreglering genomförs mot en mindre avgift.

Minska risken för smittspridning

Har ditt djur hosta, kräkning, diarré, feber eller klåda? Ring eller kom in och anmäl dig utan ditt djur, så kan vi visa in er på ett undersökningsrum direkt och på så vis minska smittorisken för andra djur.


Tänk igenom följande innan du kommer

  • Har djuret haft problem med detta förut?
  • Hur är andningen hemma?
  • Hur har avföringen varit senaste dagarna?
  • Äter och dricker djuret normalt?
  • Om ditt djur äter några mediciner, gör gärna en lista med dos/styra och ta med till besöket samt eventuell överkänslighet.

Viktiga saker att ha med på ditt besök

  • Ta med djurets försäkringsbevis (eller information om försäkringsbolag/försäkringsnummer) och ha koll på ditt försäkringsskydd.
  • Sällskapsdjurspass/EU-pass eller Vaccinationsintyg om djuret har ett sådan.
  • Journalanteckningar om du tidigare besökt annan klinik eller ett djursjukhus som inte tillhör Evidensia för samma åkomma.
  • Ge inte mat de närmaste timmarna före undersökning. Fri tillgång till vatten.

Om urinprov behöver tas med till besöket

Vid vissa hälsotillstånd kan ett urinprov behöva tas med till veterinärbesöket. Nedan finns några tips om hur detta görs.

Hund

Försök hålla hunden från att kissa innan besök så får ni ett provtagnings kit när ni anmäler er i receptionen. Ett färskt urinprov underlättar utredningen då vi analyserar urinprovet hos oss. För katter uppskattar vi om katten inte nyligen varit på kattlåda utan att vi får ett urinprov på kliniken.

Katt

Det bästa är om katten kommer med en fylld urinblåsa så att vi själva kan få ett urinprov vid besök. Om detta inte är möjligt kan det tas hemma genom att ni rengör kattens låda noggrant och torkar torrt. Det är viktigt att kattlådan inte är repig. I stället för kattsand finns det färdiga kit att köpa (Catkor) som ej påverkar urinen. När katten kissat i lådan häller man över urinen i en ordentligt rengjord behållare och förvara i kyl. Ta urinprovet så nära inpå besöket som möjligt.


Inför operation

Inför en planerad operation är det bra om Du, som djurägare, förbereder Ditt djur på bästa sätt.

  • Svält – Ditt djur ska vara fastande efter klockan 22.00 kvällen innan operationsdagen. OBS! Har du däremot en gnagare av något slag gäller inte detta, tvärtom måste din gnagare äta som vanligt inför narkosen. Oavsett djurslag ska djuret ha fri tillgång på vatten hela natten.
  • Rastad – Din hund ska vara ordentligt rastad innan besöket!
  • Medicin – Äter ditt djur någon medicin, kolla med sköterskan eller veterinären om medicinen kan intas eller bör undvikas före operationen. Det är viktigt att du informerar oss om ditt djurs all eventuell medicinering.
  • Dusch – Hygien är A och O vid all kirurgi. En ordentlig dusch är därför nödvändig inför operationsdagen. Vi rekommenderar att Ni använder ett Klorhexidin-schampo, enligt nedan anvisning som är bakteriedödande.

Fukta pälsen med ljummet vatten

  • Späd schampot med den minsta vattenmängd som anges och massera försiktigt mothårs, var extra noggrann vid det område som ska opereras
  • Efter 5-10 minuter skölj nogrant med ljummet vatten och torka, gärna med hårtork.
  • Undvik kontakt med ögonen.
  • Blanda schampot enligt nedan tabell
 
Storlek Schampo Vatten
Liten hund och katt Upp till 15 ml 185 ml
Medelstor hund Upp till 30 ml 370 ml
Stor hund Upp till 50 ml 620 ml
 

Inför ultraljudsundersökning

Inför en ultraljudsundersökning ska djuret vara fastande, helst sedan minst 4 timmar. Djuret ska dock alltid ha fri tillgång på vatten. Djuret ska heller inte ha kissat på ett par timmar före besöket. För att kunna genomföra ultraljuds-undersökningen rakas vid besöket ett parti på magen fri från päls. Vid dräktighetsultraljud kan man ibland undvika att raka om så önskas.


Inför HD-röntgen

Avgiften till SKK som läser av och registrerar svaret måste vara betald senast vardagen innan besök annars kan vi inte skicka in bilderna. Detta gör ni på www.skk.se/bestall-rontgenavlasning

Hunden skall vara välrastad och inte ha fått mat de närmaste timmarna före undersökning. Fri tillgång till vatten.


Inför avmaskning med intyg

Vid avmaskning med intyg i pass vill vi veta i samband med bokningen om ni eventuellt behöver ett nytt pass samtidigt. Ni kan köpa tabletter på apoteket och har ni inte detta så kan ni även köpa de hos oss. Vi ser gärna att ni har något gott som ni vet att hunden tycker om och ni kan ge tabletten med, annars finns det lite olika blötfoder att köpa i vår reception.

Observera att det måste gå minst 24 timmar från avmaskningen tills ni kan passera gränsen till Norge, Finland och övriga länder som kräver avmaskning. Om ni är inom en 28 dagars period måste ni avmaska inom 28 dagar för att förlänga med ytterligare 28 dagar. Vi rekommenderar att ni utför avmaskningen efter 27 dagar för att vara på den säkra sidan.


Väntetid

Det kan hända att det blir förseningar även fast du har bokat tid. Anledningen till det kan bland annat vara att det kommer in akuta sjukdomsfall som inte kan vänta. Vi försöker sätta av tider till akutpatienter och har varje dag en akutveterinär för dessa fall, men vid hög belastning kan det ändå drabba tidsbokade patienter.

Vi är medvetna om att många har tagit ledigt från jobbet för att besöka oss och vi gör vårt bästa för att ge dig och ditt djur en så bra service som möjligt.


 

Våra recensioner

4

Hei! Det kunne gjerne hvert lite venterom med noe hudegodis og vatten og en kaffe maskin imens man venter så tiden sin .

Våra öppettider

Telefontid: 
Mån-fre 07:30-16:00
Andra öppettider

Kliniken

  • Måndag
    Stängt
  • Tisdag
    08:00 ­- 17:00
  • Onsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Torsdag
    08:00 ­- 17:00
  • Fredag
    Stängt
  • Lördag
    Stängt
  • Söndag
    Stängt

Medarbetare

default avatar

Kate

Klinikchef

Vid frågor, reklamation eller synpunkter kontakta klinikchef Kate Karlsson: kate.karlsson@evidensia.se
Läs mer om Kate
default avatar

Avancerad tandvård, mjukdelskirurgi

Solveig

Leg. Veterinär

Andrei Ignat

Internmedicin, endoskopi, ultraljud

Andrei

Leg. Veterinär

Ioana Ignat

Dermatoligi, bilddiagnostik

Ioana

Leg. Veterinär

Våra medarbetare

Facebook inlägg